Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja-nadzieja-nie-umiera

czy stosuje dobra diete - POMOZCIE!

Polecane posty

ŚNiaDANIE - 2 parówki / czasem chleb z masłem obiad - czasem kasza gryczana / owoce /warzywa kolacja - 2 jajka / jabłko / szkl. mleka gdy dopadnie mnie maly głod pomiedzy posilkami zagryzam marchewka lub owoc, staram sie pic duzzo wody zero slodyczy , zero smazonego , ograniczam tluszcze:) dziennie spozywam tak ok 1100kcal a i cwicze 4x w tyg aeroby (na czco z rana) chce zgubic 5kg. prosze o rady - czy dobrze robie

Gość jhfs
i co tak w kołko?- parówki na diecie odpadaja

Gość A prawda jest taka, że...
Za mało białka i twoje ćwiczenia mogą przez to przynieść więcej szkody niż pozytku.

no ale to chyba lekkie mieso. nie w kolko, pojade na zakupy to dokupie : otreby , kefiry , jogurty naturalne grejfruty , czerwona herbate , jakies warzywka

jak za mialo bialak?:( co powinnam jesc w takim razie?

Gość jhfs
parówki to syf sprawdz kalorei ( najgorsze odpadki w parowkach

ok bede pamietala

Gość prawidłowe posiłki
powinnas jesc 4-5 posiłków , regularnie rozłożonych sniadanie pieczywo +tłuszcz do smarowania coś białkowego (szynka z indyka, polędwica drobiowa) i jakies warzywo można też dodać zupę mleczną obiad: jakieś białko- pierś z kurczaka, ryba dodatek skrobiowy-kasza, ryż dodatek warzywny- warzywa, sałatki kolacja coś skrobiowego z dodatkiem tłuszczu produkt białkowy, warzywa lub owoce Na II śniadanie czy podwieczorek możesz zrobić koktajle mleczno owoce, lub też pieczywo, owoce, sałatki- jak chcesz. Na diecie unikamy wysokoenergetycznych owoców np, banany, orzechów i innych suszonych, rezygnujemy ze słodyczy, parówki zastąp chudym miesem (kurczak, indyk, cielęcina). Pamietaj o regularnych posiłkach, nie przejadaj sie :)

Gość prawidłowe posiłki
Co jeszcze bo dopiero teraz doczytalam :) Nie można tak dokońca ograniczyc tłuszczów w diecie. Pamietaj- tłuszcze spalają się w ogniu węglowodanów. Stosuj tłuszcz roślinny, najlepiej oliwe z oliwek, oleje: rzepakowy, lniany, slonecznikowy. Do piczywa możesz masło. Obróbka kulinarna też ważna - najlepiej na parze, beztluszczowo, duszenie bez obsmażania, w wodzie.

dziekuje za pomoc ;) dostosuje sie :****

Gość prawidłowe posiłki
nie ma za co, pamietaj tylko ze aby ta dieta miala ok 1000kcal (nie mniej!) musza to byc małe porcje. wychodzi to ok po 200kcal na sniadanie i kolacje, 500 na obiad a reszta po ok 100 kcal na podwieczorek i II sniadanie. Chociaz mysle ze spokojnie mozesz zwiększyc sobie zapotrzebowanie energet. bo ćwiczysz :) takze nie ma się co głodzić i robić wszystko na szybkiego :) waga ma się utrzymać.

no z kasa troche slabo no ale postaram sie jakies zakupki zrobic .. a no i jak bede miala kase kupie parowar koniecznie:)

Gość prawidłowe posiłki
nie musisz miec parowaru :P wystarczy że masz metalowe sitko. wlewasz wody do garnka, czekasz az woda bedzie wrzeć, kladziesz sitko i miesa sie robi jak na parze:P mozesz czyms przykryc dodatkowo :D ja tak robie. W normalnym żywieniu smażenie jest dozwolone, ale wszystko to w ograniczonych ilościach. Najlepiej stosować różne obróbki kulinarne :D