Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miffy..

Co sądzicie o tym, abym pracowała w warsztacie samochodowym?

Polecane posty

Gość miffy..

Mam 22 lata. Niewiele, a zmieniłam uczelnię 3 razy. Studiowałam grafikę komputerową, językoznwstwo i teraz jestem na projektowaniu przemysłowym. Ale mnie to nudzi. Nie kręci. Za to uwielbiam grzebać przy autach. Swojego nie mam, a robię za darmowego mechanika (wszystko co mogę nieodpłatnie, częsci nie produkuję) wielu znajomym :) Martwi mnie jednak nieco ile zarabia mechanik. Bo w sumie nie obchodziłoby mnie, że musiałabym skończyć technikum zamiast 'szkoły wyższej'. Jednak jestem saman a tym swiecie, bez rodziny i zarobić muszę, a mieszkanie w Warszawie jest drogie. Chciałabym jeździć na wakacje za granicę, kupować dobry sprzęt czy inne rzeczy i zarobić na nowe auto - takie jakie chcę, a nie na jakie mnie stać.

wydaje mi sie,że mechanik nie zarabia wcale tak źle ;) lepszy taki fach niż jakieś durne studia...a jak jestes w tym dobra to już w ogole

Gość miffy..
No podpytywałam - pierwsza rzecz to studium policealne, druga prawo jazdy. Obie rzeczy to pikuś (prawa jazdy nie mam, bo nie stać mnei było na opłacenie egzaminu 3 lata temu). Ale pensja to koło 1200-1600zł na rękę. Wiem, że wredne, ale renty rodzinnej dostaję 1100zł i dorabiam na czarno kolejne tyle i jest "na styk" wbrew pozorom. Ech :(

to wcale nie wredne, taki kraj, ludzie kombinują jak mogą, a politycy z palcem w ...wiadomo gdzie mają grube tysiące albo miliony rocznie... nie opłaca sie pracować

Spróbuj! Wyznaję zasadę, że w życiu trzeba wszystkiego spróbować! Może pewnego dnia otworzysz własny warsztat samochodowy? wtedy pamiętaj o skutecznym zarządzaniu firmą, bo to przybliży cię do klientów, a co za tym idzie do sukcesu. Na rynku dostępne są programy stworzone po to aby pomóc w zarządzaniu firmą, np. system CRM - jest tani, intuicyjny i całkowicie bezpieczny. www.kamflex.pl/blog/47.program-do-warsztatu-samochodowego Warto się mu przyjrzeć!