Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kkkarola

CZEKAJACE IN VITRO!!!PŁACZE///

Polecane posty

POTRZEBUJE ROZMOWY. MAM 29 LAT. MOGE MIEC DZIECI TYLKO DZIEKI IN VITRO.MAM CORKE 7 LAT ALE JA PRAGNE WIECIEJ... DLA NIEJ DLA MOJEGO MEZCZYZNY I DLA SIEBIE. ZBIERAMY. RZUCILISMY PALENIE,,, MOZE SIE UDA:) POGADAC Z KIMS MOZE? MOZE DA SIE.... CZEKAM

Nie martw się :-) przy in vitro zawsze jest szansa na więcej niż jedno więc za jednym zamachem wam się powiększyć może rodzina o 2 :-) wiele kobiet przez to przeszło. Ciesz się, że choć przez in vitro możecie a nie, że już nie ma szansy A z ciekawości, poprzednia ciąża była naturalna? Co się zmieniło? Bo młoda jeszcze jesteś. Czy to przez jakość nasienia? Zresztą moim zdaniem in vitro to sposób dobry jak każdy inny...no, może tylko droższy i mniej przyjemny

Hej. Ciąża była naturalna,porod rowniez potem sie wszystko popsuło. Trafilam z silnym bulem brzucha do szpitala i sie okazalo ze trzeba wyciac jajnik i jajowody.Wiec sama rozumiesz. Mam nadzieje zee kiedys sie nam uda

Kochana, trzymam kciuki. Najważniejsze, żebyś się nie poddawała ale też nie zastanawiała nad wszystkim za bardzo. Szczęście w nieszczęściu, że możecie jeszcze przez invitro, że nie jesteś całkiem bezpłodna Jakbyś potrzebowała pogadać to pisz. Kiedy masz pierwszy zabieg? Czy to dopiero przygotowania?

Gość nie przesadzajjjjjjjjjjj
kkkarola co innego miec juz wogóle swoje własne dziecko a co innego nie miec i podchodzic do ivf

Gość sdfggffg
kupę jest dzieci w domach dziecka

Kropelka dzieki. Dopiero zbieramy fundusze. Jeszcze dluga droga przed nami. Zeby adoptowac dziecko trzeba spełniac kupe kryteriów. To nie takie proste. To nie sklep...

Gość te mądraloooooooo
sdfggffg nie wypowiadaj sie na ten temat ,temat o którym nie masz zielonego pojecia ok?????!!!!

Gość plakaujja
o swoje tez trzeba dbać, to nie prosię, ze wystarczy mu chlewik

Gość te mądraloooooooo
zawsze na temat o którym ktos nie ma pojecia ,musi wtracic te 3 grosze gdzie temat wogóle ich nie dotyczy itd itd

Wiem ze i tak mam szczescie ze mam dziecko. Inni nie maja. Ale mimo wszystko mam zal do losu ze mi sie to zdarzylo,ze tak musialo byc. Ze wlasnie tak sie zdarzylo.Ja chce i pragne dzieci...

Gość nie do końc a sie zgodze
tak ale inni nie moga miec wcale albo walcze z nieplodnoscia nie majac wogle dzieciatka u jest u ciebie niby tak samo a jednak inaczej wiec nie powinnas miec zalu do losu bo juz jedno dziecko masz tak czasem bywa ze majac jedno dziecko sa klopoty z zajsciem w druga ciąza ale oto i tak lepsza sytacja !!!!!

Ja to wszystko rozumiem. Ale postaw sie w mojej sytuacji...Chcesz a nie mozesz? Naprawde wspolczuje tym co nie moga wogole miec dzieci.A moze zbyt sie nad soba użalam? Poprostu jest mi ciezko a nie chce juz obarczac mojego partnera,bo swoje tez przechodzi.

Gość karola wiem co to znaczy
bo my też aktualnie zbieramy fundusze na ivf.. Staramy się dziecko już kilka lat, bo ponad 8 i nic... Wiele przez ten czas przeszliśmy min. 3 inseminacje, ja badanie hsg, dodatkowo walczyłam z niedoczynnością tarczycy... Ale już wyniki mam w normie i mogłabym teraz już zacząć stymulację do in vitro, ale na razie nie mamy jeszcze tylu pieniędzy. Ja trzymam za Was mocno kciuki i życzę aby się udało. A nawet jeśli się nie uda ( w co nie wierzę), to macie chociaż jedno dzieciątko. Z adopcją rzeczywiście nie jest tak łatwo... nam powiedzieli, że nie spełniany na razie warunków, a mieszkamy sami w domu 200 metró i mamy własną firmę... Szok, bo tyle dzieci jest w domu dziecka i kiedy tacy ludzie jak np my mogliby im stworzyć prawdziwy dom, to jacyś debile wymyślili karygodne przepisy... Wierzę jednak, że po trupach, ale dojdziemy do celu czego życzę wszystkim starającym się o potomstwo.

Kochana bardzo mocno wierze ze dojdziemy do celu. Ja jeszcze ze kilka miesiacy i bede miec pieniazki ale kompletnie nie wiem od czego zaczac. jestem z dolnego slaska. Moj gin polecil mi wrocław ale moze jest jakas lepsza klinika? Moze macie obeznanie? Pozdrawiam

Gość Bank Komórek
Może w ten sposób Ci pomogę.? EUROPEJSKI BANK KOMÓREK JAJOWYCH SZUKA HONOROWYCH DAWCZYŃ Dawstwo komórek jajowych jest jedyną szansą na poczęcie dziecka dla kobiet, które nie mają własnych komórek jajowych, mają ich za mało lub których komórki nie mogą zostać zastosowane ze względów genetycznych. Dawstwo Komórek Jajowych to niesienie pomocy niepłodnym parom i kobietom w ich staraniach o potomstwo. Dawczynią komórek jajowych może zostać każda zdrowa kobieta w wieku 18-35 lat, która zgłosi się do Programu Dawstwa dobrowolnie i pomyślnie przejdzie proces kwalifikacji, polegający na wykonaniu badań laboratoryjnych i konsultacjach medycznych oraz psychologicznych, a po zakwalifikowaniu podda się procedurze zapłodnienia pozaustrojowego, które składa się z etapu stymulacji w celu uzyskania wielu komórek jajowych poprzez stosowanie odpowiednich leków oraz etapu „pick up, w którym dochodzi do pobrania komórek jajowych. Jeżeli odczuwasz chęć pomocy i chcesz ofiarować Biorcom możliwość cieszenia się ciążą i rodzicielstwem WYPEŁNIJ FORMULARZ APLIKACYJNY na stronie www.europejskibankkomorek.pl w rubryce KOD(opcjonalnie) KONIECZNIE WPISUJĄC 15 78 263. Następnie zostaniesz poproszona o wypełnienie szczegółowej ankiety medycznej. Wszystko to odbywa się drogą elektroniczną, dopiero po wstępnej kwalifikacji koordynator umawia pacjentkę na wizytę w Klinice w Gdańsku lub Warszawie. Wizyta w Klinice składa się z kilku elementów: spotkania z koordynatorem, pobrania próbek do badań laboratoryjnych, wizyty konsultacyjnej u lekarza i spotkania z psychologiem. W Polsce dawstwo komórek jajowych jest w większości przypadków anonimowe. To Dawczyni decyduje, w jakim zakresie jej dane zostaną udostępnione Biorcom. Biorcy otrzymują informacje dotyczące historii medycznej i stanu zdrowia Dawczyni. Kolor włosów, skóry, wzrost, waga czy wykształcenie ujawniane są w sposób uniemożliwiający zidentyfikowanie Dawczyni. Istnieją dwa Programy Dawstwa Komórek Jajowych. 1.Program Honorowego Dawstwa Komórek Jajowych „Daruję komórki jajowe- to Program dawstwa dla młodych, zdrowych kobiet, które są płodne i chcą oddać swoje komórki jajowe i w ten sposób pomóc innym. W przypadku tego Programu Dawczyni anonimowa otrzymuje zwrot kosztów poniesionych w wyniku udziału w Programie Dawstwa w zryczałtowanej kwocie 4 tys. zł. W ramach Programu Dawczyni otrzyma również bezpłatną opiekę medyczną i szeroki pakiet badań laboratoryjnych. 2. Program Dawstwa Komórek Jajowych Egg Sharing „Dzielę się komórkami jajowymi. Jest to program skierowany do Pacjentek, które same borykają się z problemem niepłodności i w celu własnego leczenia wymagają terapii przy wykorzystaniu procedury zapłodnienia pozaustrojowego IVF/ICSI. Pacjentka przekazuje Biorczyni część swoich komórek jajowych pobranych w trakcie własnej procedury zapłodnienia pozaustrojowego IVF/ICSI. Pacjentka, która w trakcie własnego programu zapłodnienia pozaustrojowego daruje komórki Biorczyni otrzymuje rabat na własny standardowy program in vitro. Są dwa warianty Programu Egg Sharing, w pierwszym Dawczyni decyduje się na oddanie połowy swoich komórek jajowych, w drugim zaś oddaje trzy komórki jajowe. Pragnę przypomnieć, że Klinika stosując się do europejskiego prawa, przyjmuje zasadę, że dawstwo komórek rozrodczych i zarodków musi być świadome i absolutnie dobrowolne i nie można żądać ani przyjmować za nie zapłaty ani żadnej korzyści majątkowej. Sam zabieg pobrania komórek jajowych trwa zwykle od kilku minut do 0,5 godziny i jest bezbolesny. W razie pytań lub wątpliwości proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. bankkomorek@onet.pl 508 954 978

Gość szulcmadzia
Mam do sprzedania nowy, nieużywany lek menopur 1200 j.m. Lek zakupiłam w Warszawie w aptece przy klinice leczenia niepłodności Invimed. Posiadam oryginalny paragon, lek jest odpowiednio przechowywany w warunkach chłodniczych, termin ważności 07.2014, cena leku na paragonie 1424 zł, ja sprzedam za 1000 zł. Jeśli jesteście zainteresowane proszę o kontakt szulcmadzia@wp.pl. Dodam, że mieszkam w Toruniu, przeszłam z mężem długą drogę w oczekiwaniu na maleństwo, obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i jestem przykładem, że cuda się zdażają.