Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem_glodny

pomocy - problem w kuchni :oO

Polecane posty

Gość jestem_glodny

Kobiety, ratujcie !!! Kupiłem w sklepie słoiczek: marchewska z groszkiem. to jest w takiej wodzie zalane. Chce z tego zrobić surówkę, lub coś co ją zastąpi do obiadu. Jak to zrobić? gotować, zesmażyć? co zrobić z tymi kawałkami marchewki i groszku, jak ew. doprawić... aby smakowało? Pamiętam kiedyś mama coś takiego robiła, ale to chyba z innych puszek, było ciepłe i słodkie :/ da się cosik takiego z tego zrobić?

Gość SAKREBLEEEEEEEEE
daj to do garnka zagotuj zrob zasmazke z maki i masla wlek mieszajac daj wegety pieprz i lub sol i jak chcesz to smietany

Gość SAKREBLEEEEEEEEE
tylko smietana z woda troche rozrob

Gość SAKREBLEEEEEEEEE
i marchew z groszkiem gotowa

wlewasz do garnka małego (z tą wodą ze słoika) gotujesz kilkanaście minut do miękkości marchewki, powinno Ci się naturalnie zagęścić. Marchew gotowana jest z natury słodka, nie trzeba jej dosładzać. Ewentualnie szczypta czerwonej papryki dla wyrazistości smaku. Jak lubisz bardzo gęste możesz rozbełtać w słoiku 3 łyżki mąki z odrobiną wody i 3 min przed końcem gotowania dodać to do garnka

Gość jeszcze żyjesz
ale tę wodę odlej, sama sól - możesz po zasmażeniu, podgrzaniu polać bułką tartą zesmażoną w maśle

Gość jenniifer7878***
wysyp to na patelnie lub garnek daj maslo i zaklep to makap ,albo smietana i wyjdzie ci sos z marchewka i groszkiem, dosmakuj i dopraw pod swoj smak

Gość mogłeś kupić mrożoną
marchewkę z groszkem, ze słoika jest dużo gorsza... No ale ugotuj to do miękkości (ale nie na papkę). Z 2 łyżek masła i z płaskiej łyżki mąki zrób zasmażkę i wlej do marchewki z groszkiem, dopraw solą i pieprzem i tyle...

Gość SAKREBLEEEEEEEEE
ta woda nie jest slona-bynajmniej ja nigdy slonej nie mialam

Gość jeszcze żyjesz
tak? ja zawsze wylewałam

Gość jeszcze żyjesz
jak będzie tak długo siedział na kafe, to przypuszczalnie zje pristo ze słoika bez specjalnego przygotowywania :-) tak czy inaczej powodzenia i smacznego

Gość SAKREBLEEEEEEEEE
ta marchew z groszkim w sloiku jest juz gotowana i zawekowana woda nie jest slona bo w niej jest caly smak

Gość jestem_glodny
dzieki kobitki :) ech.... internet to siwetny wynalazek