Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghhf

Zgadzam sie z osobami w sprawie wielkiej orkiestry- dla mnie to sprawa kontrower

Polecane posty

Gość fghhf

Zakupem sprzetu i leczeniem powinno zajac sie panstwo i NFZ.Tylko u nas jest taka duza organizacja charytatywna ktora zajmuje sie taka pomoca medyczna. Mysle ze mamy najgorszy fundusz zdrowia w calej Europie. Serce mi sie kroji gdy wchodze do sklepu i widze wielka szklana skarbonke wktorej zbieraja pieniadze na operacje dziecka ktore ma raka. Przeciez to lekarze powinni pomoc takiej osobie i panstwo. Od czegos tam sa czy tylko od brania kopert? Boli mnie tez ze jedna osoba odrazu trafi do szpitala a inna nie i musi chodzic po lekarzach i czekac na badania miesiacami, tylko dla tego bo nie dalo koperty, nie bylo na prywatnej wizycie badz nie jest dzieckiem polityka czy jakiegos Celebrity.Dodam od siebie ze mialem w rodzinie osobe(20 lat) ktora nie doczekala(kilka miesiecy) sie przeszczepu serca i zmarla.Sam tez jestem w nieciekawej sytuacji mam chory kregoslup od dziecka.Od pewnego czasu zaczelo mi sie pogarszac.Co prawda dostalem skierowanie na rezonans odcinka th czekalem 3 miesiace na te badanie w innym miescie bo w moim nie bylo zapisow do konca roku.Zrobil mi te badanie zaden lekarz a prosilem oto kilku neurologow i innych nie spojrzal na to badanie(tylko na opis), tlumaczac brakiem komputerow. Sugerowalem tez lekarza ze calego TH chyba nie objelo, a lekarze na to ze to komputerowo i nie ma mowy o pomylce.Jeden ortopeda sprawdzil i stwierdzil ze calego th nie objelo i skierowal na tomograf(3 Kregi) no ale te badanie nie widzi nerwow.Wciaz sobie mysle ze cos w tym kregoslupie zlego sie dzieje(mam na mysli rdzen i nerwy)bo zmiany kostne mam. Niestac mnie prywatnie zeby zrobic te badania.

Gość fghhf
prosze niech ktos usunie ten temat bo nie wiem jak.

Gość współczuję :(
A po co ? Wstydziszsię bredni które napisałeś ?

Gość life is brutallllllllll
no tak, w idealnym świecie tak powinno być że państwo zapewni cały sprzęt i da kase na najnowocześniejsze leczenie, ale skoro świat nie jest idealny to chyba lepiej że taka akcja jak WOŚP kupi chociaż pare sprzętów, nie?

Gość fghhf
wstydze sie a napisalem bo jestem anonimowy i troche mi lzej ale prawde napisalem.

Gość fghhf
"kupi troche sprzetow" problem tkwi ze sprzet jest a brak jest pieniedzy na leczenie.Czesto ludzie nie dostaja odpowiednich badan bo to wszystko kosztuje.

Gość jjjjjkjkjkjjkj
a co wosp ma do tego że państwo daje za mało na leczenie? ale to że te pare sprzetów bedzie to twoim zdaniem dobrze czy źle?

Gość fghhf
czesto pewnie slyszelisci na forach czy w tv jak ludzie maja problem zdiagnostyka np. Boreliozy.Chodza po lekarzach i wmawiaja nerwy itp.Co probowek i igiel nie ma?Lekarze nie chca podejrzewac bo badanie krwi na to kosztuje z 200zl.

Gość fghhf
ale dla kogo bedzie i ile na te badania trzeba czekac,osob obslugujacy ten sprzet tak szybko nie przybedzie i pieniedzy na badania tez nie.

Gość fghhf
"a to ze pare sprzetow bedzie to dobrze czy zle" dobry i bogaty rodzic i tak pojdzie prywatnie z miejsca robia nie beda czekac miesiacami na NFZ. Wiec co z tego sprzetu.

Teraz z pieniedzmi jest strasznie ciężko. Dzięki takim organizacjom jak WOŚP można zdobyć wiele pieniędzy. W tym roku pieniądze są przekazywane na pompy insulinowe dla osób bez trzustki i dla wcześniaków. Gdyby było więcej takich organizacji przez które można też miło spędzić czas to więcej osób dostałoby pięniędzy na leczenie bądź potrzebny sprzęt. Co do lekarzy to się zgadzam. Po co nam tylu lekarzy skoro żaden z nich nie potrafi zrobić czegoś porządnie. No, ale co my zwykli obywatele możemy zrobić :( Trzeba mieć wiarę i Tobie życzę aby wszystko sie ułożyło.

Gość fghhf
"dla ludzi bez trzustki" bo gdy ludzie sie skarza na bol tej trzustki to czekaja na badanie x czasu ze potem tylko usuwaja bo sie nie kwalifikuje na leczenie,bo nie kazda osoba trafi w czasie.Zadam pytanie co z tego sprzetu?

Gość fghhf
Glosno tez w prasie bylo ze szpital uzyskal sprzet od wielkiej orkiestry ale przez wiele miesiecy sie kurzyl bo NFZ nie chcial podpisac umowy ze szpitalem na wykonywanie tego typu badan.Po za tym jak juz wkoncu NFZ podpisal umowe ze szpitalem to inni straca bo tam beda wykonywac badania a ogranicza gdzie indziej NFZ ma okreslona pule finansowa na badania.

Gość fghhf
Wiem ze i tak nikt mi nie odpowie na pytanie po co ten sprzet? sensowne argumenty podalem i przyklady.