Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karykaturzystka

Współczesna kobieta a tatuaż

Polecane posty

Właśnie o tym mówię. Mnie się bluzy z kapturem kojarzą z tanią, przepoconą odzieżą którą zakłada się w zły dzień kiedy nie ma się na nic czasu lub jest po prostu niechlujem. :)

Gość iwan wladimirowicz palmow
piszesz jakby skojarzenia powstawały na podstawie rozumowania

Bo do pewnego stopnia skojarzenia powstają na podstawie rozumowania. Ludzie automatycznie "grupują" pewne cechy ułatwiając sobie w ten sposób życie. Jeżeli, brzydko mówiąc, otaczają cię wytatuowane dziwki, ale nie zwracasz uwagi na tatuaże u innych osób to naturalne, że ta cecha będzie kojarzyć ci się z rozwiązłymi osobami.

Gość not my day...
"I nie trzeba mieć znajomych prostytutek, żeby zauważyć, że tatuaże robią sobie same męty." Genialna głupia gówniaro.... "męt" to ty jesteś z taką mentalnością, a nie dorosły człowiek będący świadom tego, co robi. Nie mówię o gówniarzach robiących sobie tribale dla szpanu, ale o artyźmie... jak np. http://www.tattooalien.com/ALIENWEB/STRONA/tattoobylenu040.htm

no dokładnie. ale to nie znaczy, że każdą z tatuażem automatycznie uznaję za bycie prostytutką co cały czas mi sugerujesz. natomiast na abstrakcyjne, nie odnoszące się do żadnej konkretnej osoby hasło "dziewczyna z tatuażem" skojarzenie jest automatyczne

Tak, to jest właśnie priming w Twoim wykonaniu, w tym, że to się tylko tobie kojarzy i o ile zdajesz sobie z tego sprawę, to ok.

Moorland nie tylko mnie, jak widzisz choćby po wpisach na forum not my day... dzieło czy nie, na plecach bym tego nosić nie chciał

Póki co widzę trolla w postach i parę osób które nie ma większych skojarzeń z tatuażami ;) Na co dzień też nie spotykam się z takimi skojarzeniami, no, ale nie mieszkam w Polsce i nie mam kontaktu z niektórymi grupami społecznymi jakie mogłyby wywołać nieciekawe skojarzenia.

Gość not my day...
każdy ma swój gust..

Gość lokalna żuleria
dla mnie dziara to rysa na ciele kobiety. kobiece cialo jest na tyle piekne ze nie trzeba je smarowac jakims gownem

Gość not my day...
więc to samo można powiedzieć o makijażu?

moorland - i to niby ja jestem tym trolem? bo mam inne zdanie niż ty?

Nie, nie o Ciebie chodzi. O osobę która się tak obruszyła przykładem z bluzą :P

not my day... - nie no niektórym to się makijaż bardzo przydaje. choć bywa i tak, że makijaż może zepsuć efekt

Gość gość
Dobrze, że dużo się zmieniło i tatuaże są coraz bardziej akceptowane w społeczeństwie.

Gość gość
Tatuaż strasznie oszpeca kobietę .Ujmuje jej kobiecości .Kobieta z tatuazem nie ma już nic seksapilu .Staje się odpychajaca .Nie wyobrażam sobie żeby iść z taką kobietą do łóżka .Po prostu nie mógłbym takiej kobiety dotknąć .To całkowite zaprzeczenie kobiecości.

Gość wytatuowana  i rozczochrana
Ja myślę, że jest odwrotnie. Tatuaże ładnie mogą podkreślać walory kobiecej sylwetki (męskiej też!) i dodają pazura. W każdym razie ja się sama sobie bardzo podobam z tatuażami :)

Gość mam tattoo
a mi się tatuaże strasznie podobają zarówno u kobiet jak i mężczyzn...facet z tatuazem jest mega seksowny ;)

Gość gość
żeby się jeszcze chcieli tatuować :P

Gość gość
Zabawne jak niektórzy "podniecają" się tatuażami o kobiet. Nie wystarczy napisać, że im się to nie podoba...muszą wypluć z siebie cały monolog o tym jak to się kobieta oszpeciła i jak nigdy by się z nią nie przespał, bo przecież wszystkich interesuje z kim on sypia...

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
brzydkie kleksy

Gość gość
Kobieta robiaca sobie tatuaże pozbawia się przez to kobiecości. Staje się jakby niekobietą ,czymś aseksualnym.Jako mężczyzna nigdy nie związał bym się z kobietą z tatuażem. To nie jest ulomnosc na skutek wypadku czy choroby na co nie mamy wpływu. Tatuaż to oszpecenie siebie dobrowolnie.

Gość gość
to twoje zdanie, nie każdy mężczyzna tak myśli. Mnie się tatuaże bardzo podobają więc je mam. Nikt się celowo nie oszpeca ;)