Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE_O_JADLOSPIS_DNIA____

prosze podajcie przykladowy jadlospis dnia na diecie Dukana,

Polecane posty

Gość asfdddghhgfbvc
dziasiaj na sniadanie zjadlam 2 gotowane jajaka, na obiad o 14h. zjem kurczaka udko, na kolacje szynke gotowana 100g. 2% tluszcz

Gość mnas,
wpisz sobie w gogle to ci wyskocza przepisy

ja dzisiaj jadlam na sniadanie jajecznice z dwoch jajek i serek wiejski na lunch 2 plastry grube zywieckiej drobiowej i jogurt naturalny ze slodzikiem i otrebami. obiadu nie jadlam bo jakos nie mam ochoty a na kolacje planuje surimi smazone w jajku.

watek zrobil sie troche nie na temat a przydalyby sie nowe pomysly...

jestem super zadowolona, schudlam juz 5 kg. od 2.01.2012 :-) pierwszy raz sie po tygodniu zwazylam,a juz myslalam ze ta dieta nie dziala,ale Dukan dziala jak zadna inna dieta, dieta cud, bez glodu schudlam, dziasiaj zdadlam, 100g. jogurtu+lyzeczka otrebow, takie bylo snaidanie, na obiad zjem, 2 jajka , na kolacje 100g. szynki, w kwietniu mam komunie synka,musze ladnie wygladac:-))

Gość lsn e
na dukanie schudalm w dwa miesiace 8kg a na south beach 13 kg w 3 tygodnie , wiec jednak jest lepsza dieta i zdrowsza na dodatek niz dukan

Gość askdf v v b
a po komuni na plusie 10 kg :) caly zcas trzeba ładnie wyglądac a nie tylko na jakas okazje - ale macie pomysly gdyby nie kominia to by bylo dalej na plusach hehe

Sniadanie: 2 kromki chleba peloziaristego posmarowane jednym "trojkacikiem" serka topionego (low fat), jajecznica z jendego jaka Lunch: Wielka micha salaty, pomidor, ogorek etc Sos salatkowy na bazie vinegar nie majonez Wkrojona grillowana piers z kurczaka, ewetualnie kilka nuggetsow z Quorn Kolacja: Wazywa na patelnie, gotowane na parze, nie smazone. Cala paczka ma niecale 300kcal i sa naprawde sycaca Ja lubie moje ostro przyprawione, jem je z ketchupem

Gość dieta&cwiczenia
Jak juz chcecie stosować te smieszne dunkany to pamietać o spozywaniu sporej ilości warzyw...mają charkter zasadowy wiec pomagaja utrzymac równowagę kwaosow-zasadową organizmu. Diety 1000 kcal no comment. Spozywam blisko 3000 kcal dziennie do tego trening i tez waga spada...

**south beach i dukan ,sa bardzo podobne doprowadzaja do ketozy,a o to chodzi...a to ile i w jakim czasie ktos stracil kilogramy to wylacznie predyspozycje do schudniecia, **cel schudniecia to komunia ,ale po komuni tez chce sie kontrolowac , nie ma zamiaru wracac do punktu wyjscia,a kilogramow nabawilam sie przez tarczyce-operacja, i podyt w szpitalu na serce i porod-cesarka...duzo zycie mnie wymeczylo...a do tego tez moje zaniedanie dobrze ze teraz sie przebudzilam, nadeszla pora ODPOWIEDNIA BY POMYSLEC O SOBIE:-))

"bez glodu schudlam, dziasiaj zjadlam, 100g. jogurtu+lyzeczka otrebow, takie bylo snaidanie, na obiad zjem, 2 jajka , na kolacje 100g. szynki," twierdzisz że jedząc tak mało nie czujesz głodu?? :D zdechłabym :P na dukanie rok temu schudłam 10 kg w 3 miesiace jadłam duzo więcej ;) urozmaicaj sobie bo nie wyrobisz długo tak monotonnie gotuj! rób sałatki! pasty jajeczne, piecz klopsy, mięsa, smaż placki tuńczykowe itd w drugiej fazie jedz duuzo warzyw, bo padniesz i pij 3 litry płynów dziennie

mea - masz racje ja w ciagu tych 3 dni wolnych pochlonelam tyle jedzenia ze az strach ale samo mieso, tunczyka, zjadlam 2 serniki a i tak schudlam :) nie wiem ile dokladnie bo sie nie waze ale widze po sobie ze cialo sie zmienia trzeba jesc, ktos mi wczesniej powiedzial ze dukan to tak jakby glodowka, wiec nie mozna jeszcze ograniczac jedzenia

agnieszka - ta stronka dukanblox co podałas jest genialna, w zeszłym roku duzo z niej korzystałam a wiele przepisów zagosciło u mnie na dobre, nawet mojemu mężowi-obżartuchowi przypasowały ;) co do tematu ;) moj przykładowy jadłospis dnia w fazie I wyglądał tak: śniadanie: 3 placuszki tunczykowe (smazyłam z 3 puszek rozdrobnionego w wodzie, 4 jajek, łyżki musztardy i otrebów pszennych + przyprawy do smaku) drugie śniadanie: serek wiejski lunch: twaróg chudy z tuńczykiem / lub twaróg ze szczypiorkiem obiad: pierś z kurczaka pieczona w folii lub smazona bez tłuszczu na teflonie + ogóreczki konserwowe (mięso bez sosu lub z sosikiem czosnkowym - jogurt naturalny+ząbek czosnku) kolacja: 100 g wędliny chudej drobiowej z pastą jajeczną (łyżeczkę pasty jajecznej (jajko, jogurt, szczypiorek) zawijasz w plasterek wędliny) jak byłam głodna i miałam ochote cos podjeść to albo wsuwałam placka albo zawijałam ogórka konserwowego w plasterek wędliny ;)

przykładowe sałatki do jedzenia o każdej porze dnia (faza protal) 1. tuńczyk, jajka, ogórek konserwowy, jogurt naturalny (lub bez jogurtu) 2. paluszki surimi, jajka, koperek, jogurt naturalny z czosnkiem 3. krewetki, jajka, ogórek konserwowy, jogurt naturalny, koperek

inne obiady to np 2 jajka sadzone + 2 ogórki konserwowe + kubek kefiru gruby plaster klopsa z mięsa mielonego drobiowego lub wołowego z jajkiem na twardo i sosem czosnkowym + ogórek konserwowy zupa cebulowa: na chudej kostce rosołowej (w lidlu są takie) no wymyslac mozna i wymyslac a to tylko faza protal jak dojdą warzywa to dopiero mozna pysznie jesc ;) moje ulubione danie II fazy to papryki faszerowane mięskiem mielonym no i piersi kurczacze zapiekane w folii z bakłażanem.... mmmm

Gość ololol
i tyć :)

dziewczyny ja korzystam z tego bloga jesli chodzi o przygotowywanie posilkow zrobilam chleb i kurde tam jst napisane ze po 2, 3 kromki dziennie a czmeu nie moge wiecej? przez make kukurydziana?

a sa tam otreby owsiane? bo jezeli sa to wlasnie dlatego 2. 3 kromki na dzien bo nie mozna pzrekroczyc dawki dziennej otrab

chcleb sklada sie glownie z opakowania 150g otrab owsianych jogurt, zoltka, drozdze, ciepla woda i pol szklanki maki kukurydzianej ale kurde jesli przekrocze ilosc orab, to sie chyba nic nie stanie?

dukan pisze ze na dzien można tylko 2 do 3 lyzek otrab i tego sie trzyamj - otreby sa kaloryczne

jak masz problemy z wyproznieniem to zamiast chleba zjedz rano na snaidanie owsianke z otrab na mleku 0 ja tak jadlam nigdy nie mialam problemow na dukanie

tylko ze moje sniadanie to faktyczne jem w pracy ok 9 a dzisiaj np o 6:20 zjadlam 2 kromki chleba z plastrem wedliny wiec nie mam kiedy przygotowac owsianki, a nie bede wstawac specjalnie wczesniej poza tym rano bym w ogole nie jadla ale wole cos zjesc zeby djechac jakos do pracy :P a w pracy dopiero jem serek wiejski albo cos

dziasiaj na sniadanie zjadlam owsianke tak jak polecacie z jogurtem pycha:-), na obiad zjem jajecznice z dwoch jajek z plastrem szynki ,a na kolacje to jeszcze cos wymysle, co dziennie rano wchodze na wage, i widze jak waga spada, nawet pare gram mnie cieszy,:-)