Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cafegirllll

Tycie po odstawieniu tabletek anty?!

Polecane posty

Gość cafegirllll

Witam! 3 miesiące temu odstawiłam tabletki anty, które brałam bez przerwy przez 5 lat. W tym czasie moja waga skoczyła do góry o 4 kg, a na pewno nie jadłam jakoś więcej niż dotychczas. Strasznie mnie to zaniepokoiło, bo boję się, żeby waga nie szła do góry dalej. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia albo i takich słyszała? Nie wiem czy to taki okres przejściowy, kiedy organizm dochodzi do siebie, czy co?

Gość cafegirllll
up up up

Gość cafegirllll
nikt?

Gość cafegirlll
podnosze

Gość dwudziesto-jedno-latka
Ja brałam tabletki przez 3,5 roku i zrobiłam sobie przerwe i teraz 3 miesiąc nie biore. Ale nie przytyłam, a wręcz wydaje mi się, że troche schudłam.

Gość cafegirlll
up up

pewnie zatrzymywanie wody w organizmie plus szalejące hormony. ja przez półtora msc po odstawieniu poszłam o 4 kg w górę..

Kłopoty z wagą są spowodowane rodzajem branych przez was tabletek. Dla przykładu - jestem na pigułach 9lat, miałam zapisywane 4różne. Po ostatnich schudłam kilka kg. Taki sam efekt pojawia się po odstawieniu. Część tabletek utrzymuje wodę w organizmie (po odstawieniu się schudnie), a inne wspomagają jej wydalanie (po odstawieniu przytyjesz).

laliqueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee no odstawiłam w styczniu zeszłego roku i nic nie robiłam z tym, w czerwcu zaczęłam jeździć na rowerze codziennie, ale od początku czerwca zaczęłam znów brać Yasmin, znów zaczęły się częstsze wizyty w toalecie (drospirenon działa moczopędnie) no i spadło samo od siebie 2 kg, później jeździłam codziennie na rowerze i spadłam z 59 kg do 56 kg, bez jakieś diety czy coś. Zrezygnowałam tylko z napojów gazowanych na rzecz wody mineralnej niegazowanej :)