Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

illayla

pomocy!!

Polecane posty

Dziewczyny jestem pewna że to kolejny wątek do którego się przyłączy mnóstwo osób mam nadzieję, że razem pokonamy to co chcemy osiągnąć i może nawiążemy jakieś koleżeńskie relacje Chętnie zapraszam. A więc chodzi o to, że minęło 8miesięcy od mojego porodu, ćwiczyłam na początku jak już mogłam bo miałam cesarkę więc nie mogłam od razu.. potem zaczęłam zażywać tabletki anty Yasminella 2blistry czyli 2miesiące nie przytyłam ani kg a schodziłam nawet z wagi bo potem zrobiłam sobie dięte kopenhaską przy czym przy 4 dniu padłam bo wracałam ze spaceru z mała i poprostuu mi się słabo zrobiło, potem zaczęłam Cilest 4opakowania przy czym nie wspomnę o skutkach ubocznych po prostu chodze od lekarza do lekarza, ale to nie ten temat. Teraz zaczęłam Kontracept i moim postanowieniem noworocznym było rzucić papierosy i zacząć dbać aby na wakacje mieć wagę 69kg ! teraz warzę 80 to naprawdę dużo ale przy wzrośnie 178cm.. chcę ważyć tyle ile ważyłam przed ciąża.. Bardzo zależy mi na tym by czuć się przy swoim partnerze atrakcyjnie, mimo że on absolutnie nie pokazuje by go moje ciało obrzydzało czy coś kocha mnie taką jaką jestem, ale chce zrobić to dla siebie i w te wakacje czuć się fantastycznie na plaży ! szkoda, że w stroju jedno częściowym bo brzuszek to mam zmasakrowany przez rozstępy ale masuję sobie sposobem bańkami chińskimi i naprawdę widać efekty mam nadzieję, że ktoś się dołaczy! i razem stworzymy miły i ciepły klimatt na tym Foruum Czekam na odpowiedzi dodam , że jestem zTarnowa więc jakby się ktoś znalazł również było by wspaniale

Cześć illayla, ja mam troje dzieci, ale kilogramy po ostatnim, który ma już 5 lat, więc czas najwyższy balast zrzucić. Chociaż powiem ci, że ja w ciąży nie przytyłam aż tak dużo, gorzej było potem. Ciasteczka wieczorem, kanapeczki, słodycze i tak pomału się uzbierało. Był taki moment, że nie mogłam się wbić w dżinsy, w których chodziłam będąc w ciąży :( Najgorsze było chodzenie w dresie, bo wtedy nie zauważałam, że coś mi przybywa. A że mieszkam na wsi, nie pracuję zawodowo, więc dres to był mój strój codzienny. Miałam już pewnie ponad 90kg, bo gdy zaczęłam dietę, to wcześniej trochę schudłam przez lato, a startowałam od 87. Widzę, że mieszkamy w sąsiednich województwach, ja mieszkam w świętokrzyskim. Jeśli kojarzysz Busko-Zdrój, to ja mieszkam ok.20 km dalej w kierunku Kielc.

a teraz jaka waga 72kg tak? ja w ciąży jadłam bardzo dużo... jadłam co leżało pod ręką... potem zaczęłam zauważać rozstępy, cellulit no i teraz mam 80kg i wyglądam jak nie wiadomo co. więc może zacznijmy temat jakiś ćwiczeń lub dietyy:P?? nie nie kojarze Busko Zdróju ;)

Gość hejjjj dziewczyny
a co myslicie o glogowce? bo ja dzis czytam i czytam i mocno sie zastanawiam,jestem z tych,ktorym latwiej nic nie jesc kilka dni niz kilka tygodni liczyc kalorie czy pilnowac godzin posilkow -,9

Gość hejjjj dziewczyny
ups glodowce mialo byc

Ja jestem za tym, żeby przestawić się na zawsze, chociaż kilkudniowa głodówka ma swoje dobre strony, o ile potem nie wrócisz do nawyków sprzed niej. Taka głodówka to dobry wstęp do innej diety. Jeśli nie chcesz liczyć kalorii, to może spróbuj diety, gdzie nie trzeba tego robić, np SB, diamondów, rozdzielną, Montignaca( chyba źle napisałam ). Ja robię dietę dobrych kalorii, tu też nie liczy się kalorii, ale nie wiem jakie będą rezultaty, bo w necie nic nie znalazłam. O samej diecie trochę pisze, ale o rezultatach prawie nic.

Illaya, Busko to takie miasteczko uzdrowiskowe na trasie Tarnów-Kielce, dlatego myślałam, że może słyszałaś.Dużo osób je zna właśnie ze względu na uzdrowiska.

głodówka jak dla mnie wcale nie jest dobra, bo najpierw robicie szok organizmowi a potem znów dostaje jedzenia, a tym bardziej że zazwyczaj kończy się to i tak znów obżarstwem po takiej głodówce i wtedy to jest wstrząs dla wątroby i dla żółądka wiem coś o tym .. ja w ogóle myślę, zeby wybrać się do dietetyka najlepiej, i do tego ćwiczenia, masaż bańką chińśka brzucha i miejsc z rozstępami, masaż zwykłą szczotką do paznokcii pupy, krem antycellulitowy iii ćwiczenia, ćwiczenia ćwiczenia... a nie jakieś głodówkii to najgorsze co może być.

Illayla, bo z glodówki trzeba umiejętnie wychodzić. Ja nigdy nie stosowałam, ale moja znajoma tak, tylko pod kontrolą lekarza. Ale mówi, że ciężko było. Jeśli zaraz po głodówce rzucisz się na jedzenie, to faktycznie jest to szok dla organizmu. A kilka dni nie jest szkodliwe, bo organizm się oczyszcza.

i jaką dietkę w końcu radzicie? jakieś ćwiczenia? ja mam zamiar 6 Weidera robić robiłam ponad tydzień i póżniej było piwko pod wieczór i już się nie chciało i tak to wyszło..;/

Illayla, ja robię dietę dobrych kalorii, ale to mało znana dieta, więc nie wiem, czy mogę polecać, bo na razie efektów jeszcze nie widzę, oprócz tego, że głodna nie jestem :) Ale dobre opinie są o SB, diecie Montignaca, rozdzielnej. Jeśli odpowiada ci dieta jednoskładnikowa, to polecam sardyńską, moja znajoma schudła 9 kg przez 3 tygodnie, teraz robi 2 turę. Jak ktoś nie lubi się głodzić to fajna jest ONZ albo Turbo WN. A ćwiczenia super są na stronce www.namaksie.pl , naprawdę polecam.

chyba skuszę się na dietę kopenhaską odpowiada mi białko bo bardzo lubie białe i żółte sery np.. ale coś wspominałaś że masz jakieś e booki o tym.. zależy mi na jakiś przykładowych jadłospisach ; ) bo zaczynam za niedługo :D

Mam e-booki, ale dukana, gdybys chciała to mogę spróbować ci wysłać, tylko daj mejla.

Patrz myślałam o dukanie a pisałam o kopenhaskiejjj ale wiem czemu tak wyszło bo moja mała ślicznotkaa zaczęła już bardzo marudzić imusiałam szybko kończyć ;) xxsandra@interia.pl

a co w ogóle możesz powiedzieć o tym dukanie? do wytrzymania, są jakieś rezultaty? po jakim czasie ii wg;op jakie samopoczucie w trakcie ;)?

Ja sobie chwalę dukana, byłam przez 3 miesiące, schudłam 9 kg, mogłam więcej ale od czasu do czasu coś słodkiego zjadłam :) Ogólnie czułam się super, energia mnie roznosiła. Potem przerwałam ze względów finansowych. Pierwsze 3 kilo schudłam przez pierwsze 3 dni. Wysłałam ci te e-booki, mam nadzieję, że doszło.

Agniss jestem dziś pierwszy dzień na tej diecie.. powiem Ci że czuję się strasznie mdło.. nie dobrze mi poprostu z głodu hehe,i ii ten smak jogurtu naturalnego bleeeeeeeee nie nawidze!!heh ale daje radę, właśnie skończyłam jeżdzić na rowerku a wieczorkiem zaczynam 6Weidera ;) chciałam Cię prosić o ponowne wysłanie tego ebooka bo niechcący usunęłam wszystko podliczenie miesięczne z banku usunęłam he:( chciałam spytać czy jadłaś coś słodkiego nie wiem ptasie mleczko albo kisiel?? bo na pewnej stronie pisze że ptasie mleczko można zjeść na deser.. wg trudno jest znaleść jakieś jadłospisy na tą pierwszą fazę ataku. chciałąm również spytać czy można jeść jakiś chleb albo bułki!??

A czemu się głodzisz??????? Na dukanie jeszile chcesz i chudniesz. E-booki ci wysłałam, a na chleb podaję przepis 2 szklanki zmielonych otrąb owsianych 1 szklanka otrąb pszennych 1/2 szkl skrobi kukurydzianej ( mazeiny) 1 serek wiejski 250gram 4 białka ubite na sztywno 4 żółtka 1 szklanka maślanki 1/2 łyżki soli 1/2 torebki proszku do pieczenia Wszystkie suche składniki wymieszać, ser rozgnieść z żółtkami, dodać maślankę. Wymieszać, dodać pianę z białek, wymieszać, wlać do formy. Piec w 200-220 stopniach ok.40 min. Zostawić w piekarniku ok. pół godziny po wyłączeniu.Jeść 2 kromki dziennie BUŁECZKA DUKANA 1 łyżka otrąb pszennych 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka serka homo 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wymieszać na miseczce, piec w mikrofali przez4 min. NALEŚNIKI BIAŁKOWE 2 białka ubite na sztywno 3 łyżki serka homo 3% 1 łyżka maizeny 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniu BUDYŃ 1/2 litra mleka 1-2 jajka słodzik 3 łyżki 3 łyżki maizeny aromat śmietankowy Wymieszać w garnku, gotować do zgęstnienia. Ptasie mleczko możesz sama zrobić, po prostu posłódź słodzikiem jogurt naturalny, dodaj żelatynę, wstaw do lodówki i gotowe. Żelatynę polecam z Delecty, bo ma samo białko. Dukan pisze, że można dwa jogurty owocowe dziennie. Mam nadzieję, że pomogłam. Jeśli chcesz więcej przepisów, wpisz w google przepisy diety dukana, jest tego mnóstwo.

dzięki za e-booki. wiem, wiem nie głodzę się ale wydaje mi się że jak zjem więcej to nic nie schudnę :(.. hehe już mam kg za sobą;) aaa chciałam się jeszcze ciebie spytać bo tak wszyscy narzekają że to najgorsza i najbardziej zżerająca zdrowie dieta, czy to prawda? czy tobie coś dolegało..? tylko szczerze pisz to co wiesz i co przeszłaś, bo ja i tak raczej z niej nie zrezygnuje:) dziś już czuję się lepiej.. a jeśli chodzi o te warzywa bo już sama się gubie.. pisze faza uderzeniowa na tym co wysłałaś a są np kurczak pieczarki i cebula ..to już sama nie wiem jemy te warzywa czy nie w tej pierwszej fazie?! kupiłam sobie jogurt z mussli i kawałkiem gruszki mogę jeść taki? bo wspominałaś o owocowym..

Kurczak to nie warzywo :) Cebulę można ale tylko w małych ilościach jako przyprawę.Co do pieczarek to nie pamiętam, a o jogurtach w książce pisze, że można dwa dziennie, chyba małe. To co ci wysłałam to przepisy Dukana, więc po prostu stosuj tak jak zaleca. Jeśli chodzi o zdrowie, to mi nic nie dolegało, ale ja nie przejadałam się mięsem i rybami, bardziej stawiałam na nabiał. Paznokcie miałam za to super mocne. Na początku diety jak nic nie robiłam było mi zimno, ale jak tylko zaczynałam coś robić to energia mnie roznosiła. No i w pierwszych dniach pojawiają się zaparcia, musisz pamiętać o tych dwóch łyżkach otrąb owsianych. I dużo pić, chyba, że masz niskie ciśnienie, to wtedy 1,5 litra dziennie.

heh wiem że kurczak to nie warzywo ale napisałam poprostu co tam się znajduję w tym;) wczoraj zrobiłam te bułeczki, znaczy w sumie to były takie placki dwa, zjadłam jednego z musztarda plasterkiem sera i szYnki i się najadłam;) zrobiłam też to ptasie mleczko heh i też smakowało ;) dziś jestem po kawie, mleku z mussli, tym chlebie ryżowym takim co się kupuje z szynką i musztardą i po kawałku mięsa wołowego z sosem jogurtowym i jestem pojedzona;) waże już 78,6 kg:) hehe jak tak dalej pójdzie to niedługo będę ważyć już tyle co chce;D wiesz co mi się wydaję, że to jest tylko takie pieprzenie głupot za przeproszeniem.. bo jeśli ktoś na coś zachorował to zwala winę poprostu na dięte albo co innego a poprostu to wynikło pewnie juz wcześniej:) ja się dziś czuję już lepiej niż wczoraj i przed wczoraj ;):D a i przed diętą jadłam też dużo białka.. właśnie te zaparcia.. zaraz po porodzie to przechodziłam i znów to przechodzę.. ten ból w podbrzuszu i rzadkość w kibelku hehe ;p a do tego jeszcze jestem na pierwszym opakowaniu nowych tabletek anty ii jajniki też mnie bolą i tak się wszystko zbiera... a chciałam się spytać można pić Wapń, Żelazo Magnez? w tych rozpuszczalnych tabletkach czy nie? bo wcześniej piłam..

Wapnia masz dużo w nabiale, żelaza w wolowinie, watróbce, a magnez to nie wiem. Ja żadnych witamin nie brałam.Mussli to chyba zabronione jest i ten chleb ryżowy chyba też, tylko otręby można. Ale skoro chudniesz, to widocznie nie szkodzi. Jeśli będziesz jeść otręby to zaparcia szybko miną. Dziś przeczytałam w książce Tombaka, że wystarczy kilka razy dziennie wstrzymać oddech na pół minuty i można schudnąć 1 lub 2 kilo miesięcznie. Warto spróbować :)

sorry to są wafle ryżowe.. i tam jest dużo białka w tym ;) więc chyba można.. ja wolę brać witaminy żeby nie mieć anemii lub czegoś bo mój organizm lubi anemię...hehe ale jaja może warto spróbować faktycznie;) ale takie mussle dietetyczne;)

Myślę, że z tymi waflami to po prostu musisz obserwować swój organizm, jeżeli będziesz chudła jedząc je, no to nie ma problemu. A witaminy może lepiej w tabletkach, bo te rozpuszczalne chyba mają cukier?

no tak mają... ale wiesz nie że wszystkie naraz;p tylko raz wapno raz zelazo itd;)

Gość gruba kachna
Hej, moge sie podpiac? Tez jestem z Tarnowa, tez mialam cc (2 miesiace temu), tez zaczelam Dukana (po pierwszym dniu odpadlam) i oczywiscie chce schudnac..

Cześć gruba kachna ;) jasne że możesz się przyłączyć ;) aa gdzie rodziłaś;>> no ja po porodzie miałam diętę kopenhaska i skończyłam na 4dniu bo nie dałam rady.. dziś jestem 4dzień na Dukanie i bardzo dobrze mi idzie;) najgorszy był pierwszy dzień:D