Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iris1985

salsa - zdolam sie kiedys nauczyc??

Polecane posty

Gość iris1985

czesc! od roku mieszkam we wloszech, czesto bywam na imprezach urodzinowych u mlodych wlochow. wieczor wyglada tak: najpierw jedzenie, potem troche muzyki lat 80, tance grupowe, troche popu a na koniec salsa i bacchata... musze przyznac, ze wlosi to narod bardzo roztanczony,szczegolnie jesli chodzi o tance grupowe (typu boomba, macarena, itd). moim problemem jest brak wyczucia rytmu wiec kiepsko radze sobie na parkiecie, szczegolnie, ze oni tych tancow ucza sie od malego w szkolach, na wf-ie.. Najwiekszy problem mam oczywiscie z salsa.. Bardzo mi sie podoba bo jest niezwykle goraca i sensualna... ale nie wiem czy kiedykolwiek zdolam sie jej nauczyc. moj chlopak wloch podjal ostatnio proby przecwiczenia ze mna podstawowych krokow ale widze jaka jestem sztywna i jak wolno lapie kroki.. (rytmu w ogole nie czuje). co ze mna bedzie?? podobno bywaja przypadki ze czlowiek jest kompletnym rytmicznym zerem a potem dochodzi do perfekcji i robi kursy na trenera...

Gość iris1985
hallooo. nikt nie tanczy salsy???

Gość kikia001
ja tancze salse od kilku lat.. czuje ten taniec i bardzo szybko sie go nauczylam!! jesst kilka podstawowych krokow do opanowania a reszta to wyczucie. zreszta wiele zalezy od partnera. w salsie to on decyduje o kolejnych krokach. w kazdym razie powodzenia!!

Wydaje mi się, że 'salsę' trzeba po prostu poczuć, a potem uczyć się kroków, spróbuj potańczyć sama ze sobą do tej muzyki bez kroków, tak jak ją czujesz, poczuj ja w środku a potem powoli dodawaj jakieś kroki :)

Gość VIVIEEENNEEEEE
WG MNIE FACET TANCZACY SALSE WYGLADA SMIESZNIE

Gość agnieszka sz.ka
jesli tanczy dobrze to wcale nie wyglada smiesznie tylko pociagajaco!! facet ktory umie tanczyc to skarb !!!

Gość Marla80
Jeżeli chodzi o Salsę to polecam wydarzenie o nazwie Salsowa Reanimacja. Tam właśnie instruktorzy z całej polski uczą podstaw tego tańca. Znajomi już wcześniej bywali na wydarzeniach Salsowiska i mówią, że bardzo dobrze się bawili podczas nauki. Minusem tylko, że wszystko odbywa się w 3mieście - na statku StenaLine Spirit. Z drugiej strony można to uznać, za wakacje w srodku zimy :) Ja w tym roku muszę siedzieć z mężem ale dwie moje kumpele już szaleją na samą myśl tej imprezy. Życie... Może za rok mi się uda pojawić na Reanimacji Salsowej w Gdyni

Gość gość
Potrzeba czasu. Zresztą trzeba trafić na odpowiedniego nauczyciela. Ja chodzę do tej najlepszej szkoły salsy w Polsce - Salsopolis. Jestem z efektów bardzo zadowolona. Nauczyciel jest bardzo wyrozumiały i potrafi przekazać wszelkie umiejetności ruchowe :)