Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Gość Jo-------anna
A nie zastanawiałam się nad tym,ale raczej jestem za :) Idę oglądać film, buziole:*

dzieki Pysiulek za odp ja tez tam zamierzam rodzic:) ale jak bym Cie mogla prosic to pamietaj kochana o mnie po wszystkim :) zeby napisac jak bylo? zdac relacje OK :) bede trzymala za Was kciuki szczesliwego rozwiazania :*

amefa ja tylko z opowiesci slyszalam ze jak by lepiej w wodzie tzn mniejszy bol itd ale osobiscie sie nad tym nie zastanawialam :)

Megan ja w wieku kulkunastu lat, gdy postanowilam ze bede miala kiedys dzieci, zawsze myslalam o porodzie we wodzie ;) W mojej okolicy jest szpital, w ktorym mozna tak rodzic i sie zastanawiam nad tym...

jasne. pisze z telefonu wiec jak tylko bede wstanie, bd zdawala relacje na bierzaco :)a Wy macie juz jakies ciuszki dla bobasow? My odkad znamy plec, wszystko mamy blue :) chociaz czasami uda mi sie wyklucic biale, pomaranczowe, zielone. Jasny fiolet nie przeszedl:p

U mnie się mówi że jak "piłeczka"okrągły brzuch je się słodycze i się wymiotuję to na dziewczynkę i jak kobieta brzydka się robi co wszystko jest u mnie to na dziewczynkę,ale widzę że co województwo to inne przesądy.

Ja dzisiaj dostalam od mamy dwie pary polspiochow :) Przejrzalam ubranka po siostrzencu i okazuje sie, ze nic nie musze kupowac na pierwsze kilka miesiecy :) Jedynie kilka drobiazgow, ktore nam sie spodobaja :)

Kinia ja sie w sumie nie zaglebiam w to, bo nie jestesmy z mezem przesadni ;) U nas wszyscy mowili, ze bede miala dziewczynke. Nawet siostrze sie raz snila nasza corka zanim jeszcze w ciaze zaszlam. Ostatnio mi tez snila sie corka :P A na usg wyszedl synek :P

ja dopiero zaczne sie rozgladac za ubrankami jak poznam plec i jak dobrze pojdzie to na wizycie za 3 tyg to nastapi :)

Wiem,wiem ale ja jakoś zawsze byłam przesądna dlatego wierze w to wszystko!A co będzie to będzie nie mam tak że chcę synka lub córkę.Kiedyś chciałam syna i to bardzo,ale po tym wszystkim co przeszłam z ciążami to mi to już zupełnie obojętne chociaż chciała bym już wiedzieć jaka płeć:)

mi sie garderoba powiekszyla (tzn malemu) o kilkadziesiat nowych ciuszkow bo jak ta pani mi powiedziala "mial byc chlopiec, do konca lekarz byl pewien, ale po porodzie sie okazalo ze to dziewczynka'

pysiulek moja znajoma miała to samo sto procent dziewczynka a wyszedł chłopak,hihi

Mojej kuzynce na tydzien przed porodem lekarz mowil, ze synek, a dziewczynke urodzila :P Wszystko na niebiesko miala :P

Slyszalyscie o szpitalu, w ktorym przy cesarskim cieciu moze byc maz? Troche poczytalam o szpitalach i okazuje sie, ze w zadnym z trzech branym przeze mnie pod uwage maz nie bedzie mogl byc ze mna :( Az mi sie humor popsul :(

Amefa przy cesarce to raczej nigdzie nie wpuszczą męża.A co ty planujesz cesarkę?

Kinia wlasnie czytalam, ze na polnej w Poznaniu moze byc maz przy cesarce, jesli jest ze znieczuleniem podpajeczynowkowym. Jednak szpital ten ma zla opinie. Ja tam kiedys lezalam i tez nie mam nic dobrego do powiedzenia :( Nie planuje cesarki, ale mam nadcisnienie i troche sie boje, ze cesarka bedzie konieczna :(

No ja mam kolo 80 km do Poznania. Mieszkamy prawie w polowie miedzy Poznaniem a Wroclawiem ;) Poznan jest najblizszym miastem z "lepszymi" szpitalami i lekarzami...

A ja zdecydowałam że rodzić będę w rodzinnych stronach mała mieścina ale wiem że lekarze są ok.A w tej Wawie to można spodziewać się wszystkiego.Oglądam teraz ciąże z zaskoczenia ten program jest dziwny jak można nie wiedzieć że się jest w ciąży głupota hihi...

Kinia tez czasem ten program ogladam ;) Dziwne, jak mozna nie wiedziec... Nie wiem gdzie te kobiety chowaja brzuchy :P Znam jednak takie przypadki, gdzie kobiety sie pozno dowiedzialy o ciazy. Nawet slyszalam ze w ostatnim miesiacu sie kobieta dowiedziala, ale to lata temu ;) Jesli bede mogla rodzic naturalnie, to tez wybieram szpital w miescie, z ktorego pochodze. Niby nieduze miasto, ale opinie porodowka ma swietne ;) Na stronie rodzicpoludzku.pl mozesz wyszukac szpital, w ktorym chcesz rodzic i przeczytac opinie :)

Na usg połówkowe też się wybieram do siebie tam.W kwietniu jak pojadę to pójdę do tego mojego lekarza.Mam nadzieję że już się dowiem wtedy jaka płeć i czy na pewno zdrowy jest dzidziuś.

Gość Jo-------anna
dziewczyny, jak pozbyć się lęku przed chorobami dzieciątka? Ja bardzo często o tym myślę,mimo dobrych wyników. Wiem,że nie powinnam tak mysleć, ale, jak z tym walczyć?

Joanna siedzisz w domku i tylko myslisz o tym zlym czytasz rozne artykuly i schizujesz jak masz dobre wyniki to po co sie nakrecasz kochana to bez sensu nie masz powodu... zajmij sie czyms co lubisz albo czytaj cos pozytecznego co przygotuje Cie do bycia rodzicem :)

Gość przyszlamama1987
amefa gdzie znalazłaś info o szpitalach na stronie rodzicpoludzku.pl? Bo ja jakoś nie mogę znaleźć.

Gość Jo-------anna
A wysypka tak jak sądziłam, zeszła. Kupiłam krem Nivea taki z misiem, dla dzieci na mróz do smarowania buzi i na podrażnienia. Skoro zeszło, to najpewniej od suchości skóry było albo pokarmowe, nie?

tak jesli zeszla to bylo pewnie od podraznienia skory nic sie nie martw:)

Gość Jo-------anna
Dzięki, tak właśnie myslałam,że jakies poważniejsze to by tak sobie od kremu czy wykluczenia czegoś z diety nie schodziły. Ja to wiecznie mam jakieś problemy w tej ciązy,może dlatego nie umiem się nią jak na razie cieszyć... Kiedyś inaczej to sobie wyobrazałam. ze bede w 7 niebie, bede latac jak na skrzydelkach, a tymczasem mam wszystko co nieprzyjemne, dodatkowo dochodza hustawki. Dzwonilam do dermatolozki,kazala przyjsc jak ponownie sie pojawi.

hustawki beda bo nam hormoniki szaleja ale trzeba sie z tym pogodzic, szybko przechodza :)) ciesz sie ciaza to i dziecko bedzie szczesliwe w Tobie :)))