Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lizaaakchcem

ułożenie rączek u noworodka

Polecane posty

Gość lizaaakchcem

Heja ponad tydz temu urodziłam i czesto słysze od np tesciowej:p ze jak mały ma reączki z dłuż ciała to znaczy ze jest chory to prawda>> czy jakis zabobon?? bo moj mały raz spi z raczkami u gory a raz ma je na dół a jestem tak juz przewrazliwiona ze nie zauwaze ze mu cos dolega :( i kolejne pytanie nieraz mały ma ataki kichania czy to jest normalne czy oznacza przeziebiebie alergie?? czytałam ze to jets norma bo mu sie wszytsko tam oczyszcza, dzisiaj jest spoko moze z raz czy dwa razy kichnął ale wczoraj to przez cały dzien kichał całymi seriami :( jutro ide do lekarza do kontroli to i tak sie wypytam ale jak ktoras moze mi pomoc to niech odp co o tym sadzi, wie z doświadczenia...

Gość zzziziiizzz
rączki ma ułożone w porządku, szkoda, że nie możesz zobaczyć jak moje dziecko spi. doslownie jakby się napiło alkoholu... ręce, nogi wszytsko rozrzucone, ciałko skręcone :-) A to kichanie jest normalne, jeszcze wiele tygodni będzie kichac. nie słuchaj teściowej.

z rączkami to zabobon nie znam zdrowszego noworodka niż moja córa gdy była mała a zawsze z rączkami w dół spała i też się od teściowej nasłuchałam :D:D:D a co do kichania to faktycznie przez pierwsze dni może dziecko kichać bo jeszcze się drogi oddechowe oczyszczaja ale zastanów się też czy nie masz za suchego powietrza bo od tego tez może kichać :)

Gość zzziziiizzz
a co niby oznaczają ułozone w dół rączki? jaką chorobę??

Mialam tak samo z tymi watpliwosciami :D Identycznie, ale faktycznie dziecko spi jak mu wygodnie tak naprawde i chyba nikt nie ma na to wplywu i nie sadze tez zeby to o czyms swiadczylo, a kichanie to rzeczywiscie oczyszczanie drog oddechowym, moj ma 3 mce i jeszcze kicha czasem po kilka razy. Nie martw sie :)

Gość lizaaakchcem
dziekuje kochane :*

Gość jakatarina
te teściowe to o dupe rozbić, pogoniłabym babe z domu