Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna zbyt samodzielna...

Silne i samodzielne kobiety są zwykle same? Męzczyzni wolą inne?

Polecane posty

Gość mAMMA MARTYNKII
do autorki. ja wlasnie mam takiego faceta. poznalam go w wieku 27 lat i ja byklam samotna mama i nas pokochal.

Gość ptasiek nastroszony
jak chlopina ma odpowiedni sprzet by ujarzmic narowista Niewiaste to mu to nie przeszkadza. zakompleksionym trzepaczom i impotentom z drzacym glosem tchorzom przeszkadza.

super :) ciesze się i życzę by dalej wszystko się super układało :)

Oczywiście, że mężczyźni wolą kobiety słabsze! Od pradziejów facet opiekował się kobietą i ma to zapisane w genach. A wy myślicie, że nagle wszystko tak łatwo zmienić? Chcecie faceta to musicie poudawać rannego ptaszka .. inaczej będziecie przyciągały samych jednonocnych roochaczy ;]

Moim zdaniem to jest głupie takie udawanie. Jeśli wolicie niezaradne, to możecie sobie z nimi być? Udawac? Po co taka gra.... Owszem gry swiadome i podswiadome w bliskich związkach są nawet fajne...ale żeby udawać... ze sie nie radzi... czy ma sie problem z przykręceniem żarówki... to już chyba przesada...

Gość Gość
Wolimy słabe ? Słabe i zbyt uległe szybko się nudzą, powodują, że instynkt zdobywcy jest szybko zaspokajany, a męskie EGO nie ma stymulacji. Ja przynajmniej uważam, że kobieta powinna być zdobywana całe życie, najbardziej rutyna zabija wszystko. Inteligencja i wspólne zainteresowania, bo inaczej uroda najwyższych lotów szybko wypala swój blask.

A co masz na myśli pisząc że kobieta powinna być zdobywana przez całe życie? Uważam że kobieta mimo własnej siły i osiągnięć powinna pozostać kobieca.... Ciepła, dobra i wierna... tylko... jesli taka będzie.... na dodatek oddana rodzinie.... to w jaki sposob ma sie odbywać jej zdobywanie?

Tu nie chodzi o to, że ktoś kimś rzadzi...tylko chyba o partnerstwo?... O to by był szacunek...

Gość Gość
Jeżeli tego nie wiecie, to się nie dziwcie że tak szybko pochłania Was rutyna życia. Nikt tu nie mówi o rozdartej, władczej, znęcającej się kobiecie, sami to w tej chwili wykreowaliście. Krzycząca i rozkazująca kobieta, nie oznacza wcale silną, a silna nie oznacza wcale braku kobiecości i ciepła.

Gość wrqw3r
ja sobie gorzej radze i co kurwa jestem sama, twoja teoria jest zalosna. teraz coraz wiecej mezcyzn nie chce miec pasozyta pod dachem tylko kobiete rypajaca ponad swoje sily

Krzycząca kobieta jest właśnie raczej słaba niz silna :) Silne kobiety, nie muszą podnosic głosu nawet w najtrudniejszych dyskusjach :)

Gość wrqw3r
a slaba kobieta tzn mniej inteligentna?? prosze cie dziecko nie piertol farmazonów

I tu mamy tego przykład :)

Gość Gość
Właśnie takie generalizowanie i pakowanie do jednego wora rodzi konflikty. Każdy szuka czegoś innego w zżyciu. Jedni lubią kobiety uległe i kury domowe inni kobietę partnera, nie mylić z rywalizacją.

Gość wrqw3r
wlasnie dziewczynko sama jestes swietnym tego przykladem

Gość selllena
Może pójdz na spotkanie dla singli, albo zaloguj się na portalu matrymonialnym o profilu katolickim...Osobiście wierzę w przeznaczenie, wystarczy się otworzyć na znajomość, a wtedy wybranek się sam znajdzie! Powodzenia!

Gość Gość
Ech dziewczyny, dziewczyny. Dlaczego kobiety mają taką kłótliwość i złośliwość w sobie ? To jest lepsze pytanie :D

Gość blue lagoon.....
wg mnie klucz tkwi w kobiecości a więc i okazywaniu słabości, kiedy trzeba. Jeśli kobieta we wszystkim świetnie daje sobie radę sama, wysyła sygnał świadomy lub nie, że facet jej jest niepotrzebny a facet musi czuć się potrzebny i decydować o paru sprawach. Inaczej nic z tego nie będzie albo przyciąga się słabych, niezaradnych i zniewieściałych mężczyzn

Hmmmm :) Ale gdzie tu jest kłótnia? :) Kura domowa wcale nie idzie w parze ze słabością :) I brakiem partnerki :) Ja np jestem domatorką :) Ale nie czuje się kurą :)

Wiecie :) chyba ciężko w sumie znależć odpowiedź :) Przyznam się Wam, że ja czasem na prawdę potrzebuję być ta słabszą kobietą.... ale mam problem chyba z ujawnieniem tego :)

Piszesz to do mnie? :) No wiesz będąc domatoriką krzątam się po domu :) Zatem może dla niektórych to być kura domowa :)

Gość Anulkaaaaaaggg
mój ex taką by chciał jak Ty.... zostawił mnie gdyż nie potrafiłam się zorganizować więc widzisz, zależy od mężczyzny

Wiesz, bycie domatorem to też siedzenie w domu jak masz wolne, ale potykanie się o własny bałagan. Samo krzątanie się w domu (cokolwiek masz przez to na myśli) nie musi oznaczać bycia kurą domową - ten termin jest zarezerwowany dla osób które nic poza pracami domowymi nie robią, albo robią bardzo mało ;)

Hm... np w tym, że od 18 r. jestem calkowiecie samodzielna. Studiowałam dziennie i pracowałam... Moi rodzice nie żyją, zatem nauczyłam się liczyć tylko na siebie... Wszystko co zaplanowałam osiagnełam poza sprawami ode mnie niezależnymi :)

Hmmmm no to zdecydowanie kurą domową nie jestem w takim razie :) Mimo, że gotować lubię :) i w sumie ciesze się jak mogę spedzac czas w domu :) to tak jakoś nawet relaksuje po ciagłym biegu :)

No i ? Większośc rozsądnych ludzi osiąga cieżką pracą to co sobie zaplanuje ( Ty dodatkowo musiałaś, bo nie miałaś rodziców). Te frazesy o niechęci do silnych i samodzielnych kobiety wygłaszają tylko te kobiety, którym z jakiś powodów nie wyszło...Tylko nigdy nie przypatrzą się sobie a zawsze szukają winy w męzczyznach : słabych, zakompleksionych , z małym fitem i rozdętym ego... :D

Zapamiętałam kiedyś przez papierza JP wypowiedziane słowa: musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali....