Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupująca nierozumiejąca

Przepis na keks. Macie dobry?

Polecane posty

Gość kupująca nierozumiejąca

:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość motylek zielony
Keks orzechowy: 8 białek 1,5 szklanki cukru 3 szklanki maki 25 dkg roztopionego masła 25 dkg posiekanych orzechów włoskich 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Z białek ubić sztywną pianę,stopniowo dodać cukier,cukier waniliowy.Ubijać jeszcze przez 10 minut.Następnie mieszając delikatnie łyżką wsypywać małymi porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia,dolewać po troche stopione masło.Na koniec dodać orzechy.Kesówkę wysmarować olejem i wysypać bułką tartą.Piec 40 - 45 minut - 180 stopni Celsjusza:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość peooonia
5 jajek i tyle mąki,cukru i masła ,ile ważą jajka,1 łyżka proszku do pieczenia,2 łyżki mocnego alkoholu i dużo bakalii. Wykonanie-utrzeć masło z cukrem i żółtkami,dodać partiami mąkę z poszkiem do pieczenia/1łyżkę mąki zostawić do oprószenia bakalii/.Ubić pianę z białek i wmieszać do ciasta+alkohol i bakalie. Ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowana tłuszczem i posypaną bułką tartą.Włożyć do nagrzanego piekarnika 180/190 st. i piec ok 50 minut.Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepsza od karpia jest
A czy keks można polać czekoladą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×