Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na rozdrożu

kiepsko się zaczął ten nowy rok :(

Polecane posty

Gość mama na rozdrożu

Wczoraj dowiedzialam sie ze mąz bedzie zarabial 2x mniej niz dotychczas. Zmiana wlasciciela i nowa umowa. Mamy kredyt, dwoje dzieci ... widzę to marnie. Trzeba bedzie poprosic bank o karencje, sprzedac dzialki i splacic mieszkanie - pewnie nie wystarczy na calosc ale kredyt pojdzie w dół, znaczy rata. I zyc za 3800 :(

Gość Paniusie się wiecznie użalają
Żałosna jesteś :o Jak Ci mało będzie 3800 to stań pod latarnią :P

Powinas sie cieszyc ze 3800 ,ja znam wiele rodzin w kraju co za mniej daja rade i jeszcze cos odkladac sie uda..Moze warto by bylo oszczedniej zyc ?

Gość mama na rozdrożu
Tak, jestem zalosna bo mi zal ze tak sie ten rok zacząl. poza tym zmiany nie są optymistyczne wiec nie mam powodu do radosci. A swoje zale mam prawo wylewac na forum :)

Gość mama na rozdrożu
Ja juz mam plan, bo nie jestem osobą ktora rozklada bezczynnie ręce. Wiem ze inni mają mniej ale to przeciez zadne pocieszenie, moze motywacja aby pokombinowac.

Gość buleczkaaaaaaaaaaaaaa
o to wylewaj zale sama do siebie. ludzie maja gorsze problemy. a jak ci malo 3800, to sama rusz dupe i idz do roboty, leniwa krowo!

Gość no to ja cię pocieszę_________
żyjemy z mężem i dzieckiem za 1300 zł miesięcznie lepiej ci ? Mnie wywalili z pracy na nowy rok znaczy na początku grudnia

Gość a w Afryce dzieci gloduja
wiec jak masz 1300 zl to masz sie cieszyc. Takie to wasze myslenie, zawsze ktos ma gorzej. 3800 na trojke przy kredytach i polskich cenach to sa grosze a wy sie podniecacie jakby to fortuna byla.

Gość mnie tez sie kiepsko zaczol
Wlasnie dzwonili ze szpitalai synek bedzie musial miec operacje na serce...:(

3800- na czwórkę to wychodzi po niecały tysiąc przed opłatami, na głowę, więc nie wiem skąd to emocjonowanie się :o autorko- idź do banku i od razu przedstaw waszą sytuację, zanim zaczniecie mieć zaległości, bo odsetki ustawowe + koszta windykacji was zjedzą. od razu poproście o zmniejszenie raty i wydłużenie okresu finansowania. w najgorszym razie, jeżeli bank by na to nie przystał, to po pierwszej obsuwie czasowej poproście o refinansowanie. pozdrawiam serdecznie i życzę lepszego roku niż się zapowiada 🖐️

Jakby mój mąż miał zarabiać 3800 zł to ja byłabym w sódmym niebie :D. A tak to zarabia góra do 1700 zł i jak dostanie tyle to ja się ciesze ;), i za to utrzymuje nas i troje dzieci. I nie brakuje mi kasy.

Gość nestea.......
wy tu piszecie, ze 3800 to tak duzo, ale jak ktos ma kredyty np. na 2500 to juz sie nie robi wesolo.jak sie mieszka w duzym miescie/ma duzy dom to wiadomo, ze rata nie wynosi 1tys zl tylko duzo wiecej.

Gość mama na rozdrożu
Niestety kwota 3800 to nie zarobek mojego meza. Moja pensja tez juz wliczona. Ja - 1500 maż - 1600 umowa zlecenie - 700 wiec prosze mnie nie obrazac ze jestem leniwa, bo pracuję!!! Moze uda sie dorobic 500 zl, zobaczymy. Opłat mamy - ok 2500, wiec na zycie zostaloby 1300 a przy dwojce dzieci to duzo? Pomyslimy, a zyczliwym dziekuje za zrozumienie.

Gość ja jestem 1980
malo.. ale da sie, ja przy dochodach 1550 zyje sama a opal mam 1300 plus bilet.. i co mi powiesz jak mi zostaje 50zl na tydz?