Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoda 98765

jak stać się bezpłodną ?

Polecane posty

Gość jagoda 98765

Witam, chciała bym się dowiedzieć jak stać się bezpłodną. mam 35 lat, mój partner ma 37 a małżeństwem jesteśmy od 10 lat i na prawdę nie chcemy mieć dzieci, a gdy okres mi się spóźnia 2 dni to panikuje że to ciąża. macierzyństwo nie jest dla mnie, jak pomyśle że miała bym przewijać, karmić to aż mam dreszcze. proszę o jakieś konkretne odpowiedzi

Gość mireczkaa
wazektomia dla męża, dla ciebie podwiązanie jajowodów ( w prywatnej klinice do zrobienia)

Gość jagoda 98765
dzięki wielkie :) tylko słyszałam że podwiązanie jajowodów w polsce jest nie legalne i jeśli wyszło by to na jaw mogła bym iść na kilka lat do więzienia. jeśli w prywatnej klinice to na pewno też to kosztuje ? może wiecie jaka stawka by wchodziła w gre ?

Gość mireczkaa
nie mam pojęcia. Najlepiej sama popytaj.

jagoda poczytaj najpierw, bo podobno jest trochę skutków podwiązania jajowodów dla kobiety, więcej niż nasieniowodów dla mężczyzny i to nie tylko skutków prawnych

podwiązanie jajowodów nie ejst legalne,niemcy mają tak ze jesli jest kobieta powyzej 30 roku zycia i ma 3 dzieci to moze to zrobic legalnie

Gość uuozzioa
a wazektomia jest legalna???

Gość jagoda 98765
słyszałam ze wazektomia jest bezpieczna dla mężczyzn, szukałam w internecie ale nie ma jakiś konkretnych odpowiedzi

Gość jagoda 98765
wiem że w innych krajach podwiązanie jajowodów jest nie legalne, u nas tego nie robią jedynie jak kobieta ma dużo dzieci i kolejna ciąza zagrażała by jej życiu to wtedy zrobią. podwiązanie nasieniowodów jest legalne

Gość jagoda 98765
sory miało być w innych krajach jest legalne, chciałam nawet jechać za granice ale nie miałam pewności czy po powrocie nie była bym ukarana ;/

Gość Wiedźmak Plugawiec
nie powinnaś zmuszać męża do tego. Sama sobie zrób. Możesz pojechać do Zachodniej Europy, tam Ci zrobią.

Gość mireczkaa
wazektomia jest bezpieczniejsza niż podwiązanie jajowodów.

Gość jagoda 98765
a po necie szukałam skutków podwiązania jajowodów ale nie ma nic ciekawego i konkretnego ;/

Gość jagoda 98765
nie zmuszam do niczego męza on sam też tego chce. czytałam że wazektomia jest bezpieczniejsza