Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko !!!!!

czy warto iść na studia ???

Polecane posty

Gość Pytanko !!!!!

j.w. :)

ja ze swoich zrezygnowalam ale u mnie inna sytuacja po maturze wyjechalam do rodzicow do uk na 2lata wrocilam poltora roku temu bo chcialam sie uczyc i to byl blad studia ewentualnie kursy zrobie sobie w uk bo wlasnie wracam tam z powrotem

Warto, chyba że masz pomysł na własny biznes i kasę na to żeby go rozkręcić, wtedy możesz sobie dać spokój ze studiami. Oczywiście mówię tu o studiach mających na celu zdobycie zawodu, bo studiowanie czegoś co jednocześnie jest pasją to co innego i to sie zawsze opłaca :)

Gość Pytanko !!!!!
ktoś jeszcze wyrazi swoją opinię ?????????????????

Jeszcze z rok temu napisałabym,że warto Dziś napiszę że nie Dlaczego?WSZYSCY moi znajomi którzy po średniej szkole porobili jakieś badziewne kursy lub pokończyli zawodówki mają dziś stała, dobrą pracę,własna działalność itp. A ja i całe grono znajomych po studiach siedzimy na dupie w domu bo dla nas pracy nie ma I na kij mi było tyle się uczyć?Skończyć studia na 5?BARDZO cięzkie studia?

Gość E.Dabrowska83
zawsze sie opaca nawet jak nie zaliczysz, przerwiesz, nie bedziesz zupenie pracowa w zawodzie to wyjtkowe dowiadczenie:)

U mnie wyjątkowych doświadczeń ze studiów brak Taki kierunek że zakuwac trzeba było Nic innego

Gość *liliann
Ja nie poszłam i mam dobrą pracę. Ale planuję iść.

Gość kotek00701
w polsce nic nie warto

Gość wlasnie ze nieprawda
nie. nie warto isc na studia O ILE i podkreslam O ILE czlowiek ,naprawda ale to naprawde PASJONUJE sie danym kierunkiem od dawna i studia sa NIEZBEDNE to rozpoczecia pracy w danym zawodzie np. lekarz. sama skonczylam studia za granica i zaluje . tyle kasy ,czasu w plecy. lepiej szukac miejsca gdzie mozna sie zaczepic i zdobyc troszke doswiadczenia i przekonac sie co naprawde chce sie robic w zyciu.... i bawic sie ;-) imprezowac,a nie z jednej szkoly do drugiej. i w wieku 25lat tak naprawde nie mam nzawet zadnego zawodu. chcialabym wyejchac do australii ,ale z czym??? a kiedys marzylam zeby byc fryzjerka............. miec swoj biznesik maly,byc wlasnym szefem.och,alem za stara teraz na szukanie pracy za minimum i uczenie sie przez kolejne 3 lata.

Gość jurekowsik8
pie rdolnij sie w leb

Gość Pytanko !!!!!
a czy program ERASMUS obejmuje na studiach tylko kierunki filologii z językami obcymi czy inne też np. na UAM ???

Gość A jakie potem
Ja wiesz co to homo sapiens to idź śmiało.Jesteś wyjątkowo uzdolniona.

Gość wlasnie ze nieprawda
fach w reku to fach w reku i papier tego nie zastapi.....

Gość anna karenina ;
warto ale tylko na konkretne kierunki studiów i reprezentować coś sobą a nie tylko uczyć się tego, co wykładowca każe ;) dodatkowe kursy, staże, praktyki zagraniczne też są w cenie. ja kończę polibudę i jeszcze się nie obroniłam a już pracę mam i to za większe pieniądze niż się spodziewałam. a wśród znajomych to biadolą tylko ci, którzy skończyli pedagogikę/socjologię/politologię i inne pierdolety.

Gość anna karenina ;
co do Erasmusa, sprawdź z jakimi uczelniami na świecie ma podpisaną umowę Twój wydział i Twój kierunek.

Gość Oczywiście że
warto.Tylko pytanie jest bardzo ogólne.Warto jest skończyć sensowną uczelnię.Ja skończyłem elektronikę na Politechnice Warszawskiej/5 lat studiów/.Ale znalezienie pracy/zmiana pracy,przebieranie w ofertach,żaden problem i to za duże pieniądze.Natomiast zdecydowana większość leci na łatwiznę ,robi nic nie wart dyplomik w byle jakiej szkółce i myśli że zrobi karierę.Po prostu warto uczyć się konkretnego zawodu w przyzwoitej uczelni.Na studiowanie zarządzania itp.szkoda czasu i kasy.

Warto pod warunkiem,że: -jest to kierunek medyczny...praca po tych studiach jest zawsze! -prawo, ale pod warunkiem,że ktoś z Twoich Rodziców pracuje w tym zawodzie i nie będzie problemu ze zrobieniem aplikacji -chcesz iść na jakiś kierunek dla samej siebie, ale nie jest Ci to do życia niezbędne, bo: *Twoi Rodzice mają kasę *Twój Mąż ma kasę *Masz znajomości i praca będzie po jakimkolwiek kierunku W innych przypadkach nie warto :)

Gość Pytanko !!!!!
a czy ogólnie na studia trudno się dostać ??? chciałabym pójść na stacjonarne, ale boje się, że się nie dostane..... jakie oceny trzeba zdobyć mniej-więcej na maturze ???

z tymi studiami technicznymi też również bywa...Koleżanki brat kończył mechatronikę, niby trochę ofert jest ale wygrywają znajomości :)..no i chłopak siedzi na bezrobociu 2 rok.

czy trudno się dostać? zależy od kierunku. Jak na lekarski to trudno...jak na np.pedagogikę na płatnej uczelni to obyś maturę zdała :)

Gość anna karenina ;
koloroweKredki - nie ujmując nikomu, u mnie też skończą ludzie którzy wiedzy nie mają ;] ale tak jest wszędzie - kończy najlepszy i najgorszy.

Gość Pytanko !!!!!
chciałabym pójść na UAM na stacjonarne.....

Gość czfurka.
sorry ,ale po jakim kolwiek kierunku nie majac doswiadczenia to nie dostaniesz dobrze paltnej pracy ,a wiec pomysl czy moglabys sie gdzies zahaczyc w czasie studiow i czy bylaby taka mozliwosc?

no, ale nie ukrywajmy że dużo zależy również od szczęścia. Czasami można znaleźć robotę za 10 tysięcy po socjologii. No, ale to już w nielicznych przypadkach :)

Gość kurczaczekO
Sraj na szkole idz do zawoduwki bo brechty sa w szkole i wgl :D

zalezy co chcesz w zyciu robic, jesli masz zamiar isc na studia tylko dlatego ze tak 'wypada' to nie ma sensu, jesli masz pomysl na siebie i na to jak zarabiac w inny sposob, jesli wystarcza Ci dotychczasowe wyksztalcenie to czemu nie. Jak nie chcesz sie dalej doksztalcac to nie idz na studia.

Gość Pytanko !!!!!
no jak najbardziej myślę o pracy w czasie studiów ;) tylko najpierw trzeba się tam dostać..... czy jeżeli napisze maturę z przedmiotów np. poniżej 50% będę miała taka możliwość, że się dostanę ? jak to było z Wami ??? ile mieliście na maturze i się dostaliście ???