Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelika1995

bede samotna matka..pomozcie

Polecane posty

Mam 17lat,jestem sama wychowuja mnie dziadkowie ktorzy juz nie sa w stanie az tyle mi pomoc,rodzicow nie mam,cala rodzina sie ode mnie odwrocila,jestem w 4 miesiacu ciazy...zostawil mnie chlopak bez niczego.Prosze jezeli ktos wie jakie pomoce moge otrzymac od panstwa,urzedu gminy,lub PCPR-u? mam jeszcze jedno pytanie czy jest moze jakas mama, ktora ma ubranka po swoich dzieciach lub znajomych niepotrzebne lub do wydania prosze o pomoc...nie wazne czy dla dziewczynki czy chlopca potrzebuje pomocy be miec co temu dziecku zapewnic...;( nie chce oddawac tego dziecka tak bardzo je pokochalam,sama wychowywalam sie bez matki wiem jak to jest i nie chce tak skrzywdzic swojego dziecka....blagam o pomoc;(

Gość ewelinaoopop
na pewno dostaniesz becikowe od urzędu miasta 1000zł, czasem gmina jeszcze dodaje drugie tyle ale musisz sie dokladnie dowieddziec. opieke zdrowotna masz za darmo jako ciężarna a uczysz sie teraz??

Gość trzeba bylo myslec
wczesniiej zanim sie gziło:/

Gość taaa tylko czekaj az
gimina na ci drugie becikowe:o

Gość ewelinaoopop
spierprzaj trollu

Gość alexandra xxx23
dostaniesz 2 becikowe ale co dalej? dadza ci 170zl jako samotna.. i walcz o alimenty

nie trzeba bylo szpary popuszczac na disco, wkurzaja mnie takie malolaty, a potem zyja na naszym garnuszku

Gość scxascasc
to ze chlopak cie zostawil nie znaczy ze nie poniesie zadnych konsekwencji. czy mu sie to podoba czy nie jest ojcem wiec podaj go o alimenty

Gość maleńkai
Kochana nie załamuj się, na pewno znajdzie się u ktoś kto pomoże. Ja sama nie za bardzo orientuje się w tych sprawach, ale wiem ze jesteś młodziutka... zostałaś sama (czemu kurcze nie przyszłaś tu wcześniej i nie zapytałaś jak się zabezpieczać!!) ale to się zdarza. Kochaj to maleństwo z całych sił, dbaj o siebie i próbuj się bardzo nie denerwować. Jakoś to będzie - skończ szkołę, dziadkowie na pewno pomogą. Zasiłek dla samotnych matek na pewno będzie Ci przysługiwał, ale co jeszcze to nie wiem...

Gość iwi89
dostaniesz też kasę jako samotna mama, wpisz w wyszukiwarkę a znajdziesz pomoc dla samotnej matki , sama niewiem gdzie się to załatwi ale szkoda mi ciebie, aha i jeszcze alimenty niech daje sprawca ciąży

dokładnie trzeba bylo bachora nie robic w ogole mi takich idiotek nie szkoda ja pracuje cięzko a potem mi odcinają z pensji na podatki a takim pasozytom gmina da do roboty albo do nauki

Gość Tallaricco
A skad jestes, jesli z Warszawy lub okolic, moge Tobie podrzucic sporo ubranek i innych gadzetow po mojej corci. Pozdrawiam

Gość przypadkowy sex
Beatka s-k to Jenifer Aty sie nie gziłaś ,a że teraz jesteś bogata nie znaczy że jednego dnia ,zawali ci sie świat -i nie bedziesz już nikogo dołować,A moze sie to stać niespodziewanie ,miej dziewczyno troszke wyparzone w buzi.

Gość przypadkowy sex
Angelika1995 -Ty alimenty dostaniesz i to w pierwszej kolejności powiadom jego rodzine,Jak zacznie płacić a dostanie nie mniej jak 300-500zł to wróci do ciebie na klanach .nie unoś sie chonorem,pokorne ciele dwie matki ssie,tokie jest przysłowie.

do komentarzy typu ze dalam dupy itp bylam zawsze odpowiedzialna ale los mnie nie oszczedzil zostalam wykorzystana nie chce o tym publicznie pisac potrzebuje po prostu pomocy czuje taka potrzebe martwienia sie o moje dziecko. Tallaricco-jezeli byla by nawet mozliwosc wysylki dziadkowie porkyli by koszty bym chociaz miala cos dla dziecka bo tak ciezko teraz cos znalezc.jestem z wojewodztwa kujawsko-pomorskiego ale tak bardzo mi na tym zalezy ze naprawde jestem w stanie zaplacic nawet za przesylke zalezy ile ona wynosi.

Gość do angelika
napisz prosze skąd jesteś, moze coś pomogę. Co do Państwa to przysługuje ci becikowe po urodzeniu 1000zł, becikowe z gminy też 1000zł i moze od prezdenta miasta tez otrzymasz 1000zł ( tzn nie w każdym mieście to jest) - zależy gdzie mieszkasz. Tylko chyba musisz byc pod opieką lekarza chyba przed 10tc aby to otrzymać. Przejdz sie do ośrodka pomocy społecznej przedstaw im swoja sytuację i tam ci wszystko powiedza co i jak. Później powinnas dostac też rodzinne i postarać się o alimenty na dziecko - tego bym nie odpuściła chłopakowi. Pytaj o co chcesz może cos jeszcze doradzę.

Gość do angelika
lub wyslij wiadomośc na maila inez2108@wp.pl

Gość do angelika
sorki z rozpedu wpisałam zle mail inez2108@gmail.com ten jest prawidłowy

Gość mamuśka mateuszka
Witaj. ja chętnie bym Ci pomogła,bo mam trochę rzeczy po synu. podaj adres mailowy,to jutro przejrze ciuchy i zabawki i coś na pewno znajdę. mam rzeczy od rozmiaru na 6 miesięcy bo mniejsze już oddałam.

Dżizas, ale mnie wkurwiają teksty typu "trzeba było nie dawać"!! To trzeba było nie wtykać!! A jak już się wtykało, to trzeba było myśleć o konsekwencjach!! Ani z jednym, ani z drugim nie ma żartów... A tak w temacie... Becikowe, śmieszne.. Chyba na pieluchy na pierwszy tydzień... Postaraj się dziewczyno o pomoc w MOPS-ie, załóż sprawę o "elementarz", i dbaj o malucha! I o siebie też... Tyle mogę poradzić.. I trzymaj się!!

A jeśli chcesz jakichś ubranek itp. zapodaj maila. Może coś uda mi się wymyślić?;) I głowa do góry... Przecież jesteś ważnym człowiekiem..:)

Gość był tu ten temat
już wczoraj, nie wiem po co zakładasz następny. ale w Twojej sytuacji najlepiej byłoby, gdyby dziadkowie wystąpili do sądu rodzinnego o ustanowienie rodziny zastępczej - będą "rodzicami zastępczymi" dla ciebie (jesteś niepełnoletnia) i dla twojego dziecka. Będziecie otrzymywali ok.600zł/m-c "na głowę" z MOPSu.

Nie ty pierwsza i nie ty ostatnia. . . idź do opieki. becikowe dostaniesz 1000 zł jak wszyscy i jeszcze takie zależne od sytuacji majątkowej. poszukaj organizacji wspierających samotne mamy. wózek,łóżeczko można tanio kupić w komisie,albo z tych co wystawiają na tablicy czy olx. pomoc możesz uzyskać też od caritasu.

Gość Andzelika wpisz na
google pomocne emamy to takie forum pomocowe,dziewczyny pokieruja cie,w sprawach alimentow,czesto sa ogloszenia o zbednych wozkach,ciuszkach do oddania.

tak,wiem, ze ten temat juz sie tutaj pojawial ale tak bardzo szukam pomocy dla swojego dziecka.dziadkowie maja mnie jako rodzine zastepcza ale moje pieniadze ida na moje utrzymanie i szkole.Od dziadkow wiele nie dostaje sami maja powazne problemy finansowe przez swoje dzieci,ledwo sobie radza dlatego szukam jakiej kolwiek pomocy wsrod ludzi.Bede starac sie o alimenty dla mojego dziecka ale trudno bedzie je otrzymac gdyz ten chlopak nie pracuje i raczej nie podejmie pracy.naprawde zostaje bez niczego...tak bardzo pokochalam swoje dziecko,probuje byc odpowiedzialna i cos zrobic.wiem jak to jest nie miec rodziny poniewaz nigdy sama jej nie mialam.nie chce oddawac tego dziecka chce sprobowac je wychowac.gdybym je oddala strace juz wszystko juz nie bede miala po co zyc...;(

Spoko dzieciaku... Abyś tylko wyrok miała.;) Jeśli tatuś nie będzie się poczuwał, to jest coś takiego jak komornik.. A jeśli będzie nawet 826& k.p.c. to zawsze można uderzyć do Funduszu.. stamtąd kasę dostaniesz..

Gość w takim razie dodatkowo
niech ustanowią rodzinę zastępczą dla Twojego dziecka. wiąże się to z ograniczeniem praw rodzicielskich - Twoich i ojca dziecka, ale nie jest to skomplikowane (np. mój ojciec nawet nie pojawił się na rozprawie, kiedy moi dziadkowie ustanawiali takową rodzinę dla mnie i brata - i był to argument dla sądu, który stwierdził, że skoro ojciec ma nas gdzieś, to on prawa ogranicza) - jedna rozprawa i z głowy. masz prawo do alimentów NA SIEBIE (jako kobieta w ciąży) od ojca dziecka na podstawie domniemania ojcostwa - przeczytaj kodeks rodzinny i opiekuńczy, szczególnie dział III dotyczący alimentacji "Art. 141. 1. Ojciec nie będący mężem matki obowiązany jest przyczynić się w rozmiarze odpowiadającym okolicznościom do pokrycia wydatków związanych z ciążą i porodem oraz kosztów trzymiesięcznego utrzymania matki w okresie porodu. Z ważnych powodów matka może żądać udziału ojca w kosztach swego utrzymania przez czas dłuższy niż trzy miesiące. Jeżeli wskutek ciąży lub porodu matka poniosła inne konieczne wydatki albo szczególne straty majątkowe, może ona żądać, ażeby ojciec pokrył odpowiednią część tych wydatków lub strat. Roszczenia powyższe przysługują matce także w wypadku, gdy dziecko urodziło się nieżywe." nic, tylko założyć sprawę w sądzie (możesz wystąpić o zniesienie kosztów ze względu na trudną sytuację materialną). Pójdź do MOPS, PCPR, popytaj - nie licz na to, że ktoś coś ci da, bo to nie przystoi. O swoje trzeba powalczyć, a nie grać sierotę. Z całym szacunkiem. Fajnie, jeśli ktoś Ci coś da. ALe niejedna była sytuacja na kafe, że ktoś prosił o ciuchy po dzieciach i te trafiały później na Allegro. Oszustów nie brakuje, dlatego i ludzie coraz bardziej ostrożni są w "rozdawaniu". A są w tym kraju instytucje, na które każda z osób na kafe płaci podatki - i te instytucje mają za zadanie pomagać potrzebującym. Więc moje podatki potraktuj jak moją pomoc dla Ciebie i Twojego dziecka. Porady prawne gratis ;)