Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaatena

zostawił mnie w ciąży

Polecane posty

jeden problem ciagnie za soba inne. urzedasy tylko patrza jak sie migac od placenia

Odwiedzić możesz. Niestety w jakiś sposób skrzywdził też ich. Skąd to się wzięło, ja nie wiem.

Gość Chłop dupa
Współczuję:(

Gość Ja przezylam to tez
Oczywiscie ,ze daj dziecku swoje nazwisko , on nie zasluguje na to , zeby dziecko mialo nazwisko popapranca , ktory sie wypial dupa na was . Wiesz co ja tez bardzo to przezylam i jeszcze to upokorzenie , no ale sie pozbieralam . Pamietam , ze ex mojego bylego chlopaka tez byla natretna , pozniej sie okazalo ze ona zdradzala z nim swojego meza ,a ja o niczym nie wiedzialam . Minelo sporo lat ona bardzo szybko owdowiala , moj i jej ex wyjechal z kraju , zalozyl sobie rodzine i chyba tez jezt szczesliwy . Jedynie owa byla dziewczyna jest nieszczesliwa i bardzo samotna , ale to juz jest jej problem . Staraj sie dbac o siebie , badz dumna , bo to Tobie sie nalezy szacunek .

oni są w szoku. Jego babcia nadal mysli ze to się ulozy. mysli ,ze to chyba chwilowe. Moze ich oklamuje .nie rozumiem go. mial mieszkanie remontowac. o slubie mowil. ja do niczego nie dazylam. mi to nie bylo potrzebne. chcialam tylko abysmy byli razem

Asta Lavista Skurwysyny: moze masz racje. ale to nie bylo tak ze nie mial nikogo innego. przede mna byl z dziewczyna 6 lat. wiec nie wiem . przy rozstaniu ze mna powiedzial ze kocha była , a po paru dniach na spotkaniu powiedzial , ze to nieprawda. ze powiedzial tak tylko bym go zostawila . bo on chce byc sam. chociaz ja w to nie wierze.

najpodlej sie czuje ,gdy spotykam znajomych.pytaja co u mnie jak sie czuje. ze tatus pewnie sie cieszy. wstyd mi sie przyznac ,ze mnie zostawil

Gość Ja przezylam to tez
oj jak ja Cie rozumie , ja tez tak sie czulam , a potem te poronienie i zal dlaczego mnie to spotkalo . Wiesz jezeli on Ci powiedzial ,ze kocha byla to cos w tym jest , nie ufaj mu , trzeba byc draniem zeby zostawic kobiete w ciazy . Z mojego doswiadczenia wiem , ze byla uaktywnila swoja dzialalnosc jak sie dowiedziala ,ze ja jestem w ciazy .

jak mozna nie miec kszty taktu w sobie. kiedys ja zostawil . i gdy dowiedziala sie ze jestem w ciazy zaczela ingerowac.jaktak mozna? ja bym w zyciu nie chciala takiego faceta. jakkolwiek by sie tlumaczyl. no tak. mi wstyd przed znajomymi a to on powienien sie palić

miałas od poczatku problemy z ciaza ,ze obumarla? czy to ze stresu ? jakieś objawy mialas?

Gość Ja przezylam to tez
Na poczatku czulam sie b.dobrze , ale mysle ze stres zrobil swoje , w 12 tygodniu zaczelam miec bole i krwawienia , jak poronilam to lekarz powiedzial mi , ze plod byl obumarly ok. tygodnia . Wiesz jak czytam to co Ty piszesz to dokladnie ex twojego chlopaka zachowuje sie tak jak ex mojego . Tylko ja bylam naiwna i wierzylam w uczciwosc ludzka , dopiero po latach dowiedzialam sie , ze oni z soba nie tylko mieli kontakt , ale rowniez sypiali .

Gość Ja przezylam to tez
Moj byly chlopak , tez zostawil swoja ex ,ale tego typu suczki nie maja honoru , one zrobia wszystko zeby spierdolic zycie sobie i innym .

caly czas gdy nie byli ze soba chodzila do jego mamy. 1 /2 razy w tygodniu. przyjaciolki nagle. wydaje mi sie teraz ze bardzo mozliwe ze on mnie tez zdradzal z nia. zawsze ja bronil gdy robilam halas ze do niego pisze czy cos. bylam zazdrosna ,ale chyba mialam powod .przy zerwaniu powiedzial mi ze gdyby ona mogla miec dzieci byl by z nia. cios w serce.

Gość ooomadzia
Naprawdę współczuję Ci z całego serca. Jeśli chodzi o becikowe to 1000 zl dostaje każdy bez względu na dochód, drugi 1000 otrzymują osoby troszkę ubozsze, tzn, te które mieszczą się w określonych kryteriach z tego co wiem bycie samotną mamą nie ma tu nic do rzeczy, o pieniążki stara się jedno z rodziców.Pamiętaj też że jeżeli będziesz samotnie wychowywała dziecko, to nie przyznają ci zasiłku rodzinnego.Pracujesz?

Gość Lade_Mirabell
Droga autorko, sama jestem matką, w ciąży też nie było mi lekko, też bardzo często bardzo mocno się stresowałam, chcę powiedzieć Ci tylko to ,że teraz żałuję tych wszystkich nerwów, wiem, że to Ci się teraz wydaje niemożliwe, ale uwierz ,że gdy zobaczysz buźkę dziecka właściwie większość problemów sama minie, ja urodziłam zdrowe i silne dziecko..i gdybym mogła cofnąć czas zdecydowanie ciąża byłaby dla mnie przyjemniejszym przeżyciem, poczekaj co się wydarzy, może jak ojciec zobaczy dziecko również się zakocha..często tak jest.

Gość Mirta6547
dostaje zasilek rodzinny i to jest az 68 zl, czyli smiech na sali, tym niech sie akurat nie kieruje.

Gość Ja przezylam to tez
Mozliwe , ze sie zakocha jak zobaczy malenstwo , ale czy Ty bedziesz w stanie mu to wybaczyc ? Ja nie potrafilam , nie chcialam , rana byla zbyt gleboka . Czasami czlowiek potrafi sie zmienic , ale w wiekszosci dran pozostanie draniem .

Gość ooomadzia
Naprawdę współczuję Ci z całego serca. Jeśli chodzi o becikowe to 1000 zl dostaje każdy bez względu na dochód, drugi 1000 otrzymują osoby troszkę ubozsze, tzn, te które mieszczą się w określonych kryteriach z tego co wiem bycie samotną mamą nie ma tu nic do rzeczy, o pieniążki stara się jedno z rodziców.Pamiętaj też że jeżeli będziesz samotnie wychowywała dziecko, to nie przyznają ci zasiłku rodzinnego.Pracujesz?

Gość Ja przezylam to tez
Jeszcze jedno , jego byla tak latwo nie da Wam spokoju , ona bedzie jak taka natretna mota pojawiala sie i znikala , a on bedzie mial zawsze otwarte drzwi do niej .

ooomadzia:niestety nie pracuje Lade_Mirabell: ale jesli dopiero gdy zobaczy dziecko je pokocha czy to nie aby zapozno?

Ja przezylam to tez: wydaje mi się ,że oni się teraz spotykaja. mimo ,ze on twierdzi,ze nie potrafi sobie z tym poradzic. ale nie wierze w to. inaczej by sie zachowywal. pisal by, dzwonil . no chyba,ze mu wstyd teraz przed moja rodzina?

Gość Lady_Mirabell
Faktycznie, z tego co piszesz nie dorósł, ile macie lat? Chociaż i tak wiek czasami nie ma nic do rzeczy, ale powinien się zachowywać odpowiedzialniej, bynajmniej, dbaj o siebie, staraj sie nie myslec, czytaj ksiazki, pogadaj z przyjaciolka..musisz o siebie zadbac podwojnie jesli zostalas sama, mysle po prostu tak, jesli go kochasz..i czujesz ze jak sie opamieta jestes w stanie mu wybaczyc, to poczekaj do narodzin dziecka, na pewno bedzie to dla niego szok, wtedy bedziesz na 100% pewna czego moesz sie spodziewac, bo jesli zobaczy swoje wlasne dziecko..i go nie pokocha, nie ma sensu sie ludzic, a moze on potrzebuje takiego szoku, jak zrozumie ze juz nie moze byc sam, ma ciebie i dziecko, prawdziwa zywa istote, wszystko moze sie zmienic. Musisz sama zdecydowac, my tutaj mozemy ci tylko podpowiedziec, ja radze poczekac do narodzin i albo wybaczyc albo kopnac w dupe

Gość Ja przezylam to tez
Ja mysle ,ze wlasnie tak jest jak piszesz - oni sie spotykaja , ona czuje sie zagrozona , ze moze go stracic i robi w obecnej chwili wszystko ,zeby go utrzymac przy sobie . Ja tak jak Ci napisalam dowiedzialam sie po latach , ze oni z soba sypiali i to ona zabiegala o kontakt z nim , robila wszystko zeby go odciagnac ode mnie , a ciaza tylko to spotegowala .

Gość ooomadzia
No to jeśli nie pracujesz, to znaczy że nie posiadasz dochodów, a co za tym idzie nie dostaniesz drugiego tysiaka, ponieważ ten wypłaca opieka społeczna, ale na podstawie osiągniętych dochodów, wiem bo sama miesiąc temu rodziłam i jestem na bieżąco w tych sprawach.Ja musiałam razem z mężem złożyć wniosek z urzędu skarbowego o dochodach za 2010r.Na tej podstawie wyliczają czy mieścimy się w kryteriach dochodowych.Możesz starać się o inne świadczenia,ale tu już zależy od okoliczności w jakiej będziesz sytuacji i czy będziesz sama czy nie.W każdym razie życzę Ci jak najlepiej oby Ci sie wszystko ulożyło, a póki co ciągnij kasę od ojca dziecka, bo wyprawka bardzo dużo kosztuje.

ja mam 22. on 24. tylko nie wiem czy po narodzinach potrafilabym mu wybaczyc ,ze zostawil mnie w ciazy. gdzie ten okres powienien byc najradosniejszy ,ze zostalam sama a on moze w tym czasie z była.... moze masz racje. gdyby byl sam moze by predzej wszystko zrozumial .,ale skoro on ma pania ktora mu pomaga spedzac czas to moze nie ma czasu o tym myslec. o dziecku. o mnie.

ooomadzia: o jakie pieniadze moge sie starac? to jest paradoks. ktos kto nie ma dochodow,nie pracuje nie dostaje pieniedzy dodatkowych..eh. juz postatnowilam ze narazie schowam swoja zraniona dume i napisze do niego ze na lekarza ma dac pieniazki

Gość Ja przezylam to tez
Oczywisciie ,ze wszystko potoczyloby sie inaczej gdyby jego byla pozostala tylko byla , to przede wszystkim powinien byc rozdzial zmkniety dla wasz obojga . Teraz jestes najwazniejsza Ty i malenstwo , dbaj o siebie i nie zamartwiaj sie , co ma byc to bedzie .

Gość ooomadzia
1000 zł dostaniesz na start z tytułu urodzenia dziecka.Jeśli będziesz samotnie wychowywać to możesz dostawać co miesiąc dodatek dla samotnej matki, ale nie wiem dokładnie jaka to kwota myślę że coś kolo 200 zł.Z tym że oni często robią przy tym problemy, jest jeszcze coś takiego jak zasiłek alimentacyjny, dostajesz pieniążki z OPS ,dowiedz sie u siebie w MOPS i zlóz dokumenty, ale dopiero jak urzodzisz, a wcześniej możesz się podpytać, może jeszcze coś dostaniesz.

Ja przezylam to tez: wspolczuje. to sa suk* nie kobiety! oby ich tez ktos kiedys skrzywdzil jak one nas. napewno mu nadskakuje terraz i robi wszystko by nie myslal o mnie. i pewnie nawet go nastawia przeciwko. nienawidze jej. chociaz wiem,ze gdyby on niechcial to by mogla nago go kusic a by nie poszedl do niej. ale coz.. to tylko facet. wiesz nie moge tego pojac co zrobil tez z tego wzgledu ze my sie nie klocilismy. bylismy zgodna para. jak byly jakies nieporozumienia to tylko na temat jego bylej. to on ciagle powtarzal ze mnie kocha. ja wolalam to udowadniac czynami. bardzo go kocham i dlatego tak cholernie mi z tym zle:(