Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegropronlem3

Prośba co zrobic z kupującym z Allegro ??

Polecane posty

Gość Allegropronlem3

Babka kupiła u mnie sukienkę, sukienka założona raz przeze mnie , opisane wymiary sukienki prawidłowo , klientka zwraca mi suknie twierdzac ze opis nieprawidlowy ze wymiary sie nie zgadzaja , po miesiacu odsyła, czyli prawdopodobnie zaliczyla w niej Sylwester. Czy jako osoba prywatna , wystawiajc aukcje zwykłą z opcja kup teraz i klient kupił z "kup teraz" , czy mam obowiązek przyjąc zwrot ????

Gość anty fanka
ona ma 10 dni na rozmyslenie sie, a nie miesiac - to po pierwsze, po drugie chyba osoba prywatna to---moze ci naskoczyc.

Gość Allegropronlem3
tak jasne tylko ze ja durna dzisiaj przyjelam paczke od niej :o ale......paczka zostala nadana nie przez nia tylko jakis zaklad pracy , zapewne miala firmowe znaczki , kurcze ale skoro przyjelam musze zwrococ kase?

Gość 34rt543543
Potnij sukienkę nożyczkami i jej odeślij. :classic_cool:

Gość Allegropronlem3
Prowadziłyśmy rozmowe przez emaile wiec jej napisalam ze jako osoba prywatna nic nie musze, a ona jakby wymusiła na mnie ten zwrot allegro umyło ręce, nie chodzi juz o pieniadze bo to 80 zł ale o fakt dlaczego jesli wg mnie byłam w porzadku a pani sie cos znudziło lub jest poprostu wyłudzaczka i cwaniara , mam jej zwracac kase ? tylko skoro przyjełam ten zwrot a nie zwróce kasy to jakie konsekwenscje moge poniesc ?

Gość jjjjjkjkjkjjkj
jak sporo sprzedajesz to w najgorszym razie cie poda do urzedu skarbowego

Nie musisz jej odsyłać kasy, nic ci nie zrobi. Teraz po twojej stronie jest i sukienka, i kasa, i racja. Przeczytaj jeszcze raz odpowiedź Asta Lavisty - masz tam wszystko jak na tacy.

Gość Allegropronlem3
ok dzięki uczciwie Wam powiem juz mialam leciec i robic przelew "dla świętego spokoju" ale zrobię pass. Dzięki :*

Gość enyaaa
baba chyba wyczuła że ma do czynienia z idiotką i stąd chce kieckę zwrócić po użyciu :D 🖐️ ps. """rozmawiałyśmy mailami i wymusiłą na mnie zwrot" :D dobreeeee

Gość jakhgjdhfgksjdghksjrgrsg
no powiedz jeje, ze sukienka jest u ciebie, i ze czekasz na kase to jej ta sukienke odeslesz. nic ci nie jest w stanie zrobic :O

Gość z uśmiechem
Napisz do niej maila ,że niestety reklamację odrzucasz.Po ponownym zmierzeniu okazało się,że wymiary się zgadzają. W związku z tym pozytywne rozpatrzenie nie jest możliwe.Dodaj,że oczekujesz na przelew , aby sukienkę odesłać do niej.Zapisz wszystko na wypadek, gdyby udała się na Policję.

Gość Allegropronlem3
Asta Lavista Skurwysyny nie sprzedaje nic w sumie , czasem pojedyńcze uzywane rzeczy, zmylił mnie adres bo czekalam na przesyłkę , a na kopercie była pieczątka firmowa , nie adres prywatnej osoby

Jakbyś chciała jej wywinąć numer, to najpierw poproś o zapłatę (z góry) za przesyłkę, a potem odeślij na adres nadawcy (czyli na firmę). Jeśli to większa instytucja, to będą mieli niezły ubaw.

Gość Allegropronlem3
nadanie ma wewn nr 12 , to jakiś zakład przetwórstwa warzyw, lalka wysłala na koszt firmy jak wszystkie znaki na to wskazują

O ile sama nie jest szefem, to szef jej zmyje głowę, że generuje firmie koszty za wysyłki prywatne. Ale to już nie twój problem.