Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyyyyyyyycieee

Jak karmicie dzieci ze skazą białkową ??

Polecane posty

Gość żyyyyyyyycieee

Hej moja córka ma ponad 5 miesięcy I ostatnio 5 dni jadła marchewkową z ryżem z bobovity i nic sie niepokojącego nie działo i dzisja dałam jej ziemniak ze szpinakiem (już to wczęsniej jadła) i czy mogę podać jej o 16 dzisiaj jabłko z dynią ? to będzie dla niej nowość bo nigdy jeszcze tego nie jadła tak myślę aby dać jej 3 - 4 łyżeczki czy lepiej poczekać do jutro i podać o 11-12 ? i tak jak inne posziłki przez 5-7 dni ? proszę o odp. Ah ai powiedzcie jak karmicie swoje dzieci ze skazą albo jak karmiłyście w tym wieku ?

Gość moja ma skaze jakos od 4 msca
i podaje jej wszystko!!!! oprocz jogurtow. teraz ma 11 mscy i czas kinderczekoladke nawet zje. a jesli chodzi o obiady i deserki to wsystko!!!!

Gość mamama27
ja pare pierwszych słoiczków to dawałam ostrożnie po pare łyżek dziennie - ale po kilku jak widziałam że nic nie jest to potem już szedł codziennie inny - byleby bez mleka, masła itd - gluten i żółtko jajka dawałam normalnie tak jak w schemacie jest - jogurty zaczęłam po roczku i po roczku przeszliśmy też na mleko ha

Gość lady bronka
podawałam wszystko z około miesiecznym opóźnieniem, np. marchewkę zaleca się po 4 mies, ja podałam po 5 itd. ale dziecko jadło generalnie wszystko, byle bez mleka, masła, smietany... wprowadzając nowy składnik czekałam ok 3-4 dni, czy nie ma wysypki, jesli nie było podawałam kolejny. podawałam probiotyki, żeby wspomóc układ pokarmowy dziecka, np. latopic dla alergików i dzieci z azs. mala pije jeszcze nutramigen, ale ma juz 15 miesiecy i zaczynamy wprowadzanie nabiału. póki co zjadła 2x danonki i nie było zadnej reakcji alergicznej :)

Gość żyyyyyyyycieee
dzięki dziewczyny. A ja ostanio byłam u alergologa i ta babka była jakaś dziwna... ponieważ Kazała kupić mi już 2 bebiko ha a ono przecież jest po 6 miesiącu ;/ I mleko mi się kończy i nie wiem co mam robić ;/ pójdę dziś po receptę na pepti ale czy lekarz domowy mi wypisze ? skoro alergolog nie dał mi zaświadczenia ? ale zaświadczenie mam nadzieje że jest jeszcze ważne

Gość żyyyyyyyycieee
aha i powiedzcie mi dziewczyny czy nie za mało moj acórka zjadła nowości ? może powinna więcej ? jadła od 4 miesiąca jabłko marchewka ziemniak ziemniak ze szpinakiem zupka jarzynowa marchewkowa z ryżem I wczoraj po południu dałamjej jabłko z dynią 3 łyżeczki a w południe ziemniaka ze szpinakiem i a dzisiaj podam jej zupkę jarzynową i po południu 6 łyżek jabłka z dynią

nowości co trzy-cztery dni nie częściej, bo jak cos wyjdzie to nie będziesz wiedziała co i najlepiej po jednym produkcie

Gość żyyyyyyyycieee
No włąsnie wiem o ty tak jak pisałam daje córce nowości 6-7 dni ostatnio marchewkową dałam jej 5 dni i jest ok najgorzej będzie jak będę musiała kupić mleko ha wtedy będzie musiała jeść to samo w kółko co jadła ?

Gość świństwko jedne jak nic
jak ci nie da recepty to idz do innego alergologa albo sama kup w aptece ha kosztuje w tesco 23 coś więc bebilon kosztuje w aptece 22 coś więc na jedno ci wyjdzie nawat taniej :) Ale dziwna ta babka faktycznie skoro kazała ci jużdawać ha moim zdaniem to za wcześnie !!! Jak pójdziesz po recepte do rodzinnego i będzie zaświadczenie jeszcze ok to powiedz niech ci wypisze na 10 puszek :) będziesz miała zapas i w tym czasie wypierz sie prywatnie do alergologa

Gość żyyyyyyyycieee
ale ja własnie byłam prywatnie u alergologa w luxmedzie ale ta wizyta ogólnie była wielką porażką i trwała jedynie 5 min albo i nie... aby w błoto wyrzuciłam 85 zł 2 i ostatni raz do niej posżłam

Gość agula8
ja nowości wprowadzałam raz na tydzień, tak ogólnie sie zaleca. Wydaje mi się że wprowadzając częściej nie wyłapiesz co uczuliło. Do tego dawałam latopic i starałam sie zapisywać co juz jest zaakceptowane:):)

Podawaj jej zupki ze słoików, oczywiście z mięsem indyczym, króliczym i mięsko z kurczaka. Kaszka do mleka na początek też z jabłkami, a nie od razu z kakao, czy brzoskwiniami. To samo w przypadku deserków owocowych. Pamiętaj że dla niemowlaka każda nowa potrawa może być niebezpieczna, obserwuj więc córeczką czy nie dzieje się nic złego, czy dobrze trawi to co zjadła i czy nie pojawiają się krostki czy inne niepokojące objawy. Alergia u dzieci może minąć w 2 roku życia lub wcześniej. Zdarza się jednak, ze pozostaje na dłużej a czasem na całe życie.