Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yityity

czy w niedoczynności tarczycy...

Polecane posty

Gość yityity
Po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia ten poziom się ustabilizuje i będę mogła EFEKTYWNIE się odchudzać?

Gość yityity
i jeszcze doczytałam: "U kobiet w wieku rozrodczym utajona niedoczynność tarczycy nie daje żadnych dolegliwości, ale może spowodować kłopoty z zajściem w ciążę, nieprawidłowy jej przebieg oraz wpłynąć na gorszy rozwój umysłowy dziecka" Czy podczas brania hormonów, to ryzyko zniknie?

Gość na pewno nie
ja znowu zawsze byłam bardzo szczupła i nigdy nie tyłam mając TSH 2,56 (waga 50 kg / 170 cm) przemiana materii - rewelacyjna u mnie niedoczynność objawiała się przede wszystkim w sferze psychicznej (huśtawka nastrojów i ogólnie nastroje depresyjne)

Gość na pewno nie
jeśli będziesz przyjmować euthyrox przed zajściem w ciążę i w trakcie, to Twojemu dziecku nic nie grozi;)

Gość na pewno nie
prawidłowe TSH dla kobiety, która chciałby mieć dziecko, czyli dla takiej w wieku rozrodczym to około 1

Gość na pewno nie
i do czasu, gdy hormony nie ustabilizują Ci się radzę wstrzymać się z dietami jedz normalnie, zdrowo, a waga sama zacznie spadać dobranie odpowiedniej dawki trwa różnie, ale też zależy od wiedzy endokrynologa może trwać i rok, ale może - krócej;)

Gość yityity
aż rok? :(

Gość na pewno nie
na to akurat nie ma reguły jednym osobom skaczą hormony, innym normują się naprawdę szybko ważne by przyjmować regularnie euthyrox na pewno dużo szkodzą NERWY i STRES więc tego trzeba się wystrzegać;)

Gość Ewa.K___
podstawa to leczenie i dobór odpowiedniej dawki leku, a z tym jest diabelnie trudno, co do możliwości schudnięcia to jest to możliwe, ale trwa i trwa i trwa i ciągnie się w nieskończoność. Generalnie najlepiej sprawdza się dieta wysokobiałkowa, niekoniecznie typowy Dukan, po prostu dużo białka (nie mylić z nabiałem) moja tarczyca i ja http://tarczyca.edu.pl

Gość ewrlila
Tak ja od miesiąca biorę Letrox 50 tylko tabletke, mam apetyt a już straciłam 1,5 kg, bo codziennie się wyprozniam :D Teraz waze 57 kg, a w ciągu roku przytylam 8 kg głodzac się Jednak po hormonie się chudnie