Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elilka 31

Badanie 3D-robiłyście?

Polecane posty

Gość Elilka 31

Pytanie jak wyżej. Jestem umówiona na czwartek ale koszt 250 zł za 2D i 350 za 3D plus 40 zł za nagranie płytki. Trochę dużo.Zastanawiam się czy robić to badanie czy nie.

Gość 35tc ....
Ja miałam kilkanaście zwykłych usg. A te 3D czy 4D to tą kasę wolę przeznaczyć/i przeznaczałam na zakupy dla dziecka.

Gość mamama27
ja płaciłam 200zł za usg 3d/d4 - u swojej lekarki - zrobliliśmy - super pamiątka - ale dziecko nie za wiele pokazało bo było schowane buzią w łożysko.. potem jeszcze na wizytach lekarka czasem przechodziła z obrazu 2d na 3d już w ramach wizyty i czasem buzia była naprawde urocza

Ja chciałam zrobić, ale trochę za późno się "zorientowałam". Trochę drogie to usg u Ciebie- swoją drogą.

Mój lekarz ma normalnie w gabinecie. Na genetycznym trochę w 3D pokazywał. Na połówkowym też pewnie tak będzie, nic nie płaci się ekstra za to. Tylko ,że genetyczne lub połówkowe ok 200 zł kosztuje ale trwa dużo dłużej.

Gość Elilka 31
35 tc-ja też się nad nimi zastanawiam, jest to moja druga ciąża, w pierwszej robiłam to badanie ale trwało może jakieś 10 minut. Więcej się dowiedziałam od mojego ginekologa podczas normalnego USG. Teraz też już miałam kilka razy USG robione i lekarz mówi, że wszystko ok. I zastanawiam się robić czy nie?

Gość gugugaga
Ja też płaciłam za usg 3d/4d + płyta 200 zł w Żarach. Wrażenia niezapomniane:) polecam

Gość Elilka 31
Pamiątka fajna, ale trochę droga. Jak doliczę dojazd to ponad 300 zł by to wyszło. Wiem, że to badanie 2D i 3D jest dokładniejsze ale myślę, żę jakby coś z dzieckiem było nie tak to na takim "normalnym" USG to by wyszło.

Ja też robiłam 3/4D za 200 zł i było warto. Zresztą zwykłe USG to koszt 120zł więc różnica nie jest aż tak duża.

Gość ...garnierka...
moja siostra robiła usg 3D owszem wydała troche kasy ,ale nigdy nie bedzie załowała, bo własnie na nim lekarze wykryli niewielka wade serduszka ktorą zaraz po urodzeniu poddali konsultacjom i mogli działać. na normalnym usg wszytsko wychodziło wporządku. nawet po urodzeniu na słuchawkach lekarze gdyby niewiedzili wczesniej to pewnie by sie nie zorienotwali. naszczescie teraz siostrzeniec jest zdrowiutki:)) także warto czasem wydac by miec pewnosc ze wszytsko oki

Gość ajjj ja żąłujęęęe
ja tego usg nie robiłam :( i żałuję bo miała bym teraz poamiątkę i córeczka kiedyś w przyszłości :) znaczy mamy na zwykłym usg 2 zdięcia z 3d i 4d cudeńka :) ale żałuję że nie mam płytki :) Więc ty idz i się nie zastanawiaj :)

Gość lenkaigorek
Witam,ja tez robilam usg w 3D-wspaniala pamiatka idealnie bylo widac mojego synusia i idealnie jego plec:P:P wiadomo ze to usg moze wykluczyc choroby genetyczne i wady serca,mysle ze warto na nie isc,rozwieje wszelkie twoje wiadomosci i wiadomo jak by cos nie daj boze wyszlo to mozesz zaczac od razu dzialac(jezeli bedzie to mozliwe)