Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziadówa 7852

nasze emerytury za 30 lat

Polecane posty

Gość dziadówa 7852

jak wyobrażacie sobie dzień powszedni jak będziecie mieli emerytury wysokości ok. 500zł lub wcale. Ew zasiłek z opieki społecznej. Tak będzie moi drodzy 30 latkowie!!! Ewentualnie emerytur nie będzie wcale. Po którzych śmietnikach będziecie grzebać? Tak tak poczytajcie w necie ukrywane fakty na temat ZUS!

Gość HMS...RDSS...Petard
Dzisiejsi 30 latkowie na emerytury przejdą w wieku 75 lat, albo wcale

Gość moja emertura to będzie kasa
z najmu, zus pierdziele, odkładam i kupuje nieruchomości, mam już jedno mieszkanie pod najem, jeszcze 2 i będą mogli mnie cmoknąć :P myślę ze to realne zaoszczędzić do 60 jeszcze na 2 z kasy oszczędzonej na zusy !

Gość HMS...RDSS...Petard
Jeżeli twój majątek mieszkaniowy przekroczy 500 tys euro ( a takie są plany ), to przypieprzą ci kataster i pójdziesz z torbami prosto na śmietnik

Gość 1969
Emerytury? skad? kochani moi juz za 2 lata- nie będzie pracy, jedzenia - a złotówka nie będzie miała wartości! czekają nas czasy glodu i nędzy i zobaczyć ślad stopy ludzkiej to będzie wielka nadzieja ze ktoś przeżył i nie jesteśmy sami..... na nic majątek nieruchomości!!! to nie będzie nic warte!!!

a kto powiedział, że ja w PL będę kupować kolejne nieruchomości... z resztą teraz mam jedno mieszkanie na teścia 2 na mamę, na siebie nie mam nic :P jak rodzice pomrą to poprzypisuje cześć na swoje dzieci .... i co mi zrobią? formalnie będzie ok.

Gość mam ich w nosie
Mamy 18 hektarów działek budowlanych każdy hektar podzielić na 10 działek 1 dzialka ok 200000 tyś już nic teraz nie robię a dzieci dobrze zabezpieczone

Gość ACH..
OBECNIE ZUS MA PROBLEM Z PIENIEDZMI ALE O TYM SIE NIE MOWI - CALA UNIA EUROPEJSKA TO JEDEN WIELKI KRACH - FINANSOWY I GOSPODARCZY- W POLOWIE ROKU POLSKA ZBANKRUTUJE BEDZIE WALKA O PRZETRWANIE. JEDNO CO DOBRE TO NIE BEDE PLACIL CZYNSZU I RAT KREDYTU :):):BO WTEDY MOGA MI ........

Gość czyli uważasz
dlatego ja stąd wypierdalam pókim młoda. Szukajcie mnie w Australii :P

Gość ACH..
Australia,Europa Ameryka- nie ważne gdzie będziemy- szlak trafi wszystko , cały system ekonomiczny na świecie, będzie walka o przetrwanie - o kawałek chleba......ludzie sobie jeszcze nie zdają sprawy co nas wszystkich czeka............

Gość HMS...RDSS...Petard
"Mamy 18 hektarów działek budowlanych każdy hektar podzielić na 10 działek 1 dzialka ok 200000 tyś już nic teraz nie robię a dzieci dobrze zabezpieczone" No to będziesz miała miejsce żeby sobie ziemniaków ukopać:D

Gość czyli uważasz
sram na to, chociaż pogodę będę miała fajniejszą :P

eee tam co najwyżej szlag trafi strefę euro, do tego już się wszyscy przygotowują, ale w sumie jeszcze nie wiadomo jak to będzie, bo Angela i Sarkozy będą pewnie ściemniać do samego końca.... ....ale ludzie sobie i tak poradzą, no chyba że tacy co tylko na państwowy garnuszek liczą.... to mogą mieć problem

Gość czyli uważasz
tu ACH.. to jakiś kafateryjny profeta jesteś czyś się tylko trawki najarał ? ;)

Gość mam ich w nosie
Ziemniaki nie muszę sadzić bo działki są w dużym wojewódzkim miescie a ludzie się budują myslisz że są sami biedacy?

Gość a najdziwniejsze jest to
że ludzie dalej się tak chętnie rozmnażają :O Na jaki los skazujecie te swoje biedne dzieciaki ? :O

Gość ACH..
nie pale- nie piję myślę realnie- a Sarkozy i Merkel jak pisze jeden z forumowiczów - tak zrobią -do konca bede grali glupiego jasia ze wszystko jest ok......jak zwykle sciema w dobrym wydaniu.....

Gość a najdziwniejsze jest to
każdy wie, że nie jest dobrze więc mogą sobie gadać. Tylko...co z tego, że oni gadają co gadają, a wszyscy wiedzą, że kłamią ? Nic. Poradzisz coś na to ? Ma yebnąć, to yebnie i cześć pieśni :P

Gość HMS...RDSS...Petard
"Ziemniaki nie muszę sadzić bo działki są w dużym wojewódzkim miescie a ludzie się budują myslisz że są sami biedacy?" Myślę jedynie tyle, że za 30 lat może być różnie.

ale co to zmieni, jak euro padnie? na pewno nie tyle, żeby ludzie walczyli o chleb, bez przesady..... dalej się będzie kręcić, oczywiście niektórzy stracą, ale niektórzy tez pewnie zyskają, jak to zawsze bywa przy takich zawirowaniach PS ACH myślisz że jakby PL zbankrutowała, to czynszu być mógł nie płacić? raczej 2x tyle musiał byś zapłacić, bo przestały by obowiązywać państwowe dopłaty do prądu na ulicach czy regulacje dot, cen gazu.... byłby czysty wolny rynek....

Gość ACH..
moja emertura to będzie kasa prądu nie będzie , gazu nie będzie- nic nie będzie, ciemność będzie:) będzie piekło na ziemi, teraz to mamy eldorado.....wszystko mamy, dopiero się zacznie......

Gość mam ich w nosie
Ja już sprzedaję kupiłam nieruchomośći cześc przepisałam na dziecko na drugie też coś dla siebie też zostawiłam trochę na lokacie. Tam gdzie mieszkam ziemią interesują zagraniczni inwestorzy niektórzy sa moimi ziemskimi sasiadami.

prąd, gaz będzie - tylko co najwyżej w cenach rynkowych a nie regulowanych odgórnie.... Argentyna z 10 x bankrutowała i jakoś żyją dalej :D

Gość HMS...RDSS...Petard
Tylko uważaj jak zaklasyfikują twoją ziemię jako „dobro pożytku publicznego pod np. drogę, szpital, przedszkole itp. bo zostaniesz w ciemnej dupie. W tym chorym kraju jak już wykończą starych i biednych to wezmą się za bogatych..a to już niebawem

Gość a czy ktos oszczedza
w III filarze ike? po ile odkladacie? ja sie wlasnie zastanawiam czy nie zapisac sie

Gość ACH..
Filary to następna ściema, nabijanie komuś kasy, tych pieniędzy nigdy nie otrzymamy do reki- najważniejsze będzie zdrowie!!!! i bardzo dobry stan psychiczny!

Gość mam ich w nosie
Ale ta ziemia ma już plan zagospodarowania zabudowa jednorodzinna .

Gość a czy ktos oszczedza
no ale na zachodzie jakos to dziala, czemu w polsce nie moze?

Gość HMS...RDSS...Petard
Plan zagospodarowania można zmienic, jeśli zajdzie taka potrzeba, podobnie jak umowe emerytalną- obywatel-państwo. W tym burdelu wszystko jest możliwe

Gość mam ich w nosie
Ty jestes strasznym pesymistą moi rodzice mieszkali na wschodzie i tam mieli 9 hektarów wracajac na ziemie odzyskane dostali tyle samo i nigdy nikt im nie zabrał. Tobie się nie wiedzie to o wszystko obwiniasz państwo.