Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolendraaaax

co może być przyczyną nieodczuwania ruchów płodu?

Polecane posty

Gość kolendraaaax

witam, mam pytanie czy ktoś z was orientuje się może czy słabe odczuwanie ruchów dziecka w 25tc może oznaczać jakąś chorobę? lekarz twierdzi że wszystko jest ok, ale mnie niepokoi to strasznie. na usg też maluch ciągle jest leniwy :( czy któraś z was nie czuła długo ruchów lub wyczuwała je słabo a dziecko urodziło się zdrowe?

ja słabo odczuwałam ruchy płodu i urodziłam zdrowe dziecko :) miałam chyba łożysko przyklejone w przodu i to tłumiło ruchy dziecka

Gość kolendraaaax
też mam łożysko z przodu, do tego nadwagę, ale mimo cholernie się martwię :( moja kuzynka dużo grubsza odczuwała na tym etapie wyraźne ruchy.

Gość kolendraaaax
taka j. a powiedz mi co lekarz na to mówił? bo mój ciągle się uśmiecha i dodaje że dziecko spokojne, ale jakoś mnie to nie uspokaja :(

Gość wypierdlalaj glupia szmayo
to że płód jest martwy :(

Gość HMS..DRSS...Petard
Przestańcie ............... bo się porzygam

no wiesz, ja ci nie powiem dlaczego u ciebie tak jest, ja czułam ruchy wcale nie tak często i były dość słabe, wszelkie historie o wyciskających się rączkach czy nóżkach to dla mnie science fiction, ja tak miałam, słabe ruchy - zdrowe dziecko.

Gość kolendraaaax
dziękuję za opinię, żal... martwy nie jest bo bije mu serduszko

to nie czytaj i się nie zwymiotujesz dokładnie nie pamiętam, jak byłam na wizycie to zawsze wszystko było ok, i kiedyś pojechałam do niego bo się martwiłam, że nie czuję wcale tych ruchów od kilku dni a byłam chyba ok. 25 tygodnia właśnie i dał mi l4 ale nie z tego powodu tylko z innego (wolę nie pisać w każdym razie nie miało to nic wspólnego z ruchami). Lekarz nigdy nie mówił żeby coś miało być nie tak.

Gość shuma
moje dziecko też od samego początku bardzo spokojne, teraz 36tc, lekarze potwierdzają, że modelowo zdrowy, ale skaczący od ruchów brzuch to nie moje, tak samo jak wybijające się rączki czy kolanka :)

Autorko nie ma co się przejmować żałosnymi komentarzami... jeśli czujesz niepokój idź do innego lekarza... z ciążą nie ma żartów...

dokładnie jeśli bardzo się martwisz to idź do innego i zobaczysz co ci powie ale moim zdaniem nie masz się o co bać, jeśli jak piszesz masz łożysko z przodu jak ja to po prostu to przytłumia ruchy, dlatego słabiej je czujesz. tak myślę.

Gość kolendraaaax
dziękuję wam za opinię chodzę do bardzo dobrego gina, wszystie badania idealne, ale coraz częściej zastanawiam się nad dodatkową konsultacją, w końcu co dwie głowy( opinie) to nie jedna, a może będę spokojniejsza.

myślę, że wszystko jest w porządku, lekarz na pewno by ci dał znać jeśli tętno byłoby niewłaściwe czy coś, powodzenia za pare miesięcy :)

Gość kolendraaaax
dziękuję raz jeszcze :) co do tętna zawsze miarowe, jak to lekarz mówi serce jak dzwon :) ale mimo wszystko przydałyby się jeszcze solidne kopniaki :) pozdrawiam!

Gość shuma
doskonale Cię rozumiem, bo sama czekam już na rozwiązanie i chociaż za każdym razem słyszę, że wszystko jest ok, to czułabym się spokojniejsza gdyby się ruszał

Gość blue ivy
Nie szukaj odp na forum,nie czytaj za dużo w necie bo oszalejesz. Idz do innego lekarza,ten Cię z pewnościa uspokoi, Łożysko z przodu i nadwaga mogą być jak najbardziej przyczyną mniejszej odczuwalności ruchów. Powodzenia:))

Gość kolendraaaax
shuma- życzę przyjemnego rozwiązania :) a maluch pewnie da popalić po porodzie :)

Gość shuma
no dziś na cały dzień poczułam małego może z 7 razy, też mam łożysko z przodu, tylko jestem raczej chuda (poza brzuchem).... nie wiem czy on taki leniwy czy ja jakaś gruboskórna, ale też racja - za dużo nie czytać, bo jak zaczynam za dużo czytać to od razu najgorsze wizje. Staram się na w miarę rozsądnie i na luzie, chociaż jak już mówiłam - wiem co czujesz, ale na pewno wszystko jest ok