Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość religionn

doradzcie czy ostrzec nieznana dziewczyne przed wiazaniem sie z typem...

Polecane posty

Gość religionn

Znam kolesia, ma dziewczyne stomatologa, spokojna, o delikatnej urodzie, typ kujona, pilnej, grzecznej, ktora nie wie co to opuscic lekcje albo nie przygotowac sie do zajec, kazdy z was zapewne zna takie osoby. Koles natomiast to lawirant, byly dealer, ma nawet wyrok w zawiasach a wciaz handluje dragami po kolezensku, ona o tym chyba nie wie, rzucil studia,ona mysli,ze jezdzi na zajecia co tydzien,za plecami mowi o niej,ze za ladna nie jest ale kasa z niej bedzie. Gosciu jest z porzadnej rodziny,ale taka czarna owca, w pracy wciaz na zwolnieniach a tak naprawde to non stop melanzuje, przycpqa za duzo albo pochleje i udaje choroby. Pozuje na grzecznego a tymczasem to arogancki bubek, ktory oblesnie w gronie kumpli opowiada jakby jedna z druga puknal, nawet papierosy niby rzucil dla niej a jara jak smok kiedy ona jest w pracy. A dziewczyny naprawde mi szkoda, choc jej niem znam za dobrze, ale nie moge zniesc takiego wyrachowania. Teraz sie zareczyli, ja mam ochote napisac jej prawde o nim, ale czy to cos da, chce anonimowo, bo i tak mnie nie zna, ale nie wiem czy uwierzy, choc ja chcialabym,zeby ktos mnie ostrzegl....co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość kamilka909
napisz, bo szkoda dziewczyny

Gość religionn
Mysle,zwe on jej powie,ze jakas zazdrosna laska to napisala,ale z drugiej storny tak to zostawic to niehumanitarne jest....gosciu sobie szykuje dostatnia przyszlosc jej kosztem, masakra jakas,ze mu sie to uda

Wydaje mi sie że ona i tak nie uwierzy. ja bym nie pisała, niech sobie dziewczyna chociaż przez jakiś czas jest szczęśliwa, po co jej psuć te chwile.

Gość religionn
A jakie to szczescie? Powiem tak, ja jakbym dostala taki anonim a bylabym zakochana to z poczatku na pewno nie uwierzylabym ale zaczelabym po jakims czasie do tego wracac, a ze zostaloby to w mojej podswiadomosci to na pewno przygladalabym sie facetowi baczniej

Gość religionn
Najbardziej mnie wkurza,ze koles chodzi sobie taki pewny siebie i naprawde nieciekawy jest z wygladu a jeszcze mowi na naprawde ladna i naturalna dziewczyne,ze za ladna nie jest ale dla przyszlej kasy z nia jest bo przeciez ona jest dentystka.

mysle ze ci nie uwierzy,jesli bedzie wiedziala kim jestes to pomysli ze chcesz jej go odbic,a jesli zrobisz to anonimowo to ci napewno nie uwierzy bo pomysli ze ktos sobie jaja z niej robi.moze latwiej byloby jakies dowody na niego znalezc,jak pali lub pije czy ćpa,albo nagrac jego rozmowe jak gada na nia,wtedy juz by ci uwierzyla napewno:)

Gość religionn
Myslalam o tym ale nie mam za bardzo mozliwosci go nagrac, ta dziewczyna to chyba typ desperatki, ona bedac na studiach chodzila z nim a potem sama rzucila,mowilo sie,ze liczy na to, ze sobie kogos na studiach znajdzie,ale studia skonczyla a faceta nie znaolazla,wrocila do miasta rodzinnego i sama znow go zaczepila i teraz sa razem od dwoch lat chyba,dla mnie to nienormalne jak przez tyle czasu mozna nie zobaczyc co za typa sie ma :o ona mu jeszcze ufa, a ten gamon imprezuje i cpa gdzie wlezie, co za niesprawiedliwosc na tym swiecie. Mam tylko jej namiary na fb i tam musialabym jej napisac

W takim razie ona dobrze wie z kim chodzi :) poza tym możliwe że facet będzie dobrym mężem jeśli będzie mu sie to opłacało.

Gość religionn
Nie, nie dam jej fb nieznanej osobie w sieci...mi sie wydaje,ze dziewczyna jest tak grzeczna i spokojna,ze jej nawet do glowy nie przyjdzie,ze takim wyrachowanym i wynaturzonym mozna byc.

Gość religionn
Raczej wie,ze on jest rozrywkowy,ale nie wie,ze az tak,ze cpa i diluje i mysli ze studiuje i stara sie w pracy,a to guzik prawda

Gość religionn
Właśnie tak zrobię dla spokoju sumienia.a myślicie że no jakoś nie sprawdzi mojego ip bo ten palant ma wsrod kumpli hakerow

Gość Kizuna
Napisz jej, tylko wiesz na wstepie napisz, że nie jesteś żadną kobietą, tylko zwykłym obserwatorem, który zauwazył coś niepokojącego. I opisz wszystko, naprowadź ją, niech zacznie go sprawdzać itp. Dodaj koniecznie że nie robisz tego po to, by jej zniszczyć życie, tylko by własnie do tego nie dążyła. Zresztą już tam b edziesz wiedział co i jak ;-) PS. Podsuń jej myśl, żeby powiedziała swemu facetowi że rzuca studia, bo zaczęła ją pasjonować np. ceramika i chce z tego życ. Działaj i powodzenia!!

Gość Kizuna
Napisz to z kafejki internetowej, co za problem...

Gość gfgfg
OSTRZEC, JAK NAJBARDZIEJ!!!

Gość religionn
No właśnie z kafejki to bede miała problem bo mam daleko i nie mam specjalnie czasu.tylko tak na logikę to musiałby ktoś z fb moje ip udostepnic a przeciez ja prawa nie łamię

Gość 2 lampeczki wina
Uświadom jej kim jest jej narzeczony, ja na jej miejscu chciałabym wiedzieć.

Gość hgddh
ostrzec, ale moze nie pisz że jestes kobitą tylko facetem

Gość koszyyyk
napisz jej, zrobi z tym co zechce, uwierzy czy nie to juz jej sprawa, tylko nie pisze teraz -kiedy studiuje - nie w czasie sesji!!!! wiem co mowie bo mam własnie zawirowania z facetem a przez to zamiast uczyc sie siedze na takich forach i słucham dołujacych piosenek, na niczym nie moge sie skupić :(

Gość dobrze jej nie znasz a
jednak sporo wiesz o tym, co ona wie, czego oczekuje itp. Ja myślę, że skoro nie znasz drugiej strony medalu to może to wyglądać różnie. Może ona ma też interes w tym układzie? Na Twoim miejscu skupiłabym się na tym, co nielegalne czyli handel dragami i wyłudzanie zwolnień i doniosła o tym odpowiednim służbom - a nie narzeczonej. No bo co, każdą jego kolejną laskę będziesz ostrzegać?

Gość religionn
Mam plan taki by napisac bezosobowo, czylintak formulowac zdanie,ze nie bedzie wiadomo czy pisze to facet czy baba. Napisze jej szczerze, ze musialam jej to wygarnac,zeby miec czyste sumienie a to co z tym zrobi to juz jej sprawa. Mysle,ze jak jest inteligentna to przynajmniej zacznie byc ostroznasama kiedys bylam w zwiazku, w ktorym facet ciagle mnie zdradzal i wszyscy o tym wiedzieli,ze to kawal ch... I nikt nie powiedzial, w koncu trafilam na osobe,ktora mi powiedxiala prawde, nie chcialam wierzyc ale mimowolnie zaczelam dostrzegac jak sie sprawy maja, wiec myslemu,ze nikt normalny obojetnie nie przejdzie wobec takiego listu. Mysle,ze tak naprawde kazdy komu trafil sie taki partner wie podswiadomie,ze jest cos nie tak ale tego do siebie nie dopuszcza i czasem trzeba takiego kopa. I choc nie znosze wpieprzac sie w cudze sprawyto w tym wypadku musze, bo wiem,ze moze uratuje zycie uczciwej osobie.

Gość religionn
Ona juz nie studiuje, pracuje jako stomatolog w szpitalu

Gość Kizuna
Ja myslę, że możesz np założyć drugie, fikcyjne konto na fb i z niego napisać do tej dziewczyny. Sposobów jest mnóstwo. Jaki interes może miec stomatolog z dealerem? No chyba, że jej srodków znieczulających dostarcza w co wątpię :P Napisz, że jesteś kobietą, ale napisz, że nic cie z tym jej typem nie łączy. ze piszesz to z dobrej woli i chęci ostrzeżenia jej przed i tam dalej już wiesz co ;-)

Gość ajnidju
Napisz.szkoda dziewczyny.Ja bym chciala,zeby ktos mnie ostrzegl.

Gość religionn
Napisze jej tez,ze jak jest inteligentna to nie wspomni mu o tym liscie tylko zacznie go obserwowqac, bo inaczej bedzie zbyt ostrozny i niczego sie nie dowie

Gość dhdshd
ja bym Ci była dozgonnie wdzięczna za ostrzeżenie na jej miejscu. Najlepiej by było, gdybyś miala też jakieś dowody, zdjęcia, nagrania.

Gość religionn
Ciezko o takie nagrania, teraz razczej nie bede miala okazji sie z nim spotykac wiec nawet go nie sprowokuje do takiej dyskusji, to jest cwany pies, naprawde to dla mnie byloby to na pierwszym miejscu podejrzane bo on jest mega grzeczny, tak slodki i uczynny ze to az nienaturalne. Dopiero jak sie go dobrze pozna to pokazuje co za cham z niego, mnie on nigdy nie podchodzil,bo nie wierze w takie krystaliczne postacie ale ona widac zaslepiona. Nie rozumiem, dziewczyna na poziomie i wyksztalcona, moglaby sobie znalezc kogos z branzy lekarskiej a siedzi z takim trutniem i pasozytem.