Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hiszpanin

Dziwne zadam pytanie odnośnie mojego stażu!!!

Polecane posty

Staż rozpocznie się najwcześniej w lutym, może byc także w marcu lub w kwietniu ale zadam pytanie. W tym hotelu trzeba pracowac od 12-22 od poniedziałku do niedzieli, stażysta bo dowiadywałem się w urzędzie pracy powinien pracowac od poniedziałku do piątku po 8 godzin tak by przerobic 40 godzin w ciągu tygodnia to jak to wygląda?

Właśnie tego czy właściciele hotelu mogą zażyczyc sobie bym pracował od poniedziałku do niedzieli od 12-22 czy wezmą inne rozwiązanie 4 razy w tygodniu po 10 godzin lub 5 razy w tygodniu po 8 godzin, jeśli chcieliby dostowac się do umowy z urzędu pracy?

No właśnie, ja słyszałem w umowie na stażu że pracuję się 5 razy w tygodniu po 8 godzin

5 razy w tygodniu po 8 godzin Chyba ze SAM sie zgodzisz na inne warunki, jesli sie zgodzisz na inny uklad. Ale niczego wymusic nie moga, zwlaszcza 7 x w tyg po 10 h, nie ma opcji

Czyli stażysta jest na innych warunkach niż pracownik? Jeszcze dopytam się w urzędzie pracy!

Tak, mogą Cie prosić o ugadanie się jeśli potrzebują inaczej, ale nie mogą wymagać. Ogólnie wiedzą na co idą, jesteś tylko dodatkowym pracownikiem, więc raczej będzie te standardowe 40h/tygodniowo bez weekendu

Jak najbardziej, z tym, że albo będziesz mieć na to umowy zlecenie, albo na czarno po prostu. Do stażu chyba podpiąć tego nie mogą bo to są osobne przepisy zarówno co do godzin jak i wynagrodzenia. Nawet te wszystkie nadgodziny czy coś jak będą chcieli się dogadać to poza tą umową

To w takim razie bardzo chętnie bym z tego skorzystał! A orientujecie się ile płacą za dodatkowe dni tak na czarno? wyciągnie się z 50 złotych

To zależy :P Wszędzie za wszystko płacą inaczej. Jak pójdziesz na staż to możesz od razu powiedzieć, że jesteś chętny na jakieś dodatkowe prace itp. Piszesz, że może jakieś imprezy - spokojnie wyciągniesz więcej jak 50zł jeśli takowe będą się trafiać. Teraz już nie pamiętam, ale kiedyś jak pracowałam jako hostessa to miałam czasem oferty pracy jako dodatkowa obsługa wesela to wychodziło jakoś od 300zł za imprezę

Gość karola152
albo ci powiedza ze pracujesz 12-22 5 czy 6 dni w tygodniu albo Ci podziekuja. nie bede brac kogos kto im wybrzydza

Gość oni muszą dostosowac się do
tego co urząd pracy im powie.