Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xv ccxvvcxcv

Czy 900 zł na miesiąc dla jednej osoby to dobra suma?

Polecane posty

Gość xv ccxvvcxcv

900 zł na życie (odliczając czynsz i rachunki), + benzyna, ewentualnie odkładanie na przyszłość

ja mam na życie 300-350 tzn na jedzenie, ubrania, kosmetyki i chemię. Trochę to mało, więc 900 to byłby szczyt marzeń.

Gość Co was ludzie trzyma
w tym kraju? Jak się ma 300zł na życie to trzeba spieeerdalać - choćby wpław 🖐️

Gość aaaaaavvvv
przecież to poniżej minimum socjalnego. Nie wiem jak ludzie mogą za to wyżyć. Chociaż podobno się da, a człowiek może się przyzwyczaić do wszystkiego

Gość rerweerrew
Rhovannion, a jesteś w stanie coś odłożyć? W sumie od tego mojego 900 muszę odliczyć jeszcze 200-250 zł na benzynę właśnie... To powiedzmy, że zostaje 700. Na dentystę itd mogę ewentualnie dostać od rodziców, ale wolałabym nie prosić o nic :)

Jeśli tylko na życie czyli wyżywienie+Twoje potrzeby i zachcianki to spokojnie myślę:) Zależy czy potrafisz zarządzać pieniędzmi. Jeśli zrezygnowałabyś z samochodu to miałabyś jeszcze więcej:)

nie, nie jestem w stanie. Czasem mam takie miesiące, że nie mam co jeść. U dentysty nie byłam od roku, mimo że powinnam, ale nie jestem w stanie odłożyć na niego. Mam ponad 1000 zł opłat, więc lekko nie jest, a jeżdżę autobusem i chodzę na piechotę, o aucie mogę zapomnieć. Cóż, trzeba przeżyć, byle do końca studiów.

Gość odlacz internet
Rhovannion- przestan piertolic o tym jaka ty biedna jestes :O kurva 32 butelki perfum !!! tylko kitow nie wciskaj ze dostalas :D

Gość life is brutallllllllll
jak ktoś chce przeżyć to można by powiedzieć że to całkiem sporo, jak ktoś chce żyć to to żenująco mało🖐️

no 32, ale nie markowe, tylko podróbki z bazaru. Markowe dostałam, jeszcze jak mieszkałam z rodzicami. Niektóre z tych perfum mają ponad 10 lat. A raz za czas sobie kupię coś pachnącego za 15 zł. Czasem od kogoś dostanę i tak się zbiera.

Gość trelemoreleeeee
ja jak bylam na studiach to mialam tysiac zl. po oplaceniu pokoju zostawalo 600. minus bilet miesieczny i jakies ksera na uczelnie to 500. minus bilety na wyjazdy do domu to zostalo 400. i starczalo mi na jedzenie i biezace potrzeby (ale tez sporo jedzenia dostawalam od rodzicow). odlozyc nie udawalo sie nic mimo ze nie bylam rozrzutna.

Gość tak, jasne :D
Rhovannion-jak nie masz co jesc to korzystaj z oszczednosci !!!

nie mogę, są zamrożone w inwestycjach i nie dam rady ruszyć ani złotówki. Poza tym, jak ruszę, to roztrwonię. Zaraz bym kupiła lodówkę, zmywarkę, jakieś meble do pokoju. A jak przyjdzie co do czego, to zostanę z niczym. Muszę sobie radzić z tym co mam. Więc czasem przez tydzień jem jeden bochenek chleba, a czasami mogę wyjść na pizzę. Zależy od wydatków.

Rho, a ile masz już oszczędności w tej chwili? Nie boisz się, że je stracisz?

Szczerze mówiąc, nawet nie wiem, nie ja zarządzam tymi pieniędzmi. teoretycznie powinno być na kawalerkę, a jak będzie, nie wiem.

oo masz swojego maklera?:D Myślałam, że sama inwestujesz.. Nie boisz się, że ktoś Ciebie oszuka?

Gość chloe!
jak dla mnie to jakas masakra by byla. zarabiam ok 4 tys netto z czego 800 zeta splacam kredyt za mieszkanie, ok 300 mieszkanie, 200 prad, tv,telefony 200 zł 500 czesnego i uwazam ze mam za malo wiec niewyobrazam sobie wyzyc za 900:|

Gość rhovannion dla twojego do bra
i zdrowia - perfumy starsze niz 3 lata wywal do kosza, one reaguja, tworza sie substancje szkodliwe.

Ooo nie boisz się, że je wyda? Różnie bywa. Przywłaszczy? Kiedy je dostaniesz ? Kupujesz mieszkanie? Przepraszam za ciekawość, aczkolwiek... ja nigdy nie powierzyłabym swoich pieniędzy nawet swojej mamie:D

myslalam rhov ze jestes sierota

500 zł na rodzinę i jeszcze odłożyć nikomu się nieruda a rozrzutny jest tylko poseł ma pęsie 15000 i nic nierobi

Gość Jaaa*
za ponad 900 zł to ja rachunki płacę :O

Gość ashgs,gfd,g
a wczoraj w jakiś wiadomościach podawali, ze kobieta jako pomoc kuchenna zarabia 590zł i jest szczęśliwa, ze znalazła prarcę!!

dejotka - ona też nie może ich ruszyć. Ale dostanę je do ręki tylko jeśli kupię mieszkanie. A nie kupię, bo nie stać mnie na utrzymanie drugiego. Bez sensu to wszystko. Matka pilnuje tylko, żeby ciągle pracowały na lokatach i tym podobnych. Nie może ich użyć, ale ja też nie mogę. I na wór mi te pieniądze. I nie, nie jestem sierotą, ale nie mam rodziców - z żadnym nie utrzymuje kontaktów.

nie utrzymuejsz bo masz fochy czy co?

nie utrzymuję, bo mnie olali, wywalili z domu, kiedy byłam jeszcze dzieciakiem i mają mnie w d. Na fochy jestem już ciut za stara.