Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczarowana 89

Przyszly maz nie chce zgodzic sie na wspolne pieniadze po slubie!

Polecane posty

Gość rozczarowana 89

Jak w temacie... mamy slub w tym roku a narzeczony nie chce zgodzic sie na wspolne pieniadze uwaza ze ja bede miala swoje osobno i on swoje ... i 0 tematu nie chce o tym rozmawiac. Przecierz tak nie moze byc:( jakies rady?

Gość rozczarowana 89
a ma ktos inne pomysly? a niby czemu to dobry pomysl?

Gość rozczarowana 89
A jezeli bedziemy chcieli kupic mieszkanie to ja mam wyciagac ze swojego konta a on ze swojego? a jak strace prace ? to bede musiala od niego pozyczac i potem mu oddac? chore;/

na mieszkanie czy na oplaty bedziecie wyciagac? u nas-kazdy pracuje wiec konta mamy osobno wspolne pieniadze przeznaczamy na dom-nie po polowie i tyle nam to odpowiada akurat

Gość Pola z Krakowa
mądrze myśli ja wspólnemu kontu - dawno podziękowałam właściwie mąż podziękował ale to były dla mnie trudne czasy - utrata pracy na szczęście miałam odłożone pieniądze, siostra była pod ręką w razie potrzeby i nie musiałam się zniżać by ten coś sypnął z portfela never ever dla wspólnego konta mąż nawet nie wie ile zarabiam :) i sobie to cenię

Gość rozczarowana 89
Najabrdziej sie boje jak strace prace on mi nie pomoze a nie mam do kogo sie zwrocic... Zarabiam o wiele mniej a jak kupimy mieszkanie ktore chcemy to wieksze oplaty wiec mi nic nie zostanie dla siebie moze slub to jednak zly pomysl.

Gość Do. Poli z Krakowa
To po co jesteś z mężem ? Jak nie możesz na niego liczyć . Nie pojmuje tego . Związek małżeński to na dobre i złe.

Gość rozczarowana 89
Dzieki Brzydula 30 :) za dobre slowo i rade.

jak dla mnie to nienormalne, co to za zwiazek jezeli kase chowamy miedzy soba, pieniadze sa wspolne i maz powinien miec dostep do zony konta a zona do meza, miedzy malzonkami powinno byc dozgonne zaufanie wlacznie z finansami. w tej chwili akurat tylko ja pracuje i moja zona ma dostep do mojego konta bo inaczej by nie przezyla, jak bedzie pracowala tez bede mial dostep do jej konta i jezeli bede potrzebowal to wezme z jej konta, oczywiscie wszystko musi byc uzgadniane nawzajem zeby nie bylo nieporozumien i w normalnym malzenstwie te uzgadniania sa bezproblemowe w malzenstwie z problemami malzonkowie zaczynaja sobie wypominac wiem ze ktos moze powiedziec ze wlasnie po to lepeij miec osobna kase ale to juz zalozenie z gory ze moze dziac sie cos zlego w przyszlosci a na takich zalozeniach w pelni szczesliwego malzenstwa sobie nie wyobrazam, kurde ktos tu napisal ze nie brala kasy od meza tylko wolala od siostry to juz dopiero jest chore....

dokładnie nigdy jednego konta;) bedziesz miala swoje pieniążki i będzie ok. Co do rachunków napewno sie dogadacie;)

Gość magalaga
mądrze myśli ja wspólnemu kontu - dawno podziękowałam właściwie mąż podziękował ale to były dla mnie trudne czasy - utrata pracy na szczęście miałam odłożone pieniądze, siostra była pod ręką w razie potrzeby i nie musiałam się zniżać by ten coś sypnął z portfela To ma byc przykład normalnie funkcjonujacego malzenstwa? Gdy jedno traci prace to drugie ma wyjebane i radz sobie sam, pozyczaj po rodzinie? Kazdy sobie rzeoke skrobie. Jezu Dobrze ze ja z moim nie jestesmy tacy nowoczesni. Raz jedno zarabia wiecej, raz drugie i bez wzgledu na okolicznosci zyjemy RAZEM. Razem oszczedzamy, robimy zakupy i zostawiamy kase na prywatne przyjemnosci

Gość rozczarowana 89
Pola z Krakowa -->tez tego nie rozumiem, ja probuje mojego przyszlego meza nauczyc czegos, dlatego chcialam popytac na forum jakies argumenty itd. Bardzo go kocham ale ma ciezki charakter i probuje jakos z tym walczyc dlatego chce uniknac ze jesli nie bede miec pracy to bede pozyczac od siostry ktorej mam;/ glupie juz wole byc sama .

my mamy osobne konta i raz jeden płaci za mieszkanie drugi za rachunki, żywność, różnie to bywa. fakt jest jeden- mamy osobne konta, ale pieniądze są wspólne

i naprawde nie powinnas sie martwic,ze stracisz prace i nie bedziesz mogla liczyc na meza u nas bylo odwrotnie-to on zaraz na poczatku naszej znajomosci stracil prace ale przeciez w zwiazku(nie jestesmy malzenstwem)ludzie sobie pomagaja najlepiej porozmawiaj na ten temat,ppowiedz o swoich obawach i zapytaj dlaczego on podjal taka decyzje-czego on sie boi

Gość hahahhahahaaaa
Wyrazy wspolczucia dla was biedne kobiety, ktore nawet nie mozecie liczyc na wlasnych mezow. Lepiej uwazjcie, bo jak ktoras straci prace to mezulek wyrzuci z domciu na zbity pysk. Hahahaha Po cholere wychodzilyscie za maz jak kazdy sobie rzepke skrobie. Swiat schodzi na psy.

ja teraz nie pracuję i nic to nie zmienia, jak mi ubędzie z konta za dużo to dalej opłacać będzie mąż. jak znajdę pracę to znów się wyrówna bo z mojego konta zapłacę np czynsz. nigdy nie było mowy o żadnym pożyczaniu.

Brzydula......poczatku naszej znajomosci stracil prace ale przeciez w zwiazku(nie jestesmy malzenstwem)ludzie sobie pomagaja Naprawde? Brzydula oswiecialas mnie? dzieki za wspaniala wiadomosc ze w zwiazkiu ludzie sobie pomagaja jeszce raz dzieki:-)

markus kochanie odbij ode mnie:P z toba przeciez nie zyje wiec nie wiem o co piejesz:D Twojej zonie taki model odpowiada a mi inny:) i co najwazniejsze mojemu partnerowi tez:)14lat tak funkcjonujemy:)

Gość rozczarowana 89
markus nie wymadrzaj sie ! dzieki za rade ! Brzydula 30 -dziekuje tutaj Tobie !

Gość Jak straci prace to pól biedy
Jak straci race to pól biedy, znajdzie inna . Ale co zrobi jak zachoruje, zajdzie w ciążę itp. Nie rozumiem po co być z facetem , na którego nie mozna liczyć . Sama myśl by mnie zabiła . Jak tu budować zaufanie k rodzine itp. Współczuje Wam

Gość Serafina_90
Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad tym jak będzie wyglądać sprawa kont po ślubie. Właściwie nie mam nic przeciwko osobnym kontom. Jeśli jednak boisz się, że stracisz pracę, a mąż nie będzie chciał Cię utrzymywać w trudnych chwilach, nie masz do niego zaufania to może zastanów się nad sensem brania ślubu. Powinnaś wyjść za mąż za kogoś na kogo wiesz, że będziesz mogła liczyć w trudnych chwilach.

Gość magalaga
no dokladnie ja tez nie rozumiem po co wam malzenstwo jak i tak zyjecie osobno? Ciułacie sobie pieniadze na swoje konta, oszczednosci odzielne, skladki "na zycie" jak u wspólokatorów akademiku. Na dzieci tez skladacie sie po połowie czy jedno kupuje pieluchy a drugie słoiczki z obiadami? Zbieracie paragony z zakupow zeby był rowny podział czy jak to funkcjonuje bo dla mnie to przykra abstrakcja o czym wy mowicie.