Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stewardessaaaaa

STEWARDESSA-PRACA W RYANAIR

Polecane posty

Gość Jadziulka
Zawsze po wejściu do samolotu gorączkowo poszukuję kasownika :classic_cool: Kiedy go nie znajduję zaczynają się kłopoty z moim zdrowiem

NIE POLECAM!!! ryan jest koszmarnym pracodawcą. wiem, bo pracowałam tam 3 lata. zarobki przez pierwsze pół roku sa tak niskie, że ciężko się za nie utrzymać. Osoby, które trafią do mniejszych baz, często mają problem z opłaceniem czynszu i podstawowych potrzeb, ale najgorsze w tej pracy jest podejście pracodawcy do pracownika. W ryanie jesteś tylko numerem a nie człowiekiem, nie masz żadnych praw, o niczym nie jesteś informowany, firma zmienia ci grafik jak chce, często z dnia na dzień. Urlop w sensownym terminie jest praktycznie niemożliwy- firma przydzieli ci go w takim terminie jakim będzie im wygodnie i naturalnie zostaniesz poinformowany kilka dni przed. Z powodu byle bzdury jesteś wzywany na spotkania dyscyplinarne, na których jesteś traktowany jak przestępca. Nawet zwolnienia lekarskie często są źle widziane- w ryanie nie masz prawa chorować. Ogólnie totalny brak szacunku do pracownika. Informacje na temat zarobków i przywilejów związanych z pracą , które podawane są w trakcie kursu, zasadniczo mijają się z prawdą. Jeżeli macie inne możliwości nie idźcie do Ryanaira!!!

Ja zostałam przydzielona na Malagę więc zupełnie nie mogę narzekać. Jest to idealna praca, nawet dla tych od razu po maturze. Ja mam 19 lat i wiem, że w Polsce nie dostałabym od razu pracy za ok. 5200 miesięcznie...

Gość SKY4JET
Jak zostać Stewardessą? Jakie są wymagania? Jak wygląda rekrutacja i jak się do niej przygotować? Jakie są warunki pracy na stanowisku Cabin Crew? Jakie są plusy i minusy bycia Stewardessą? Jak wyglądają procedury bezpieczeństwa i wyposażenie awaryjne w samolotach liniowych? Jeśli interesuje Cię praca na stanowisku Cabin Crew i chciałabyś poznać odpowiedź na powyższe i inne pytania zapraszamy na najbliższe szkolenie w Warszawie, już 17-18 Czerwca! Kurs dla Stewardes w Warszawie http://www.sky4jet.com/form_fa.php?lang=pl Pozdrawiamy SKY4JET - Profesjonalne szkolenia dla Stewardes

Gość gośćlk
Pani Magdo, czy mogłaby Pani mi poradzić jak odzyskać zostawione w samolocie okulary optyczne, dość drogie niestety, w locie do Malagi z Krk, tel. na lotnisku w Biurze nie jest odbierany. Pzdr L.

Gość gość
Witam, zauwazyłem bardzo interesujaca wypowiedz na temat pracy, jednakze maił bym kilka pytan zwiazanych z zarobkami kosztami kursu czy w pl tez sa prowadzone szkolenia jak potem ewentualnie jest z noclegem jak juz sie lata jak z czasem pracy ile to jest lotow dziennie o ktorej sie staje wraca itp takie najnbardziej istotne rzeczy plus do tego wszystkiego jak oceniacie mozliwosci pracy kilku lat dla owych lini i mozliwosci przejscia np do lotu. Z bardziej istotnych rzeczy interesowało by mnie gdzie bede płacił podatek czy pl czy irlandia ubezpieczenie jakie koszta jesli by było mało lotow no i emerytura wiadomo ze po 50 to juz sie raczej nie bendę nadawał się do tej pracy i czy mozna przejsc np na stanowisko naziemne ci co sa prz odprawie na lotnisku i ciekawe ile zarabiaja.

Gość Seaman
Dnia 10.01.2012 o 19:07, Marilenka napisał:

To jest najlepsza praca jaka mogła mi się przytrafić. Jestem codziennie w nowym miejscu w towarzystwie cudownych ludzi, jesteśmy uśmiechnięci, zadowoleni z życia. Niestety nie jest możliwe się tu dostać, nie ma naborów i już chyba nie będzie, a przynajmniej na takich zasadach jak do tej pory. Poza tym nie oszukujmy się że do dobrej pracy preferowani są tu tutejsi, nie obcokrajowcy. Ja mam to szczęście że skończyłam tu studia wyższe, władam 4 językami, jestem wysoka 180 cm, nie wyglądam najgorzej, jestem też wysportowana no i miałam szczęście pojawić się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie, przeszłam wszystkie selekcje i pracuję już dobrych kilka lat. Doświadczenie nie jest tu takie ważne, ja już po miesiącu pracy zarabiałam 2800 euro na ręke, czyli dwa razy tyle co daje ryan, a była to moja pierwsza praca. Co rok podwyżka, darmowe bilety na cały świat, zniżki dla mojej rodziny. Praca nie jest ciężka, ciężkie są zmiany stref czasowych, ale i do tego się można przyzwyczaić.

Samochwała w kącie stała! Akurat 180 cm wzrostu to minus przy tej pracy. Taka górna granica raczej. Nie będzie naborów? Rozumiem, że będziecie żyć wiecznie i wiecznie tam pracować? Tylko ...a mógł coś takiego napisać. Po studiach zagranicą i z 4 językami jesteś stewardessą i uważasz, że boga za nogi złapałaś, bo zarabiasz 2800 euro?! Mentalność Polaka- nędzarza, by nie rzec murzyna! Ludzie z takimi kwalifikacjami w krajach zachodnich zarabiają 10x tyle. Chyba, że te studia to na sztukę, jak w Polsce (pojawili się Polacy to pewnie i durne pseudoszkółki w polskim stylu też- jest klient, jest podaż). Każdego, kto zna trochę realia zachodnie możesz tylko rozśmieszyć swoim zadzieraniem nosa. 

Gość 👍👍👍
2 godziny temu, Gość Seaman napisał:

Samochwała w kącie stała! Akurat 180 cm wzrostu to minus przy tej pracy. Taka górna granica raczej. Nie będzie naborów? Rozumiem, że będziecie żyć wiecznie i wiecznie tam pracować? Tylko ...a mógł coś takiego napisać. Po studiach zagranicą i z 4 językami jesteś stewardessą i uważasz, że boga za nogi złapałaś, bo zarabiasz 2800 euro?! Mentalność Polaka- nędzarza, by nie rzec murzyna! Ludzie z takimi kwalifikacjami w krajach zachodnich zarabiają 10x tyle. Chyba, że te studia to na sztukę, jak w Polsce (pojawili się Polacy to pewnie i durne pseudoszkółki w polskim stylu też- jest klient, jest podaż). Każdego, kto zna trochę realia zachodnie możesz tylko rozśmieszyć swoim zadzieraniem nosa. 

Prawda. Powodzenia bo przeciez juz tam nie pracujesz. 😂

Gość Mark

Witajcie trochę po za tematem ale może stewardesa chciałaby sprzedać swoje rajstopki. 🙂