Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VaVa2222222222

SPALILI STUDIO TVN W SĘKOCINIE

Polecane posty

Gość lord stront
Ta całe gadanie o rozdziale kościoła od państwa, jest wielką manipulacją ideą wolności sumienia i wyznania, która to manipulacja wprost się wywodzi z czasów komunizmu, gdzie używano tego argumentu jako pałki przeciwko KK, wiernym i w ogóle narodowi. Wszyscy mają prawo do wypowiadania się na równych zasadach o sprawach publicznych. Argumenty o rozdziale, zakazie wspominania o polityce przez księży, wywodzą się z czasów, gdy pozycja kościołów, była rzeczywiście bardzo silna w polityce. Te czasy już jednak dawno minęły i nie ma się co bawić w Woltera, bo nie żyjemy w takich warunkach politycznych, gdzie wolność sumienia, wyznania, jest ograniczana przez kościół, religię.

Gość lord stront
Ciekawe jest, że gdy ks. Boniecki i jemu podobni księża, mówią o polityce, to są same ochy i achy, w GW i TVN.

Gość Armataaaaa
a i wiem blondyn ze ty chcesz sie upadabniac do idealu tuskowego czlowieka czyli " pseudo ateisty(PODKRESLAM PSEUDO BO Z PRAWDZIWYM ATEISTA TA OSOBA NIE MA NIC WSPOLNEGO ALE Z POZEREM), samsona, osoby bez honoru, konformisty wobec wszystkiego co PEłowskie, gardzacego zwyklymi ludzmi, wierzacego w pieniadz, bez uczuc wyzszych ani godnosci, bez zasad, robiacego wszystko na pokaz- co modne i co nakazuje tvn (zrodlo plagiatow i stronniczych bzdur zamiast rzetelnych informacji)"- brzydze sie takimi ludzmi, wiem ze teraz taka moda ze trzeba zaglosowac na pelo i byc takim jakim oni kaza byc. dobrze ze nie wszyscy dali sobie mozgi wyprac

Gość rides_a_cow
pseudo -ateista to chyba dobre określenie na takich bmblondynów i tysięcy bidoków intelektualnych zmanipulowanych przez neobolszewickie media. Ja tylko do 1 KŚ chodziłem do kościoła, potem byłem wytykany palcamiw szkole przez ludzi ( wtedy dzieci) co teraz jestem dla nich moherem, ministrantem, zmanipulowanym ptzez RM, czy Trwam ..itd. Ja się nie zmieniłem, Oni TAK.

Gość lord stront
:D Ja też niewierzący, ale krzyże mi nie przeszkadzają. Nic mi złego KK, nie zrobił. Niczego mi nie zabrania. Robię co chcę, a potrzeby opluwania wierzących, jakoś nie mam.

Gość lord stront
Olejnik niedawno zapytano w jakimś kolorowym tygodniku, jakie ma poglądy i padła odpowiedź: - Normalne, europejskie. :D I to jest właśnie esencja tej mizerii myśli. Czyli jakie? Takie jak przedstawią do wierzenia w centrali :D

Gość rides_a_cow
No właśnie, skoro te głąby twierdzą, że krzyż to dwa patyczki i trupek na nich to o jaki chuj im chodzi, ze to im przeszkadza?? Jak dlla mnie każdy może se powiesić i 5 patyczków i na nich chomika i będe miał to w dupie. A jak spotkam kogoś co powie, że 5 patyczków i chomik to faszyzm to kurwa nie wiem....:/

Gość to spróbuj przeprowadzić
legalną aborcję jaka można prawie w całej europie zrobić.

Gość jak by ci rides_a_cow
powiesili swastyke albo sierpa i młota to też by ci to nie przeszkadzało?

Gość no i cos tak lord stront
zamilkł?

Gość rides_a_cow
Swastyka kojarzy się jednoznacznie ale mi to zwisa aczkolwiek rozumiem, że to jest symbol kojarzący się z: zagłada, eksterminacja,komorami gazowymi ..itd. Co do sierpa i młota to można na co dzień spotkać tak ubraną młodzież, oczywiście postępową młodzież, sierp i młot to raczej jakiś lekki żarcik, delikatna ironia z czegoś o czym ludzie zakładający taki emblematy nie mają pojęcia. Niechcący muszę to porównać oba reżimy i znak większości w ofiarach śmiertelnych skieruję na sierpa i młota.

Gość rides_a_cow
Zostałem faszystą?

Gość czyli ci wisi czy wisi
sierp i młot czy swastyka w sejmie? tak?

Gość lord stront
Bo nie zajmuję się tylko tym. Aborcja. Sam nie mam do końca sprecyzowanego zdania. Interesuje mnie najbardziej, czy i w jakim momencie płód/dziecko boli wysysanie go z łona matki. A jeśli boli, to kto nam dał prawo do zabijania i to w okrutny sposób? Matka? Trochę to jest śmierdzące moralnie. Z drugiej strony nie płaczę nad zygotą i ledwo zawiązanym zarodkiem, bo są one często samoczynnie ronione, nawet bez świadomości matki. Ja mam w pewnym zakresie z tym problem. Przyznaję się bez bicia. Zdaję sobie też sprawę, że bez względu na prawo, kobiety i tak będą się do tego posuwać, kierowane rozmaitymi przyczynami. Powiem jeszcze, że dla mnie jest to problem drugorzędny na tle fatalnej polityki zagranicznej, mizerii naszej armii i tak dalej.

Gość rides_a_cow
Ej sorry aczkolwiek "sierp i młot czy swastyka w sejmie? tak?" A nie masz forum dla gimboyów? ewentualnie coś na wyborczej...Jakbyś nie zauważył to my tu o czym innym.

Gość pisałes że patyczki ci
nie przeszkadzają. no to pytam i o inne patyczki.

Gość tutaj zacytuje ciebie
Jak dlla mnie każdy może se powiesić i 5 patyczków i na nich chomika i będe miał to w dupie. a masz w dupie czy wisi swastyka, sierp i młot albo gwiazda dawida?

Gość lord stront
Mnie osobiście, czy kościółek zabrania? Nie :D Przynajmniej ja nie czuję, żeby mi zabraniał :D Ale owszem, obecna ustawa, jest wynikiem sporej presji KK, poprzez działanie na wiernych, jako elektorat i wiernych jako polityków. Normalne to jest, po prostu lobby. Jeśli o to Ci chodziło.

Gość czyli możesz przeprowadzić
legalna aborcję?

napisałem "dzieci ubogiej wdowy", czyli zawołanie polskiej masonerii, a ten półmózg wawcia myslał, że ja o dzieciach swoich napisałe, co tuman niedouczony. A powieszenie w sejmie krzyża było zrobienieem z Polaków czopków włażących w odbytnicę JP2. Od z drugiej strony powieszenie krzyża jest bardzo pożyteczne, może sie ten zakon PC modlic do Zbawiciela, żeby im wybaczył, to jak robili z ludzi wałów i obiecali gruszki na wierzbie by zasiąść w ławach poselskich i garną kasiorę taka , że mózg staje.

Gość lord stront
Dobrze oboje/obaj wiemy, że w bardzo wąskim zakresie, czyli w praktyce prawie niemożliwe. Szczerze? Mnie to nie przeszkadza. Ale nie powiem, żebym nie rozumiał, po części argumentów drugiej strony. Osobiście nie chciałbym nigdy mieć takiego problemu i jak do tej chwili bardzo się starałem, bym nigdy nie miał, ale różnie to bywa. Wystarczy? Bo mam inne zajęcia.

Gość czyli jednak K.K.
co zabrania a temu drugiemu już nie jest tak obojetne co wisi. jedne patyczki mu nie przeszkadzaja a drugie przeszkadzają.:D

Gość kazdy może myślec
i gadac co chce. ale dlaczego tego nie mozna robić mądrze?

Gość lord stront
Tak, możesz tak powiedzieć, że zabrania. Tak jak jakaś presja ideologiczna i instytucjonalna zabrania stosowania kary śmierci. Polityka jest grą. Mnie zabranianie KK nie przeszkadza. Tobie, pewnie tak. Ja widzę inne priorytety i Ty inne. Myślę, że się dogadaliśmy. Na razie spadam

Gość rides_a_cow
do "pisałes że patyczki cię Sprecyzuj bo nie wiem o jakie patyczki pytasz...czyżby 3gaysome buzia --> morda??'

Gość wcześniej napisałem już
No właśnie, skoro te głąby twierdzą, że krzyż to dwa patyczki i trupek na nich to o jaki ch*j im chodzi, ze to im przeszkadza?? Jak dlla mnie każdy może se powiesić i 5 patyczków i na nich chomika i będe miał to w dupie.

Gość lord stront
p.s. Zwróć uwagę, że największa ostatnio awantura była o krzyż, nie o aborcję. Krzyż był nie do przyjęcia, ale o aborcji to już pan prezydent i premier, nie mówili ani słówka. Ktoś tu jest wyjątkowo cyniczny, bynajmniej tzw obrońcy krzyża.

Gość bo krzyż wisi w
najwaznieszym budynku dla państwa.