Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zainteresowana_12

Ciąża a nadwaga...

Polecane posty

Witam drogie mamusie, te obecne i te przyszłe :) Niedawno pani dr stwierdziła u mnie 5 tyg. ciąży. Bardzo się z tego powodu cieszę ale jednocześnie martwię swoją Wagą... Obecnie ważę 78 kg, o szybkie tycie u mnie nie trudno. Obawiam się, że moja waga za jakiś czas tylko utrudni i tak ciężkie funkcjonowanie w ciąży. Czy któraś z was (oczywiście pod opieką lekarza) próbowała zrzucić w ciąży kilka kg?

hej ja też mam problem z kilogramami,ważyłam więcej niż ty dowiedziałam sie że jestem w 12 tc.OBECNIE jestem już w końcówce ciązy i niestety nie zrzuciłam kg leczprzybrałam

Gość ludzie złociiiii
czemu wcześniej o tym nie pomyślałaś? w ciąży nie wolno się odchudzać, a nawet jak zrzucisz parę kilo to przy Twojej tuszy nie wiele to zmieni...weźmiesz się za siebie po porodzie.

Czemu wcześniej nie pomyślałam? Nie planowałam zajścia w ciążę :P Ja i tak już sporo schudłam, po świętach mi się trochę przybrało, więc od nowego roku planowałam powrót do diety i fitness. A tu niespodzianka.. :)

Gość Ciekawa :)
hej dziewczyny:) mam podobny problem chciala bym bardzo dzidziusia ale boje sie o zdrowie bo niestety mam nadwage... nie jest chyba bezpieczne zajsc w ciaze z nadwaga??

Gość idź do detetyka
tylko profesjonalny dietetyk potrafi rozpisać prawidłowy jadłospis dla kobiety w ciąży, oszacuje dokładnie ile możesz jeść w każdym z trymestrów, wtedy będziesz jadłą tyle ile potrzebujesz ty i dziecko

a ja wam powiem tak mam nadwagę zresztą zawsze miałam i mam dwójke dzieci :) w ciąży chudłam sama z siebie w pierwszej na koniec miałam -12kg a w drugiej -8 :)

Ja też mam nadwagę. W zasadzie też od zawsze miałam i jakbym się nie odżywiała, czy nie ćwiczyła to i tak sex bombą nigdy nie byłam :D Kiedy zaszłam w ciążę miałam 82 kg, przez wymioty i straszne mdłości spadłam z wagi o 4 kg. Mając 78 kg przybieralam w ciaży powoli i od tej wagi do końca przytyłam tylko albo aż 9 kg. Po porodzie miałam 74, ale nie na długo, po 3 miesiącach powrócilam do swojego 82. Ciąża moja pomimo nadwagi przebiegała dobrze. Mam zdrową córkę, lekarz też nigdy mi nie zwrócił na to uwagi. Teraz znów jestem w ciąży - 6 tydz. Powodzenia :D

Gość ewelinaoopop
autorko ile masz wzrostu???

ja tez startowalam z bardzo duza waga. WW ciazy przytylam 14 kg. 9 spadlo przy porodzie, reszta 2 tygodnie pozniej.Jednak zachwycona nowu przytylam 1 kg:( teraz waze tyle co przed ciaza ale staram sie nie jesc slodyczy( w ciazy nie bylo dnia bezczegos slodkiego). I mam nadzieje ze niedlugo zejdzie jeszcze troche;)

Gość do cobyeta?
Czy tą obecną ciąże planowałaś? Ja urodziłam w sierpniu 2011 i już mysle o planowaniu drugiego dziecka, troszkę się boję, że to szybko i jak dam radę ... Zobaczymy:) a co do tematu, to startowałam z dużo większej wagi niż wy aż głupio pisać. w ciązy przytyłam z 9kg po wyjsciu ze szpitala było odrazu 9kg mniej a teraz karmię piersią i o dziwo jest +4kg co dla mnie jest MASAKRĄ bo obiegowa opinia była taka, że przy karmieniu się chudnie:(

do cobyeta? - I tak i nie... planowaliśmy o drugie dziecko się starać gdzieś w kwietniu, maju, by urodziło się na poczatku 2013 roku, ale u mnie w pracy wiele się pozmieniało, brakowało etetów i zaczęto zwalniać ludzi, pomimo, że mieli umowy na czas nieokreślony tak jak JA. Przypuszczam, że po moim powrocie poszłabym również na odstrzał i postanowilismy z mężem nie zabezpieczać się z myślą co ma być to będzie. 31 gdudnia skończył mi się macierzyński. Teraz wykorzystuje zaległy urlop wypoczynkowy za 2011, który kończy mi się 27 stycznia. Dwie kreski ujrzałam w wigilie, po nowym roku poszłam do lekarza, dostałam zaświadczenie o ciąży, pojechałam do kierowniczki do pracy, przedstawiłam jej sprawę z kolejną ciążą i ku mojemu zaskoczeniu - wyściskała mnie gratulując. Od razu razem ustaliłyśmy że nie będę wracała po urlopie. Sama poradziła mi, bym poszła od razu na zwolnienie, by nie tracić najlepszych chwil teraz z moją 5 miesięczną córcią :D Wiem, że będzie ciężko na początku i pewnie nieraz będę płakała, ale znam siebie i mogę z podniesioną głową powiedzieć o sobie, że jestem osobą zaradną i podołam wszystkim obowiązkom. Będzie ciężko, ale przeżyje - nie ja pierwsza taka i nie ostatnia. Pozdrawiam !

Gość moja znajoma,pod okiem
lekarza kontrolowala wage i w ten sposob nie przybrala na wadze w ciazy,bo zagrazalo to jej zyciu,mialo to zwiazek z cisnieniem,ale slyszalam o przypadku ze dziewczyna odchudzala sie w ciazy i urodzila chore dziecko,cos z chorob nieuleczalnych ma to dziecko,wiec najlepiej jak mowisz z lekarzem

Był kiedyś taki program chyba na TVN Style o kobietach, które się odchudzały w ciąży i tak jak piszesz, dzieci rodziły się chore, z wadami wrodzonymi. Tyle, że one nie odchudzały się bo były grube, tylko bały się przytyć w ciąży ( co jest normalne ) - takie to chyba z kadłubkiem mają coś nie teges :o