Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aj świństwo to podobno

Dajecie swoim niemowlakom mrożonego kalafiora brokuła groszek ???

Polecane posty

córka ma ponad 5 miesięcy i chciałam dać jej mrożonego kalafiora ale jak tata to zobaczył że przyniosłam do domu mrożony kalafior kazał mi to automatycznie wywalić do kosza dlaczego ? bo on do tej firmy woził owoce i warzywa ze skupów i nieraz były zgnite z robakami iwg mówił że sie napatrzył jak oni to robią jak myją itd. Więc może firma hortex lepsza ? bo ja kupiłam z jakiejś innej bo hortexa nie było...

ja dawałam z hortexu, ajk nie maiłam swoich raczej wyjścia nie mamy w takiej sytuacji, gdy nie ma już na rynku

dokładnie bo co niby mamy podać w styczniu? o świerze warzyka jakoś nie wiem czemu ciężko ;) tyle że my tylko z hortexu

dzięki i ja kupię z hortexu chociaż pewnie nie wiele się różnią od tych co kupiłam dzisiaj a il epaczka kosztuje ?

te warzywka z hortexu sa droższe niż pozostałę np. brokuła kupuję po ok 6 zł, kalafior chyba ok 5 zł a różnią sie napewno raz jak nie było hortexowego brokuła, kupiłam innej firmy, ale jak otworzyłam to się mocno zdziwiłam hortexowy brokuł jest zawsze zieloniutki, a tej innej firmy był normalnie zżółknięty

Gość jeeeezzuuuuu!!!!!!!
A czym różni się hortex od innych? Tylko ceną! Jakie robaki i zgniłki? Może w przetworach by nie było tego widać,ale mrożone warzywa to raczej widzisz co masz jak wyjmiesz z paczki... jakby były zgniłe lub z robakami to chyba byś zauważyła?

Gość jak nie ma brokułów??
Przecież sa brokuły w warzywniakach... Mrożonek ze sklepu bym nie podała bo FAKTYCZNIE są robaki. Sama widziałam.

różnią się dokładnie tak jak wyżej koleżanka pisała np kolorem ale nie tylko te hortexu są jędrniejsze po ugotowaniu podejrzewam że są od razu do bardzo niskiej temp wrzucone bo zachowują i smak i własnie wygląd a z innych zwykle robi się papka po ugotowaniu

jak nie ma to się kupuje mrożonkę ale na brokułach to tylko taki przykład robaki to jeszcze nic starsznego trochę mięska nie zaszkodzi hi hi

no właśnie pppp wygląd też mają o niebo lepszy niż inne

Jak chcecie :) Ja bym robaków dziecku nie podawała.

a jadłaś te brokuły co teraz można kupić? sorki ja wolę jednak w zimie mrożonki bo mają smak a te wszystkie np pomidory szklarniowe jak dla mnie sa bez smaku jednak warzywo czy owoc dojrzewające na słońcu są dużo lepsze

no i w większości brokuły żywe są strasznie "zdechłe" poza tym można rozmrozić zamrożonego br.. i opłukać jak sie tych robaczków boicie

No właśnie. Ja mam spore zapasy kalafiora, groszku i dyni. Brokuły były ale jakoś ekspresowo je wcięło. A to warzywo najbardziej lubi moja córa...

no jak masz swoje i robisz zapasy to super ja miałam też sporo zapasów co się dało powekowane, warzywa pomrożone ale mam mały zamrażalnik więc ile tego mogłam pomrozić? teraz już tylko kompoty i owoce powekowane zostały takie jak maliny i jerzyny

a więc pamiwtajcie na przyszłość żeby samemu mrozić warzywa...przygotować po porcjować i nie będzie problemu

taaa czytaj uważnie :/ pokończyły się!!! musiałabym mieć mega zamrażalnik albo tira zamrażarkę by na cały okres bez świerzych warzym tego namrozić :D