Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniiija 7

Dowód ubezpieczenia zdrowotnego z up - ile ważny?

Polecane posty

Gość aniiija 7

Mąż zgłosił mnie do ubezpieczenia zdrowotnego w urzędzie pracy i posiadam zaświadczenie z dnia 08.12.2011, przy czym pani w urzędzie oznajmiła mu, że to zaświadczenie wydaje się TYLKO RAZ (co mnie dziwi, bo myślałam, że co miesiąc trzeba mieć aktualne?). Idę do lekarza 12.01. i nie wiem czy to zaświadczenie, które mam jest ważne, czy 8 stycznia już straciło swoją ważność. Czy ktoś się na tym zna lub był w podobnej sytuacji? Proszę o szybkie odp.

Gość aniiija 7
Czy jest tu ktoś?

Gość aniiija 7
plissss niech ktoś odpisze

w ogole pani powiedziała Ci,że jest aktualne cały czas co jest nieprawdą,poniewaz wazne jest tylko miesiac.

Zadzwoń i się dowiedz, bo teraz coś się zmieniło. Nie jest już ważne miesiąc tylko dłużej, nie wiem, czy nie do chwili przyjęcia/odmowy propozycji pracy albo wyrejestrowania. Ale ręki nie dam sobie uciąć, dzwoń i pytaj. A z ciekawości napisz :P

no właśnie jak ja byłam przez pewien czas zarejestrowana to dostałam jednorazowo na samym początku i nie musiałam tego aktualizować. Po trzech miesiącach potrzebowałam pójść do lekarza (w grudniu '11 więc niedawno) i bez problemu mi przyjeli ten papierek z UP sprzed 3 m-cy od stycznia się zmieniło coś z receptami ale nie z dokumentacją z urzędu

Gość aniiija 7
dzięki