Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pediatra-

jak macie pytania

Polecane posty

Gość Pediatra-

To prosze piszcie odpowiem:-)

Gość mama_pierwszy_raz
to na poczatek moze sie przedstawisz z imienia i nazwiska, pediatro?

Gość Pediatra-
za duzo to nie chcialabys wiedziec? To dla czego ty nie masz nicku z imieniem i nazwiskiem? Pewnie i tak jestes z innego miasta wiec co ci bede pisala.

Gość lubisia Misia
półtoraroczniak ciągnie się za siurka jak jest nago, o co chodzi?

Gość mama_pierwszy_raz
Jezeli chcesz tu udzielac fachowych porad, to chyba wypadaloby sie przedstawic. Tak to ja tez sobie moge napsiac , ze jestem pediatrą, a odpowiedzi szukac w internecie. Podanie imienia i nazwiska potwierdzi twoja wiarygodność i wzbudzi w mamach zaufanie.

Gość zaniepokojonapowrotem dopracy
od lutego wracam do pracy dziecko za tydzien skonczy pol roku do tej pory karmione jest piersia od lutego mama bedzie sie zajmowala coreczka i nie wiem jak zaplanowac jej posilki tzn czy dziecku teraz wprowadzac mleko modyfikowne zyby sie przyzwyczailo jak moja mama ma ja karmic? rano mleko, kaszka...co do tej godz14 powinna zjesc? jest jakis schemat? dzieki za pomoc:)

Gość Pediatra-
lubisia Misia- po porostu czuje ze jak dotyka sie to cos dziwnego sie dzieje a to poprostu mu sprawia przyjemnosc.

nie do końca, ale parę prawidłowo udzielonych odpowiedzi na szybko potwierdziłoby autentyczność:) ale tez coś czuję googlanie

jakoś nie chce mi się wierzyć by to prawdziwy pediatra był :D:D:D może mały test? 1. jaka jest masa wypisowa ze szpitala wcześniaka? 2. jaki % ubytku masy ciała jest dopuszczalny by noworodka wypisać ze szpitala? 3. dlaczego w obecnym kalendarzu szczepień jest tylko 1 dawka na gruźlicę? 4. jakie badania są niezbędne do stwierdzenia niedomkniętej przegrody serca u maluszka? 5. jakie leczenie przy rotawirusie?

Gość Pediatra-
zaniepokojonapowrotem dopracy- mozesz zaczynac podawac mleko modyfikowane. Bedziesz widziala jak na nie zareaguje polecam bebilon2. 6 rano-mleko 9-mozna jej podac kaszke z dodatkiem startego jablka. 12-13- zrob marchewke z ziemniaczkiem nie przyzwyczai sie do obiadkow. w miedzy czasem podawac jej herbatke lub soczek. tylko nie za duzo 16-mleko modyfikowane 18-kaszka

a z tym siusiakiem to nie jest czasem tak, ze odkrył jego posiadanie i miętosi? he he mój tak samo ciągnął sie za włosy jak zobaczył, ze są, za uszy, wkładał palce w nos itd.

aaaaaaaaaa, to sorry, bo myslałam, ze coś tam kumam sorry raz jeszcze

no własnie też tak sądzę po niedwanych rewelacjach w takim razie czekam

Ja też uważam że z siusiakiem to nie jest przyjemność tylko odkrywanie ciała... Maluszek przecież łapie sie za raczki, potem nóżki, głaszcze się po brzuchu, a jak trafi na coś odstajacego to patrzy co to i po co to, mój półtoraroczniak wie, że to "sikawka" i że tata też ma, czasem się za niego złapie czy pociagnie i tyle- dorośli faceci też to robią :P choć wiedzą co to jest i do czego służy. Śmieszne wytłumaczenie , że dziecku sprawia to przyjemność :)