Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani innego wyznania

Pytanie odnosnie religii w szkole!Nie jestesmy katolikami

Polecane posty

Religia liczy sie do swiadectwa,tak? Moje dziecko niedlugo pojdzie do szkoly,ale my nie jestesmy katolikami.Co mamy zrobic? Cz jest ktos w takiej sytuacji?

Piszesz podanie o tym że Twoje dziecko nie bedzie uczestniczyło w lekcjach religii, ale z tego co wiem, na poczatku każden nowej szkoły podpisujesz oświadczenie odnośnie tych lekcji. miejsce religii prawdopodobnie zostanie zastąpione etyka.

Ale slyszalam opinie,ze dla jednego dziecka to sie nie opłaca:-o

Gość luzer1
u mnie do klasy chodzil kolo ktory byl innego wyznania i kapłan nie robil mu problemow,ustalili ze nie bedzie chodzil i nie wliczali mu do sredniej religii

Czesto jest tak, ze na lekcjach etyki spotykają się osoby z całej szkoły, ktore nie uczęszczają na zajęcia religii, u mnie w gimnazjum było nawet tak, że na etykę chodziły osoby z dwóch szkół. ;)

Gość HMS..KL...Petard
Zapiszcie dziecko do prywatnej, normalnej szkoły. Normalnej to znaczy takiej....która uczy samodzielnego myślenia. Wolnej od dewiacji i ciemnoty. Pozdrawiam

Gość eryrtinbvc
w mojej szkole nie ma etyki, po prostu religia jest usytuowana na początku lub na końcu aby ułatwić takim dzieciom, przychodzą godzinę później lub wracają wcześniej, a gdy jest w środku - idą na świetlicę na tę godzinę

Gość luzer1
w Wawie jest znana szkoła żydowska zapiszcie tam dziecko ;)

A dlaczego nie wprowadza religoznactwa? Chcialabym,zeby moje dziecko poznało wszystkie religie swiata:(

Gość ajo Bln
piszesz oświadczenie że jesteście niewierzący lub innego wyznania składacie do dyrekcji i powinni was zwolnić. Miałam kolegę świadka jehowy i on wtedy szedł sobie gdzieś ma godzinę i problemu nie było. Kupcie sobie gazetę fakty i mity i tam znajdziecie porady prawne dotyczące tych kwestii

Gość ajo Bln
piszesz oświadczenie że jesteście niewierzący lub innego wyznania składacie do dyrekcji i powinni was zwolnić. Miałam kolegę świadka jehowy i on wtedy szedł sobie gdzieś ma godzinę i problemu nie było. Kupcie sobie gazetę fakty i mity i tam znajdziecie porady prawne dotyczące tych kwestii