Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie sama siebie

dziwne sny

Polecane posty

Tak jak w temacie przeczytajcie 1 sen: śni mi się moja zmarła babcia , śni sie żywa leży na łóżku, w starym domu widze powybijane szyby w oknach, babcia jakby lekko przysypana gruzem , widac gruz na podłodze, porwane brudne firanki taki obraz zrujnowanego domu od srodka , jakby się walił lub coś wiechało w niego . Po dwuch dniach czytam że pociąg wiechał w stacje pkp w część mieszkalną są ranni ,w tym budynku pkp są tez inne pomieszczenia i w jednym z nich pracuje moja tesciowa, po paru godzinach okazuje się że 3 osoby nieżyją , bo wagon wbił się w mieszkanie gdzie siedzieli ludzie to znajomi mojej teściowej . 2 sen: śni mi się że jestem w ciąży i jestem na porodówce w innym mieście niż mieszkam to moja 3 ciąża lekarz uspokaja, że bedzie cesarka bo już 2 razy miałam i że mam czekać ja wyszłam ze szitala i znalazłam się na cmentarzu spotkałam moja ciocie nieżyjąca byla zadbana ładnie wyglądała mówiła cos do mnie i dała mi dwie kartki, takie od bloku rysunkowego bylo coś napisane nie pamiętam i powiedziała że ta druga dla mojego taty jest zapamiętałam tylko słowo pozdrowienia i znalazłam się znów na porodówce urodziłam córke 1 dzień po śnie mój tata źle się poczuł w pracy poszedł na pogotowie i miał bardzo wysokie ciśnienie dali mu tabletke pod język, ale zwymiotował dali cos innego troszke przeszło wrócił do domu, niestety nie pomogło mama wezwała pogotowie , bo cały czas wymiotował bolała go głowa i zawiezli do szpitala , własnie do tego co mi się snił , tata to brat zmarłej cioci . co sądzicie o tych snach były takie realne czemu tylko mi się śnia? nikomu innemu z rodziny nie , dodam , że moja babcia zawsze mi się śni jak coś ma się wydażyc złego np. jakas lekka choroba , albo problemy w rodzinie, lub finansowe ciocia pierwszy raz mi się przysniła :(

up

nie odpowiem Ci na pytanie, mogę jedynie wyjaśnić niektóre stanowiska, z naukowego punktu widzenia sen to okres regeneracji ludzkiego organizmu, a marzenia senne to po prostu wytwór mózgu. Według niektórych osób sen jest stanem gdy znajdujemy się w innym stanie świadomości, nawet innych światach, można wówczas ujrzeć przyszłość albo spotkać zmarłe osoby które na przykład ostrzegają przed negatywizmem. Może twoja zmarła babcia jest po prostu takim przewodnikiem, daje ostrzeżenia przed złem, przed przykrością jaka może cię spotkać.

Gość nieoryginalny temat
Wybacz ale nie mam czasu czytac przeczytalam po lebkach Twoj post i kingusi tak to prawda zmarli czuwaja mi zawsze zmarla chrzestna ktora mnie uwielbiala i zmarla jak bylam mała(nie pamietam jej snila sie przed waznymi wydarzeniami, na poczatku olewka, teraz juz jestem ostrozna

juz myslałam że ja tak tylko mam ale czuję się jak jakas wybrana czasem aż mnie to przeraża napiszę jeszcze, że mam 2 dzieci , gdy urodziło się pierwsze za pare miesięcy zmarła moja babcia, ta co mi się śni była zdrowa nagle wylew , gdy zaszłam w drugą ciąże czułam, że ktos z rodziny znów odejdzie przeczuwałam to od samego początku i zmarł mój dziadek też zdrowy nagle, też wylew przed narodzinami nie wiem czy to zbieg okoliczności? czy co ? masakra :(

to też nie jest naukowy punkt widzenia, ale niektórzy uważają że istnieje odwieczny porządek rzeczy i kolejność przeznaczenia, jeśli jakaś osoba się rodzi inna umiera, we świecie musi być równowaga zarówno biologiczna jak i ta bardziej duchowa

no tak masz rację , może ktoś jeszcze się wypowie?

up

:( nikt

Gość zenonka
jak widzisz nie jesteś osamotniona moje sny są czasem bardzo makabryczne i to mnie przeraża jak zapamiętam sen po przebudzeniu to już w dużej mierze wiem czy to będzie spokojny czy burzliwy w wydarzenia dzień moja mama też tak ma zawsze mi opowiadał co się jej śniło i też się często sprawdzało

przechlapane tak wiedzieć , że coś może sie wydarzyć nie miłego po takim śnie :(

Gość zenonka
problem tylko w tym, że nie znam godziny ani miejsca ale wiem, że coś się wydarzy i nie mam na to wpływu

to tak jak ja