Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamili

Jak często siusiają wasze ok 3 latki?

Polecane posty

Gość mamili

pytanie j.w. Proszę odpowiedzcie.

zależy ile pije :) wiadomo że jak wypije na raz pół litra picia, a zdarza mu się to bardzo często, to później sika co 5 minut. a jak nie pije nic dłuższy czas to nie sika długo. trudno tak uśrednić co ile wędruje do toalety.

Gość mamili
dzięki, ale jeszcze jedno - czy przesypiają bez siusiania całą noc?

nie, nie prześpi nocy bez siusiania, co najmniej 2-3 razy sika w nocy. z tym że pije w nocy wodę - ma w łóżku niekapek z woda i jak chce mu sie pić to pije, najczęściej pije 1 pełen niekapek - 330 ml, ale zdarza sie ze musze w nocy dolać i wtedy pije 2 pełne niekapki.

Gość o matko- a po co pic w nocy?
? w nocy sie spi a nie pije!

Gość mama trzylatka
Moj trzylatek przesypia cala noc bez sikania. Nie wyobrazam sobie dopajac go w nocy takimi ilosciami picia. Owszem sporadycznie zdarzy mu sie zachciec pic w nocy ale lyknie troszke i spi do rana. A nie zeby spal jeszcze z kubkiem.

Gość o matko- a po co pic w nocy?
i jeszcze mu dolewac? moze on ma cukrzyce?

ja też piję w nocy! i maż też. i większość znanych mi osób dorosłych tak robi. ja nigdy nie kładę się spać bez przynajmniej litra wody mineralnej koło łóżka, zwykle do rana nawet kropelka nie zostaje :) to całkiem normalne że w nocy chce się pić, nawet jak w domu jest chłodno (u nas max 17 stopni, w lecie oczywiście więcej ale na to nic nie poradzę) i odpowiednio wilgotno. a cukrzycy nie ma na pewno! badania krwi, w tym poziom cukru robię profilaktycznie co 6 miesięcy.

a i poziom cukru wszyscy mamy w normie :P żeby nie było. ludzie mają różne pragnienie i jedni musza pić w nocy, inni nie.

Częstotliwość zależy od ilości płynu, a noce na szczęście przesypia bez pobudki na sikanie, chociaż czasem budzi się żeby się napić. Ja też mam zawsze koło łóżka wodę i ZAWSZE piję w nocy :)

Gość mamili
dzięki za odzew dziewczyny :)

Gość kaskaada
moja córa 18 miesięcy sika tak mniej więcej 6-10 razy w ciągu dnia. w noce nie sika tylko dopiero o 5 jak wychodzimy do pracy to sadzamy ją na nocnik.