Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yamaszka

kolęda a konkubinat

Polecane posty

Gość caroten
taaa , niektóre koscioły tak zmierzają do nowoczesności ,ze daja śluby gejom .

@1969 - Ciemnota to może z Ciebie! pytam i doradzam się, a jeśli drażni cię ten temat, to po co w ogóle wchodzisz, czytasz i denerwujesz siebie i mnie przy okazji?! (tego też nie rozumiem na tym forum o_O)

Gość 1969
KKK- Kodeks Kościoła Katolickiego mówi wyrażnie---- śluby chrzciny, komunie, pogrzeby , msze za zmarłych, namaszczenia chorych, kolędy są w obowiązku każdego księdza ZA DARMO!!!! Bez opłat!!!! a co u nas się dzieje???? Cennik w każdym kościele!!!!! Jak nie zapłacisz to nie dostaniesz.......więc???? kto kogo robi w konia??? Kto kogo okrada???? Ksiądz !!!

Gość caroten
ale ty chyba wątek pomyliłaś :) jak masz jakieś pretensje o cennik to proboszczowi to powiedz a nie nam :)

Obejrzyjcie Religia.TV - nie to że reklamuje, ale któregoś razu natknęłam się na ten program przy zmianie kanałów i natrafilam na to jak ksiądz rozmawia telefonicznie z "wiernymi". Ma kolejny telefon i takimi słowami do rozmówcy: "dobry wieczór panie M... i jak przygotowany jest pani do kolędy? Koperta przygotowana?" !!!!

Gość 1969
yamaszka Cześć- nie zamierzam Cie denerwować - piszę to co czuję i co przeżyłem na własnej skórze z księżmi, to tylko moje zdanie i moja opinia, nikt Ci nie karze zmieniać Twoich zasad w stosunku do nich.......dla mnie to mafia bezwzględna!

Gość caroten
to z pewnościa był żart , bo przecież księża głupi też nie śa - przynajmniej niektórzy i wiedzą ,zę sprawa kopert wzbudza w ludziach kontrowersje .:D Ale przecież nie ma takiego obowiązku , nie chcesz - nie dasz :)

@1969 - ok spoko, ale ja Ciebie nie obraziłam, a wyrażałeś swoje zdanie obrażając mnie @caroten - pewnie był to żart bo ksiądz z usmiechem to powiedział, ale zapanowała dziwna cisz po stronie rozmówcy:P

Gość caroten
ludize smirtelnie podchodzą do sprawy kolędy i odwiedzin ksiedza , zupełnie tak jakby conajmniej św . Piotr ich odwiedzał i musieli wypaść nienagannie i od wyniku tej wizyty było uwależnione zycie wieczne :) a to przecież tylko człowiek , oczywiście wyznawca pewnych wartości i trudno siespodziewać ,zeby pochwalał to czy tamto , ale ogólnie .... poluzujmy troszkę kucyki , a będize dobrze :)

@ zbereznik - yamaszka, a nie yamaszaka ;> Wiadomo, że ksiądz też człowiek i tym bardziej mnie irytują sytuacje, że sami grzeszą (bo wiadomo ze grzesza) co niektory ma naprawde powazniejsze grzechy niz ja, a jeszcze mnie strofuje i poucza.

tzn nie jeżdżę na motorze, a jedynie podoba mi się nazwa YAMAHA i stąd zdrobniale mój nick :) sorki jesli cie rozczarowałam :P

kilka lat temu mialam podobnie, ksiadz sie spytal kto ja jestem, to powiedzialam ze przyszla zona i tyle, nie wnikal czy mieszkam tam czy nie:D A moze wlasnie przyszlas w odwiedziny i zostalas, zeby byc podczas koledy???