Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczarowana 89

Przyszly maz nie chce zgodzic sie na wspolne pieniadze po slubie!

Polecane posty

rozczarowana widzisz wszystko w czarnych barwach;)osobne konta to juz jakis podstep ale moze wlasnie zapytaj jego skad ten pomysl?:) ja np wole osobne bo jestem dusigrosz a moj facet inwestuje ale jak mu zabraklo to dolozylam-i to calkiem pokazna sume do tego co kiedys bedzie zarabialo a jakbym nie miala-to inwestycji by nie bylo a trafila sie naprawde fajna okazja-w 2 miesiace 1/3 zakupu juz sie zwrocila:)

aha i naprawde to moze funkcjonowac calkiem dobrze:0kwestia dogadania na dzieci sie nie skladamy tylko mamy wspolne pieniadze na dom a jak jakies wieksze zakupy to placi ten kto ma na to ochote raz on,raz ja przeciez nie wyliczamy sie do zlotowki:D jak nie mam to po prostu mowie zelazny zapas nie ruszam:D

Gość rozczarowana 89
Wiecie co ludzie jestescie do bani. Czlowiek chcial jakis rad a wszyscy tylko jedziecie po nim jak po jakims psie. CIESZCIE SIE Z UDANYCH ZYC. A smiejcie sie samych z siebie.

tu niestety ludzie potrafia tylko doradzac typu rzuc go:O ciekawe czy sami tez podejmuja od razu takie radykalne decyzje:O

Gość rozczarowana 89
Albo wysmiewac sie...

kobieto jakiej ty rady chcesz ? wychodzisz za mąż za faceta, który nie dość, że nie liczy się z twoim zdaniem, to jeszcze nie możesz na niego liczyć moja rada jest następująca: uciekaj póki możesz rozumiem osobne konta jak OBOJGU taki układ pasuje, a tobie jak widać nie pasuje więc czemu masz się zmuszać ? na kompromis jak widać też nie chcesz iść. Boisz się, że sobie nie poradzisz jak stracisz pracę - ja obecnie jej nie mam, mój facet ma, dorywczą i ani przez moment nie przeszło mi przez myśl, że sobie nie poradzę, WIEM, że on mi pomoże - facet z którym jestem ROK, a Ty masz takie obawy co do przyszłego męża no żenada :O

uciekaj i sie schowaj zeby cie nie znalazl:D masakra ile Wy macie lat?:O a czemu ona ma uciekac?:D

a Ty juz wiesz,ze oni nie dojda do porozumienia?:O moze autorka chciala zasiegnac opinii jak to jest u innych? Pewnie o tym dobrze nie porozmawiali

Gość Jak straci prace to pól biedy
Co innego Ci tu radzić , jak facet nie traktuje Cię poważnie . ? Myślisz , ze rozmowa z nim coś tutaj da?. Jak dla mnie facet , albo poważnie traktuje małżeństwo , albo nie . Ja za skapca bym nie wyszła , za cwaniaka rownież nie . Tylko , ze ja to juz wylapywalam na randkach. Skreslalam zupełnie facetów , którzy klocili sie o grosz , albo próbowali dzielić rachunki na pól . Finanse w malzenstwie to b. Ważna sprawa. I jeśli by sie okazało , ze w tak ważnej kwestii nie zgadzamy sie , to bym go rzuciła i przed samym ślubem , ale ja jestem kobieta preferujaca wspólne konto . I wyznaje zasadę co moje to Twoje . Nie wyobrażam sobie oddzielnych kont , dzielenia sie opłatami , w kinie , w sklepie i na każdym kroku , dla mnie byłoby to męczące. Mam żyć z mężem , a nie kolega .

Gość magalaga
w sumie to sie nie dziwie ze jest tyle rozwodow, jesli małzentwa łączy ze sobą papierek a nie wspolne zycie. Bo moja opinia jest taka ze skladki na zycie to domena wspołokatorstwa a nie małzenstwa. Zarabiacie dla siebie, oszczedzacie dla siebie a w razie czego mozna liczyc na EWENTUALNĄ pomoc partnera. Albo dorzucenie JEGO pieniedzy do zakupu/inwestycji. Oczywiscie wierzę w to ze taki układ moze funkcjonowac i pasowac obu stronom. Tyle ze w dalszym ciagu to pozostaje układ a nie małzenstwo

Gość magalaga
Czysto hipotetyczna sytuacja bym mogla zrozumiec w dalszym ciagu absurdalny dla mnie model zycia: Jedno zarabia powiedzmy 2 tys zł a drugie 6 tys, taka dysproporcja utrzymuje sie przez dłuzszy czas. I co "zrzucacie sie":D po 2 tys na zakupy i rachunki? Jedno z małzonkow zyje goło i wesoło a drugie skrupulatnie dokłada do prywatnych uciułanych oszczędności 4 tys?

nie obliczamy ile potrzeba na dom i sie zrzucamy tyle ile mozemy:) np na dom 4000 jedno daje 1000 drugie 3000