Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto tak miał??

co robic jeśli 4-miesięczne dziecko rwie się do siadania?

Polecane posty

Gość kto tak miał??

chodzi głównie o to , że kiedy leży w bujaczku to próbuje podnosić cały tułów i wygina się do przodu

Gość jjiyterw
moje to samo, ma niecałe 4 miesiące i caly czas próbuje siadać od 3 tyg. spi z nami, czasami budzę się w nocy a on po cichu próbuje usiąść. raz mu się udalo w wózku. na siłę go nie sadzam, nie podaję mu swoich rąk, jak siądzie sam to będzie siedzial, widać szybko się rozwija. na pewno nie ma sposobu żeby przeszkodzić w tym dziecku. ono samo chyba wie co robi.

Gość jak tp cichu probuje usiasc??
wytlymacz mi?

Gość niech mi nikt nie mówi
to przecież normalne że dziecko musi wcześniej poćwiczyć zanim się nauczy siedzieć.

Gość kto tak miał??
ale czy to nie za wcześnie?

może i za wcześnie ale każde dziecko rozwija się w swoim tempie. najważniejsze jest to żeby do niczego dziecka nie zmuszać bo wtedy krzywdę moglibyśmy mu wyrządzić;)

Gość mój sam siadał w wieku 4,5 mie
siąca, w wieku 10 chodził - teraz ma prawie 3 lata i jest okazem zdrowia .... tez martwiałam się o jego kręgosłup, ale każdy lekarz mówi , że skoro dziecko samo siada bez pomocy to jest gotowe więc, odpuściłam.... cóż dzieci są różne.... a wychowanie to nie wyścigi, niech każde dziecko rozwija się w swoim tempie!

Gość gość
Mój mały zaczął siadać mając 4 - 5 miesięcy raczkować mając 7 a chodzić mając 10. Widocznie był już gotowy. Moim zdaniem każde dziecko rozpoczyna indywidualnie. Jedne dzieci wcześniej inne później.

mój mały od 4,może 4,5 próbował siadać ale dałam mu czas na ćwiczenia,nie sadzałam na siłę.I tak gibał się w przód i tył a na dobre z leżenia usiadł dopiero koło 6 miesiąca.W 7 zaczął na raz stawać w łożeczku z trzymaniem się i raczkować.Teraz nadal jest na tym etapie,tylko że jak się czegoś złapie i stanie na nóżkach to zapierdziela w koło jak mały samochodzik :D