Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paululinka

Co zrobiłyście niedozwolonego w ciąży????????????

Polecane posty

Gość Paululinka

Czy popełniłyście jakieś grzeszki nie wiedząc, że jesteście w ciąży? ja niestety tak, mam nerwówkę, bo brałam leki nie wiedząc o tym, że zostanę mamą. Leki zakazane. W 4 i 5 tygodniu.. Dowiedziałam się będąc w 6 tygodniu..

Gość lumpka
pamietaj, ze lożysko wytwarza się w 6 tygodniu. Wczesniej dziecko zamknięte jest jak kurczak w jaju, więc nie ma znaczenia co jesz i pijesz. Ja pilam alkohol a dziecko zdrowe. Moja kolezanka brala bardzo silny antybiotyk i tez OK.

Gość prt scr sys rq
lozysko powstaje dopiero w okolicach 12 tygodnia kretynko wyzej

Gość Paululinka
Dzięki wielkie. Pocieszyłaś mnie bardzo. 6 tydzień mam dopiero teraz - okres maiałam 1 grudnia. Strasznie się zmartwiłam tymi lekami, a lekarz powiedział tylko - mogły zaszkodzić, ale nie musiały. Raczej nie miały ewpływu. Ale to raczej dla mnie było słowem tragicznym. W ogóle jestem przewrażliwiona bo to 1 ciąża. Tz skacze nade mną jak nad jajkiem. Od 3 dni, odkąd się dowiedziałam , łykam kwas foliowy i odżywiam się jak mogę najlepiej.

Gość @#
Zazwyczaj jest tak że te które nie dbają o ciebie i o dziecko to rodzą zdrowe dzieci a te które dmuchają i chuchają ronią .

Gość Paululinka
Własnie coś w tym jest. Ja bardzo o siebie dbam, teraz, mam nadzieję, że nie zaszkodziłąm dziecku. Miałam wszystkie badania, teraz łykam kwas foliowy. Do głowy by mi nie przyszło, że mogę byc w ciąży, zabezpieczaliśmy się. Pierwsze usg w czwartek. Boże, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam własnemu dziecku swoją głupotą.

Gość Paululinka
A te leki to aviomarin - mam chorobę lokomocyjną, a sporo jeździłam..

Gość stara krowaadd
Ja nie wiedząc, że jestem w ciąży piłam alkohol i to sporo (piwo,wódka) to był okres wakacyjny grille, wyjazdy nad morze itp. ale w 6tyg dowiedziałam się :) i koniec %, też miałam wyrzuty sumienia i bardzo się bałam wręcz byłam zła na siebie ,że piłam ! ale skąd miałam wiedzieć :( tak jak napisała wyżej "lumpka" przed tym tyg. podobno nie zaszkodzi :) ale to broń Boże nie usprawiedliwia wiedzące kobiety o ciąży a pijące ! Córcia zdrowa :)

Gość Paululinka
Dzieki dziewczyny, podtrzymujecie mnie na duchu. Ja jestem histeryczka i strasznie się boję, ale nie wiedziałam. W życiu inaczej bym nie wzięła aviomarinu... To był dokładnie 10, 11, 13, 14 i 17 dzień od zapłodnienia... 5 tabletek..

Gość Paululinka
Up

Gość motylekkolorowy
Miałam wypadek samochodowy, w konsekwencji prześwietlenie kręgosłupa, silne leki przeciwbólowe a i ze dwie lampki wina też na początku ciązy mi sie przydarzyly. Synuś zdrów.

Gość ciężaróweczka2222
ja piłam alkohol, jadłam sushi, ser pleśniowy i szynkę długodojrzewającą, kąpałam się w gorącej wodzie. wszystko oczywiście gdy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży

Gość mama malwinki i maciusia
.

Gość mama malwinki i maciusia
brałam tabletki anty. i nic się nie stało :)