Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybko potrzebna pomoc

potrzebna krew AB lub 0 rh - dla 2dniowej dziewczynki

Polecane posty

Gość z uśmiechem
2-dniowa dziewczynka pilnie potrzebuje płytek krwi AB Rh-. Dziewczynka przebywa w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, a zapasy krwi wystarczają jedynie na bieżące zabiegi. Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Łodzi poszukuje dawców płytek krwi grupy AB Rh- dla 2-dniowej dziewczynki. Płytki krwi dla chorej dziewczynki można oddawać do godz. 10 w łódzkiej siedzibie RCKiK, przy ul. Franciszkańskiej 17/25. Jak przyznaje dr Michał Zamolski z RCKiK w Łodzi, największe braki dotyczą przeważnie grup minusowych, głównie 0 Rh- i AB Rh-. Krwi tych grup prawie nigdy nie ma w nadmiarze i każdy nowy krwiodawca jest na wagę złota. Dr Zamolski zapewnił nas, że w środę dziewczynka dostanie potrzebny preparat z krwi. Jednak zapotrzebowanie na krew, nie tylko tych dwóch grup, jest znacznie większe.

Gość efdfdd
To jeszcze raz żeby wszyscy zrozumieli: to NIE ŻART, tylko prawda, potrzeba krwi w ŁODZI a nie Krakowie, potrzeba płytek krwi AB Rh-, ale brakuje też wszystkich krwi grup minusowych- Rh - więc dawcy potrzebni!. Jutro do 10 na Franciszkańskiej można oddawać płytki, ja niestety nie mam możliwości tak wcześnie. Ale jakoś w piątek mogę albo sobotę.

Gość taaaa na wagę złota
gdyby dawcom płacono, nie byłoby braków w bankach krwi.

Gość z uśmiechem
2-dniowa dziewczynka pilnie potrzebuje płytek krwi AB Rh-. Dziewczynka przebywa w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, a zapasy krwi wystarczają jedynie na bieżące zabiegi. Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Łodzi poszukuje dawców płytek krwi grupy AB Rh- dla 2-dniowej dziewczynki. Płytki krwi dla chorej dziewczynki można oddawać do godz. 10 w łódzkiej siedzibie RCKiK, przy ul. Franciszkańskiej 17/25. Jak przyznaje dr Michał Zamolski z RCKiK w Łodzi, największe braki dotyczą przeważnie grup minusowych, głównie 0 Rh- i AB Rh-. Krwi tych grup prawie nigdy nie ma w nadmiarze i każdy nowy krwiodawca jest na wagę złota. Dr Zamolski zapewnił nas, że w środę dziewczynka dostanie potrzebny preparat z krwi. Jednak zapotrzebowanie na krew, nie tylko tych dwóch grup, jest znacznie większe. To jest treść artykułu. Na stronie 2 macie link do niego

Gość z uśmiechem
taaaa na wagę złota gdyby dawcom płacono, nie byłoby braków w bankach krwi. Kiedy mój mąż prawie umierał to oddałabym wszystko za AB Rh-

Gość zagubiona w sieci 546
podnoszę

Gość efdfdd
Wiem skąd się wziął błąd nazwy miasta. KRK to skrót od Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, a nie Kraków :/

efdfdd Autarka wyraznie napisala: "potrzeba osoba z krakowa lub okolic ktora na franciszkańskiej może podzielić się swoją krwią" Czy jezeli dziecko ma Ab rh-, mozna oddac 0 rh - ?

Gość vbbghb
w tej sytuacji mozna, w odwrotnej nie

Gość efdfdd
Bym oddała te płytki w sobotę, ale niech mnie ktoś oświeci- można tylko do 10?

Gość szybko potrzebna pomoc
przepraszam za wprowadzenie w błąd. chodziło o inne miasto sama dostałam wiadomość bez miejscowości i byłam przekonana że chodzi o moje miasto.

stacja krwiodawstwa zapewne tylko do 10 czynna .U mnie można oddać tylko do 9.

Gość efdfdd
Dziecko ma na imię Konstancja, to rzadkie imię więc mówcie że dla Konstancji.

Powierdzam to prawdziwa informacja. Dostałam dzisiaj maila od szefostwa mojej firmy znajdującej sie w Łodzi, że potrzeba krwi dla noworodka przebywającego w Łodzi w Szpitalu Matki Polki. było podane nawet imie i nazwisko dziewczynki, niestety wejście na tego maila mam tylko z pracy więc teraz nie sprawdze :O Ja niestety mam ABRH+ więc nie pomoge :(

Szkoda, ze autorka sie do mnie nie odzywa... Jeszcze poczekam na maila... i w ogole... fajnie byloby wiedziec, co z dziewczynka, czy juz ktos oddal krew itd. Ale wiadomo - nikt z rodziny nie bedzie siedzial na forum podczas gdy malenstwo w szpitalu czeka na krew...

Gość lkji
lykacie jak pelikany:D:D:D BAN KRWI NIC WAM NIE MOWI ?????????? czy myslicie ze szpital po polsce krwi szuka zeby zoperowac, szpik kostny rozumiem ale nigdy krwi, ech narodzie

Gość lkji
i autorka na kafeterie weszla:D:D:D

lkji na 2 stronie masz link do reportarzu ale cały skopiuj, bo jak klikniesz to będzie informacja,że go nie ma

Gość z uśmiechem
lkji lykacie jak pelikany BAN KRWI NIC WAM NIE MOWI ?????????? czy myslicie ze szpital po polsce krwi szuka zeby zoperowac, szpik kostny rozumiem ale nigdy krwi, ech narodzie W Banku Krwi nie mają.Tak szuka.Mój mąż mało co nie umarł, bo właśnie krwi nie było AB Rh-

Gość z uśmiechem
,,Kilkadziesiąt osób zgłosiło się w ostatnich 5 godzinach, by oddać potrzebną dla dwudniowej dziewczynki krew. Wkrótce więcej informacji na ten temat. Pracownicy stacji krwiodawstwa z Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa przy ul. Franciszkańskiej 17 podkreślają, że krew zawsze jest potrzebna i zapraszają do jej oddawania" te linki co podaje efdfdd nie działają prawidłowo. Po otwarciu trzeba klknąć na ten główny link w informacji.

Gość Nie rozumiem was kobiety
Nie oddacie krwi bo akurat waszej grupy TA dziewczynka nie potrzebuje?! Są jeszcze inni ludzie w tym kraju co moze akurat potrzebują grupy ABRh+. a sorry zapomnialam ze na kafe liczą sie tylko dzieci a inni mogą zdychac. Dobrze ze są jeszcze ludzie myslacy inaczej bo inaczej musielibysmy imortowac krew z Zachodu

Gość z uśmiechem
Zobaczcie jak szybko można pomóc o ile nie zjawi się ktoś typu lkji , co wszystko wie najlepiej

Gość z uśmiechem
Nie rozumiem was kobiety Nie oddacie krwi bo akurat waszej grupy TA dziewczynka nie potrzebuje?! Są jeszcze inni ludzie w tym kraju co moze akurat potrzebują grupy ABRh+. a sorry zapomnialam ze na kafe liczą sie tylko dzieci a inni mogą zdychac. Dobrze ze są jeszcze ludzie myslacy inaczej bo inaczej musielibysmy imortowac krew z Zachodu Jak będzie ktokolwiek potrzebował mojej to oddam. Nie ważne kto...

Gość Nie rozumiem was kobiety
Caly czas ludzie potrzebują krwi! Nawet nie wiesz jakie są jej deficyty w Polsce. Wiem bo moj ex pracuje w Centrum Krwiodawstwa i mi mowil. Gdyby nie jego interwencja to bym pewnie nie doczekala sie krwinek

Do: z uśmiechem Ale nie zawsze wiesz, ze ktos potrzebuje. Zawsze ktos potrzebuje, a Ty nie jestes informowana o tym na biezaco...

Gość z uśmiechem
Ale ja wiem,że mojej krwi mają w nadmiarze.Jak będzie brakowało to oddam.Tak samo jak wiem,że AB Rh- i 0 Rh- brakuje od zawsze

Gość lkji
CHORZY JESTESCIE, przyda wam sie przetok krwi ale w mozgu:D:D:D

Witam Na początku chciałem zamieścić małe sprostowanie otóż dziewczynka o imieniu Konstancja przebywa na Oddziale Intensywnej Terapii Noworodka w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki. Konstancja podłaczona jest do jedynej aparatury w Łodzi ECMO (płuco-serca). Potrzebna jest krew AB RH- lub 0RH- jest dedykowana dla Konstancji Inne typy krwi również można oddawać z informacją że dla Konstancji i jak tylko będzie taka możliwość to będzie ona wymieniona na potrzebną czyli AB RH - (minus) lub 0RH - (minus) Niestety jest to bardzo rzadko spotykany typ krwi i tego typu krwi nie ma w Łodzi. Wiem że trudno w to uwierzyć ale taka niestety jest prawda. Krew można oddawać tylko w Stacji Krwiodawstwa w Łódzi, na ul.Franciszkańska 17/25. w godzinach pracy placówki Poniedziałek 8:00-15:30 Wtorek8:00-17:30 Środa8:00-15:30 Czwartek8:00-17:30 Piątek8:00-15:30 Sobota8:00-13:30 Niestety w Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki nie pobierają krwi. Zaświadczenia proszę zostawiać w rejestracji, odbierze je osoba z rodziny. Osoby w rejestracji będą wiedziały o kogo chodzi, Z góry dziękuje za pomoc. Maciej

krew jest potrzebna w LODZI, a nie w krakowie, centrum kwiodawstwa na franciszkanskiej!!!!!!!!