Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dofinansowaaaaanie

Czy jest jakieś dofinansowanie dla sieroty na leki?

Polecane posty

Gość dofinansowaaaaanie

Brzmi pięknie, prawda? Ale chciałam streścić w temacie Jestem sierota zupełną, dostaję 987zł renty miesięcznie, ledwo starcza na akaedmik i jedzenie a co dopiero podręczniki. Miałam dodatek w wysokości 515zł, ale po 4 miesiącach podniesiono mi rentę o 2zł i mam o 30gr za wysoką na dofinansowanie ;/ ;/ No a mam cukrzycę i niestety nie stać mnei na wizyty prywatne, a potem lekarz krzyczy czemu nie przyszłam za tydzień z wynikami tylko za 3 miesiące (bo nie ma terminu), nie stać mnie na leki i mierniki (żeby nie wchodzić w tematy). Czy jest sens pisać do ZUSu z prośbą o podwyższenie renty? Dorabiam sobie (jesem na dziennych) ale 300zł/msc to wcale nie tak dużo, zwłaszcza, że muszę odkładać na laptopa np bo studiuję grafikę...

Gość dupa Jasiek
idź do lekarza państwowo.

Gość dupa Jasiek
jest takie coś jak PFRON , sprawdz , może tam dostaniesz dofinansowanie na tego laptopa.

Gość przykre ale prawdziwe
podniesli ci celowo rente o 2 zł zebys nie dostała tego dofinansowania-Tusk cie kocha

Gość hgghkjlk;l;;';
a kto ci kaze studiowac? studiujesz grafike? buhaha nawet dzieci sa teraz grafikami i bez szkoly

Gość zus nie podniesie renty
ale są różne dofinansowania. pfron powinien zwrócić połowę kosztu zakupu laptopa a z uczelni możesz dostać pomoc celowo ze względu na ciężą sytuację(chorobę)

Gość zus nie podniesie renty
no i laptop do grafiki to jak wrotki do biegania. komputer stacjonarny kupisz za połowę wartości laptopa i będzie się do grafiki nadawał. niewiele jest laptopów do tego przeznaczonych to bardziej reklama niż rzeczywiście się do tego nadają. ze względu na ograniczone wymiary nigdy tam dobrej karty nie będzie ze względu na chłodzenie.