Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testuje diete sardynska

od jutra sardynska

Polecane posty

Witam, znalazlam na necie cos co wydaje mi sie ze dam rade zastosowac dieta saardynska czyli jednoskladnikowa ,tyle ze kazdego dnia inny skladnik Schemat dzienny: 1. Dzień pomidorowy Dowolne świeże pomidory, na surowo lub na ciepło, mogą być przyprawione. 2. Dzień nabiałowy Wybrany rodzaj nabiału: ser biały, żółty, mleko, jaja. Ale tylko jeden rodzaj w jednym tygodniu. Pamiętamy o przyprawach i oleju. 3. Dzień grzybowy Pieczarki, boczniaki, lub inne grzyby jadalne. Tylko jeden ich rodzaj w jednym tygodniu. Najlepiej surowe, ale mogą być też gotowane, smażone (bez tłuszczu) i przyprawione. 4. Dzień mięsny Dowolny rodzaj mięsa: pierś kurczaka, polędwica wołowa, schab itp. tylko jeden rodzaj w jednym tygodniu. Duszone, gotowane, smażone (bez tłuszczu) i przyprawione. Tego dnia możemy dołączyć jeden gatunek zielonego warzywa dla przyprawy: natkę pietruszki, koperek, szczypiorek itp. 5. Dzień kapuściany Wybrany rodzaj kapusty: biała, czerwona, brukselka, kalafior, brokuły (jeden rodzaj w jednym tygodniu). Najlepiej surowa, ale też gotowana, kiszona. Z olejem i przyprawami. 6. Dzień płynów/otrębów Tego dnia właściwie tylko pijemy, głównie to samo co w inne dni, jeśli mamy chęć coś zjeść, to są to wyłącznie otręby w dowolnej postaci na sucho, zmoczone, posolone itd.. W tym dniu dopuszczalne są wszelkie inne napary, soki owocowe (do 1 litra dziennie), i mleko i jego pochodne np. kefir, śmietana (do 0,5 litra dziennie). Płyny i zmoczone otręby można odrobinę słodzić cukrem (najlepiej nie więcej niż dwie-trzy łyżeczki na cały dzień). 7. Dzień mieszany W tym dniu możemy jeść wszystkie produkty które stosowaliśmy w poprzedzającym tygodniu, w dowolnych kombinacjach. Zasady zamian: Unikamy zamian, o ile to możliwe, gdyż każda może zdestabilizować dietę i zmniejszyć jej efekty. Zamienić można tylko na produkt bardzo podobny w swym składzie i działaniu albo na dzień płynów. Natomiast nigdy nie zamieniamy dnia płynów, ani dnia mieszanego. Dzień mięsny: dzień mięsny można zamienić np. na: dzień rybny: Wybrany gatunek ryby, na surowo, w occie, oleju lub gotowana, smażona (bez tłuszczu) i przyprawiona. Dla wegetarian dzień mięsny lub nabiałowy można zamienić na: dzień szpinakowy lub burakowy. Dzień pomidorowy można zamienić na: ogórkowy lub paprykowy. Dzień kapuściany lub grzybowy możemy zamienić na dzień sałatkowy lub glonowy. znajdzie sie ktos kto dolaczy?

Gość Motywacja W Odchudzaniu
Witaj! Aby być silna i wytrwała nigdy nie mów "od jutra" ponieważ zawsze będziesz przekładać... Jesteś silnie zdecydowana i przygotowana powiedz sobie OD DZIŚ! i bądź wierna w swoich słowach, a uwierz, że osiągniesz sukces... Zapraszam na: http://trening-fitness.pl/ Znajdziesz tu wiele przydatnych informacji o motywacji w odchudzaniu oraz treningu, o wyborze właściwej diety oraz odpowiednich zestawów ćwiczeń, wiele ciekawych tematów, które pozwolą Ci cieszyć się szczupłą sylwetką... Gorąco pozdrawiam! http://trening-fitness.pl/category/diety

Gość a moja mowi ze
dziekuje za wpis ;) ciekawa stronka pozdrawiam

Moja znajoma właśnie robi drugą turę tej diety, przez pierwsze 3 tyg. schudła 9 kg, potem miała tydzień przerwy , jadła mało i schudła jeszcze kilo. Teraz jest drugi dzień na drugiej turze.

Gość a czemu nie przejdziesz n a
oj nie wytrzymalabym. dzien pomidowry, dzien pieczarkowy....................oj oj oj .glodna bedziesz.

Głodna może nie, bo można jeść do woli, ale na niektóre produkty potem nie będziesz mogła patrzeć.

myslalam ze nikt nie zajzy ;) nie wiem jak bedzie ,napewno nie latwo ale ,zaczne jutro i bede opisywac co i jak,ciezko pewnie bedzie w dniu grzybowym bo nie mam pojecia jak przyzadzic np. pieczarki na kilka sposobow by byly smaczne, dnia pomidorowego sie nie boje bo je uwielbiam

Agnissia wpis o znajomej jest budujacy dla mnie dzieki ;)

Ta moja znajoma po pierwszej turze na pieczarki nie może patrzeć, w drugiej zamienia dzień grzybowy na inny. I pamiętaj, że zawsze możesz zjeść trochę z poprzedniego dnia. Np. na śniadanie pomidora faszerowanego gotowanymi pieczarkami. Smacznego i trzymam kciuki, ja robiłam 2 podejścia do tej diety,niestety padałam na 3 dniu :( Poleciłam znajomej , ona ma silniejszą wolę ode mnie. Powiem ci, że jak ją zobaczyłam po 3 tygodniach, to różnica ogromna. No i najważniejsze, że dobrze się czuje, a bierze trochę leków, więc chyba ta dieta nie jest zła.

Wytrzymaj chociaż tydzień, ta moja znajoma przez pierwszy tydzień schudła 5 kg, potem po 2kg na tydzień.Ja też nie lubię liczyć kalorii, ale ja znalazłam dla siebie dietę idealną, jem to co lubię i nie mam ograniczeń ilościowych, chociaż jem tak sycące posiłki, że 4 wystarczą, czasami jabłko między nimi. Dobrze jest jadać regularnie, ale w mojej diecie nie ma takiego przymusu. No i schudłam 1 kg przez 3 dni. Jeśli wytrzymasz chociaż tydzień, to oczyścisz przynajmniej trochę organizm.

Agnissia fajnie ze odpisujesz ;) mam nadzieje ze wytrzymam,ale juz po pomidorowym dniu wiem ze dam rade jedzac co lubie ,pomidory sa ok, ale zeby nie dac plamy to dzien grzybowy zamienie na dzien rybny,wiem ze na dniu grzybowym bym polegla bo jakos nie wyobrazam go sobie wcale,ryby sa potrzebne w diecie wiec tak sobie planuje,potrzebuje diety ktorej nie przerwe wiec produkty tez wybiore takie zeby sie nie zniechecic, a Ty jesli mozesz to napisz jaka diete stosujesz bo brzmi ciekawie i gratuluje tego kilograma ;)

Ja tak jak w stopce, dieta dobrych kalorii. Mam swój topik na kafe, czasem piszę, żeby nie przepadł. Wklejam ci link http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5057507&start=0 Gdyby cię zainteresowała, to chętnie odpowiem na pytania, bo mam książkę i na razie to co w niej pisze sprawdza mi się, choć to dopiero 4 dzień. Jeśli lubisz płatki owsiane, ryż, makaron, kaszę, chlebek żytni albo chrupki, owoce i warzywka to zapraszam. Dieta jest tak skomponowana, że nie jestem w ogóle głodna, a jem do syta. Po dwóch tygodniach można dorzucić mięsko chude i ryby. Przy dobrym skomponowaniu posiłków można jeść naprawdę dużo. I co najważniejsze po pewnym czasie nie myślisz obsesyjnie o zakazanych rzeczach. Ja np. wczoraj przed snem marzyłam o kaszy gryczanej w sosie grzybowym, której wczoraj ugotowałam na 3 obiady :) Zapraszam do siebie, to sobie poczytasz.

Bylam na Twoim topiku ;) , wszystko bardzo rozsadne jesli chodzi o diete i zazdroszcze ze potrafisz panowac nad dieta,bo jak dla mnie za duzo kombinacji z przygotowywaniem posilkow tak zeby byly w normie tej diety,ja sie do takich diet nie nadaje,mi to chyba trzeba bylo by kucharza zeby mi to wszystko przygotowywal ,dlatego wybralam ta sardynska bo nie kombinuje tu nic ,jak pisalam wczesniej szukam takiej ,ktora bede potrafila stosowac,narazie nie ma co mowic ze jakos mi idzie bo drugi dzien dopiero sie zaczyna,no ale moge smialo powiedziec ze nie rzucilam postanowien wieczorem pierwszego dnia jak to najczesciej bywa u mnie dzis dzien nabialowy wybralam jajka bo je lubie i nie zniechece sie jedzac cos co mi poprostu smakuje a tak serio gdyby nie ta sardynska znaleziona przypadkiem to rozmyslalam juz gleboko nad glodowka ,bo to mi najlepiej wychodzi czyli popadanie w skrajnosci ,nie mam samodyscypliny,ale potrafie nie jesc ,wiec moze posardynskiej uda mi sie zrobic jednak glodowke no okarze sie z czasem pozdrawiam

Hej ja na swoim topiku wrzuciłam przepisy z książki, sama znacznie prościej gotuje. Np. kasza gryczana z sosem grzybowym, albo makaron z serkiem wiejskim, ryż z jabłkiem, fasolka z sosem pomidorowym , same proste rzeczy. Nie gotuję wymyślnie, bo jeszcze gotuję normalny obiad dla rodziny, więc nie mam czasu. Po prostu każdy musi znaleźć dla siebie dietę idealną, a na kafe jest ich tyle, że jest z czego wybrać. A głodówki nie polecam, jak skończysz sardyńską, to przejdź sobie na inną dietę.

Witaj ;) ja wlasnie nie lubie takich przepisow ksiazkowych ,porcje na kilka osob i czasem rzeczy ,ktorych nigdy nie jadlam ;) no jak dla mnie to musialabym miec przepisy z tego co Ty gotujesz :) jak minie troche czasu to moze poprosze Cie o wiecej Twoich przepisow,bo z ksiazek nie lubie a nad glodowka sie zastanawialam bo nie umiem zatrybic z zadna dieta,niby dzien ok,trzymam sie por posilkow itd, a kolo 21-22-giej jakos cos niepotrzebnego wpiernicze i klapa za, klapa u mnie wlasnie wieczorami ...ech a 7 lat temu przeprowadzilam sobie glodowke,i bylo ok choc ciezko,ale jak sobie postanowilam ze nie jem to serio nie jadlam,nie rzucilam sie na jedzenie po,jojo nie bylo,ale nie wiem czy po dluzszym czasie by nie bylo,poprostu po roku zaszlam w ciaze i koniec radosci z figury ...zycie

Hej jojo będzie po każdej diecie, jeśli zaczniemy się niezdrowo objadać. Jeśli chodzi o wieczorne podjadanie, to faktycznie może to być problem. Spróbuj jeść jabłka albo gruszki, albo pomidorki, coś lekkiego. Ja kiedyś też dużo jadłam wieczorami, ale pomału się odzwyczaiłam, teraz najpóźniej jem o 19, potem tylko jabłko jak już naprawdę muszę coś zjeść.Nieraz lubię chrupać kapustę pekińską surową.

to ja Ci zazdroszcze ze odzwyczailas sie wieczornego podjadania,mnie to wlasnie gubi i tez bede dazyc do tego zeby ,,wyjsc z nalogu,, ;) ja koncze dzien nabialowy dzis jutro bedzie ogorkowy zamiast grzybowego , mialy byc ryby ale nie mialam weny na zakupy a ogorki mam ;) jak narazie pomidorowy i nabialowy moga byc ;) nie bylo tak strasznie choc mysli rozne czasem przychodzily,poprostu o jakims innym jedzeniu czasem pomyslalam,ale nie intensywnie zeby sie np. rzucac na lodowke ;) ciekawa jestem za ile dni bedziesz zmieniac stopke i oczywiscie zycze Ci tego

Dzięki za miłe życzenia, z tą stopką to różnie może być, będę zadowolona, jeśli raz w tygodniu zmienię:) Tobie też życzę sukcesów i wytrwałości.

Ja tez bardzo Ci dziekuje Agnissia ;) jestes tu moim jedynym wsparciem,i nie tylko tu bo nikomu nic nie mowie ,maz caly dzien poza domem wiec nawet jakbym prowadzila strajk glodowy to nie zauwazy :) , w sumie to widzial siatke pomidorow 2 dni temu nawet pytal gdzie kupilam i nawet nie zauwauyl ze zostaly 3 sztuki a zupy pomidorowej przeciez nie gotowalam (gotuje tylko z pomidorow bo mam obrzydzenie z dziecinstwa do robionej z przecieru )ale nie zalezy mi na tym by specjalnie mu mowic bo to nie sa tematy na ,ktore potrafilby rozmawiac ale ja to rozumiem ,stad pomysl zeby tu pisac nawet sama dla siebie,a Ty motywujesz mnie zeby jednak zagladac i ciagnac topik i to jest fajne poprostu :) bo nie czuje sie jakos sama w tym moim postanowieniu. acha i wiem ze ze stopka moze byc roznie ,tylko nie daj sie i wytrwaj w postanowieniu a ja oczywiscie Ci kibicuje ;) do jutra !

Gość martamartta
kochane czyli np. jesli jest dzien miesny : jemy tylko np. kurczaka - nie np. kurczaka na obiad a poledwice na kolacje??? Tylko jeden rodzaj tak???

Witajcie :) dzis dzien ogorkowy,ale robie troche mieszany czyli ogorek zielony lub kiszony nie wiem czy dobrze ale tak postanowilam ,jakos wloka mi sie te dni dziwnie i nie widze zeby cos sie z waga ruszalo ale wiem ze jak cos zauwaze to bedzie mi lzej ;) a jak Tobie Agnissia idzie trzymasz sie ? Martamartta witaj :) tak tak zasady jak widzisz proste

Na razie sie trzymam, wczoraj trochę kryzys miałam, to podobno normalne, ale wytrwałam. Znalazłam sobie wczoraj w sieci fajne przepisy, na stronie winiary.pl nawet proste. Mają taką fajną wyszukiwarkę, że zaznaczam produkty, które mnie interesują i wyskakuje spis potraw z tymi produktami, fajna rzecz, nie muszę przeglądać setki przepisów, aby trafić na ten, który mi pasuje do diety.

poleglam dzis :( masakra ja juz nigdy nie zatrybie wstyd mi strasznie o tym pisac trzymaj sie Agniessia

mialo byc Agnissia...przepraszam

Nie łam się tylko walcz dalej. Diety jadnoskładnikowe wg mnie są naprawdę tylko dla osób z silną wolą. Jeśli cię to pocieszy, ja na sardyńskiej 2 razy poległam.Teraz jem to co lubię i chudnę. Już 2kg w dół w ciągu 6 dni. Może spróbuj tej mojej diety, nie musisz wcale wymyślnie gotować, wybierz to co lubisz z listy dobrych kalorii i jedz do woli. No i czasem możesz zjeść ciastko, byle razem z jogurtem naturalnym. Poczytaj mój topik, zwłaszcza regułę ZŁOTA DWUNASTKA, może ci się uda ?

Hej no i jak, zdecydowałaś się na inną dietę ? Napisz coś. Najgorzej to sie poddać.

Gość gość
Hi. Ja po raz 2 stosuje. Pierwszy raz poleciał o mi 13 kg. Potem jadlam mniej i dalej chudlam. Po ciąży mam znowu kg do zrzucenia i dietę robię 8 dni i juz mam 5 kg mniej. Czeka mnie jeszcze 40 kg. Trzymajcie kciuki.

Gość gość
na samych pomidorach> nie dam rady !!!!!!!!

Gość gość
Ciekawe co na to dietetycy, zna ktoś opinię jakiegoś profesjonalisty na temat tej diety? Wydaje się być fajna tylko jaki efekt jo jo będzie?Od razu widać, że ta dieta nie dostarcza wszelkich niezbędnych składników odżywczych. Jak myślicie? Może poradzić się dietetyka?