Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie karmiąca

Bromergon i co dalej

Polecane posty

Gość już nie karmiąca

Witam Odstawiłam dziecko od piersi. Biorę rano i na noc po 1 tabletce Bromergonu od czwartku wieczór (czyli wzięłam już 8 tabletek). Na ulotce jest napisane o skutkach ubocznych, ale nie wspomniane jest o bardzo dużej senności. I tak się zastanawiam czy to moje zmęczenie i senność wypływa z wzięcia tych kilku tabletek czy po prostu niedospania w wyniku odstawiania dziecka od piersi. I jeszcze jedno: mam brać go w ten sposób przez 10 dni. Tylko zapomniałam z pośpiechu lekarza zapytać czy mam w tym czasie pokarm ściągać czy wcale oraz co dalej - pokarm zaniknie po tej dawce i po problemie czy jak? Ma ktoś doświadczenia z tym lekiem i mógłby mi pomóc? Dziękuję.

Gość już nie karmiąca
up

Gość już nie karmiąca
podnoszę

Gość Bromergon to świństwo
odpuść sobie i nie bierz go w ogole. Jasne, ze po nim sie źle czujesz. Pokarmu nie odciągaj, jeżeli nie ma takiej potrzeby (piersi nie są twarde i nie bolą) a jeżeli już, to tylko odrobinę, bo odciąganie tak jak karmienie pobudza laktację i możesz uzyskac efekt odwrotny do zamierzonego.

Gość już nie karmiąca
Tylko że gdy go nie brałam musiałam odciągać przynajmniej 1-2 razy dziennie pokarm, a i tak piersi bolały, bo nigdy do końca nie ściągnęłam, tylko po trochę. Poza tym boję się czy się całkiem pokarmu bez niego pozbędę.

popros o recepte na norprolac jest przeznaczony tylko i wylacznie do hamowania prolaktyny w przysadce... a co za tym idzie to zmniejszenia laktacji.... skutkow ubocznych nie zauwazylam przynajmniej u siebie... bralam go przed ciaza by zbic prolaktyne... zadnej sennosci zadnych zachwian rownowagi... za to cena duzo wyzsza bo okolo 150 zl za bodajze 20 tabletek

Gość Bromergon to świństwo
Ja karmiłam dziecko 9 miesięcy, ale często chorowałam i nigdy nie mogłam wziąc porządnych leków i bałam się, że w końcu padnę i nie wstanę:D Zaczęłam więc podawać mm kilka razy dziennie, a po paru dniach odstawiłam pierś zupełnie. Później jeszcze dwa razy w nocy karmiłam, raz z jednej, raz z drugiej piersi i był koniec. Nie musiałam nic odciągać, ani brac leków hamujących laktację. To nie jest tak, ze pokarm zanika z dnia na dzień. Ja jeszcze kilka miesięcy później jak nacisnęłam pierś, miałam pokarm, ale w niczym to nie przeszkadza, jeżeli nie masz guzków i obolałych piersi.