Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazona 85

Czy ktos z was mial grype ???

Polecane posty

Gość Przerazona 85

Pytam o prawdziwa grype nie przeziebienie. Jak dlugo trwa i jak pozbyc sie tych uciazliwych bolow glowy ???

Gość Przerazona 85
Prosze pomozcie ! Mial ktos doswiadczenia z grypa ???

Gość Przerazona 85
Tak panuje okropna grypa, mam chorego w domu od trzech tygodni , temperatura 39-41. Pomagaja tylko srodki przeciw bolowe i przeciw goraczkowe. To okropna choroba, teraz zrozumialam dlaczego grypa moze byc smiertelna. Ona zwala z nog i panuje ja ja tez przenosze !!

Gość Majka Marta no ja..
Chyba nie ma człowiek który nie chorował na grype :D Dostałabyś ospy 25+ to byś zobaczyła co to cierpienie, a nie grypa

Gość Przerazona 85
Jestem pewna ze panuje nowy wirus Grypy, ale nie jest podany do wiadomosci !!! Nie ma nic wspolnego z przeziebienirm, ale slania z nog !!!!

Gość Przerazona 85
O nie , to ty nie masz pojecia co to prawdziwa grypa... Majka Marta no ja., na ospe sie tak szybko nie umiera Nie wiedzialam ze grypa jest taka powazna choroba.. Nie ma bolu gardla , ani kaszlu, ani kataru,, Temperatura nie do zbicia i niesamowite bole , polaczone z kapletnym oslabieniem.

Gość Majka Marta no ja..
;) dziewczyno ospa w wieku dorosłym szybciej cie zabije już nie mowiąc o powikłaniach niż grypa. I wiem co to grypa. Pracuje jak pielegnirka, i nie jedno już widziałam, czasem zwykłe przeziębienie doprowadza do powikłań.

Gość Przerazona 85
a JA Wam mowie panuje nowa paskudna grypa !!! Objawy to wysoka temperatura , bole glowy , ktore utrzymuja sie nawet u mlodych i zdrowych ludzi dlugo. Sa niebezpieczne, slabszych wykoncza. Nie jest ten temat poruszany zeby nierobic paniki. Ale jest nowy wirus grypowy.

Gość Przerazona 85
Kiebska z ciebie pielegniarka, ospa nawet u doroslych osob nie jest az takim zagrozeniem smiertelnym. Ja nie pisze o przeziebieniu, tylko o wirusowym zakazeniu , na ktory nie ma antybiotyku. I nie ma nic wspolnego z katarem, czy kaszlem. Slabo cie w tej poskiej szkole wyuczyli, ze nie wiesz co to gryppa.

Gość Majka Marta no ja..
Jestem "kiepska" bo pisze prawde :) :) Dobra jesteś, pewnie nawet nie słyszałaś o ropowicy- powikłania w przebiegu ospy, zapalenia mięsnia sercowego, opon mózgowych, płuc etc.

Gość Nie nie slyszalam
bo wyuczylam sie na pielegniarke w bardziej cywilizowynym kraju i pracuje tu jako pielegniarka. Nie jestem z Poski ( no tam sie urodzilam) , ale blizej tego kraju nie znam.

Gość Majka Marta no ja..
:classic_cool: tak... dodaj że tego MUTANTA wypuscił koncern farmacetyczny :) pfff. Dobrze że wychodze do pracy 🖐️

Gość TEN wirus na szczepienia sie
uodparnia i jest ciagle nowy . Szczepienie moze tylko zlagodzic przebieg ewetualnie nabytej wirusowej choroby. A sama typowagrypa nie ma nic wspolnego z przeziebieniem. Poczytaj w onlei , to moze zrozumiesz . Moge ci wyslac cale strony o tym wirusie, ale nie w polskim jezyku. Ty poszukaj na pl.

Gość tak, potwierdzam
Chorowałam ponad miesiąc, własnie z tego wychodzę. 2 razy byłam w ciężkim stanie.

Gość Przerazona 85
A co ci pomoglo, bo u mnie to epidemia rodzinna. Przynioslam to do domu ze szpitala. Nasi pacjenci w podeszlym wieku (.....) umarli. A wirus jest i niesie sie dalej. Ile trwala Twoja choroba i czy sie nawracala ???

Gość tak, potwierdzam
wróciła raz, ale trzeba przyznać, że ja nie dbam o swoje zdrowie, wychodze z domu bo nienawidzę siedzenia w zamknięciu. Ogólnie - seria pogorszeń i remisji, w kluczowych momentach myslałam że umieram i walczyłam o oddech, za pierwszym razem obturacja oskrzeli, za dugim - opasujące bóle klatki piersiowej, takie, że też nie mogłam oddychać. Zaobserwowałam, że najbardziej pomaga jak najdłuższe leżenie i spanie, wtedy objawy powoli przechodzą same. Absolutnie unikać przeziębienia. Jestem na drugim antybiotyku (amotaks) i dopiero teraz wracam do zdrowia. Miałam bardzo silny atak bólowy (klatka piersiowa, stawy) który przeszedł po 3 dniach i amotaksie, ale musiałam się poświęcić i prawie nie wychodzić z łózka. Zaraziłam się wziewnie od osoby z rodziny, która zachorowała wcześniej. Temperatura u mnie była tylko w okolicach 37. Kto chce uniknąć zachorowania, radziłabym dbać o siebie, dobrze się wysypiać i odzywiać, ja to zaniedbywałam.

Gość tak, potwierdzam
sorry, co ja piszę... amoksiklav.

Gość Przerazona 85
Tak , czasami wystepuja bole klatki piersiowej. Ciesze sie ze z tego wyszlas i to dodaje mi wierzyc ze moze ja z moja rodzina tez t tego wyjdziemy, choc ta nasza grappa jest troche inna. Nam nie towarzysza objawy przeziebienia, bole i przerazliwe wysokie goraczki. 10 dzien w domu pod kadra , goraczka nie ustepuje i te okropne bole glowy.Wydaje sie jakby tego nie bylo konca.

Gość tak, potwierdzam
na bóle brałam leki przeciwreumatyczne, polopirynę i jakoś to przemęczyłam, ale było bardzo ciężko, przez 2 dni nie potrafiłam się uczesać ani ubrać. Te leki usmierzają tez ból głowy. Jeszcze dodam że na odkrztuszanie pomagal mi Fluimucil i syrop z guaiacolem. Bez nich, nie wiem, czy bym przezyła. Szybkiego wyzdrowienia Tobie i całej Twojej rodzince - jak sie człowiek uprze to przezyje :)

Gość tak, potwierdzam
i tez mnie teraz łeb boli, co widać po nieskładnej wypowiedzi :o

Gość daisy_daisy
teraz to dopiero się zmartwiłam. Siedzę w domu chyba 4 lub 5 dzień, myślałam, że to zwykłe przeziębienie ale objawy się nasilają. Okropne bóle mięśni( nawet skóra mnie boli), ból głowy (ale nie aż tak uciążliwy), okropny bolący kaszel i chyba gorączka(nie mam termometra w domu ale pocę się jak świnia). Od wczoraj nie jestem w stanie wyjść z łóżka, jestem mega słaba. Juro rano lecę do lekarza...

Gość miedzynarodowka 32666666666666
ja milam taka odmiane z e lezalam nieprzttomna tydzien , spalam albo lezalam , nie moglam jesc ani nic, zerokataru, al e po kilku dniach dusilam sie od kaszlu..plulam ..masakra ja myslalm ze umieram juz...dlugo po chorobie bylam blada jak niewiem co i slaba. ps.. w 1985 zmarl moj ojciec na grupe, znacy n a powilklanie mial 39l z grypa zartow nie ma.

Gość tak, potwierdzam
Mój tato swego czasu rozchorował się po szczepionce przeciw grypie.

Gość Przerazona 85
Do kladnie z grypa zartow nie ma . Nie ma konca tej grypy i przeraza mnia ze moga byc powiklania. A jaki powiklania mial twoj ojciec ?????

Gość tak, potwierdzam
Już dokładnie nie pamiętam, to było parę lat temu. W każdym razie reszta rodziny która się nie szczepiła, była zdrowa.

Gość A jak sie objawia , prawdziwa
wirusowa grypa ????? pROSZE O ODPOWIZ !!!!!

Gość Paskudna choroba
mozna nawet umrzec

Gość Przerazona 85
A witam, niestety , ludzie sa glupcy i nie wiedza co to grypa !!! Te prostaki jak maja katar i bol gardla nazywaja to grypa !!!

Gość arkanamagi
Do lekarza z tą grypą ,a nie w domu siedzicie i myślicie ,że samo przejdzie. A co do ospy to przechodziłem ospę w wieku 24 lat,dokładnie miesiąc temu... Smarowałem płynem gęstym cynkowym. oczywiście 10 dnia ospy dopadła mnie grypa,nie wspomnę już o tym ,że miałem zajebiście dużą temperaturę... oj namęczyłem się z tymi chorobami... na szczęście już jest oki i powikłań też nie było. Ja osobiście leczyłem się samodzielnie w domu i brałem antybiotyki na własną rękę, ale wy powinniście zgłosić się do lekarza. pozdro.

Gość talie pytania to
A co gorsza faszerował mnie wyłącznie antybiotykami. Fakt, pomagały antybiotyki na wirusy nie działają wiec jak mogłaś poczuć poprawę co na GRYPE CZOSNEK SMIRDZOCY JEBANY CZOSNEK TYLKO TO POMAGA ale polski bo chiński jest ina odmiana słabsza 3 ząbki dziennie