Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reni123

Mój facet ma do mnie pretensje bo nie gotuję

Polecane posty

Gość WELDGFDHGdfdfdJ
Ja tez nie lubie gotowac i gotowalam 1-2 x w tygodniu. Zupa na kilka dni, gulasz itp wiecej i na kilka porcji do zamrazalnika, wiec nie bylo to problemem. Ale z facetem jest tragedia :O Ugotuje gar zupy, mnie starczalo to na 3-4 dni, a mieszkajac z facetem ten sam garnek zupy mam na 1 obiad (wspolny). Odechciewa sie cokolwiek gotowac, bo czlowiek traci czas a wszystko znika w godzine :O

No akurat u mojej kolezanki panuja typowo patriarchalne stosunki, czy raczej takie wtedy panowaly. Jej ojciec i starszy brat nigdy nie widzialam zeby palcem kiwneli przy gotowaniu i sprzataniu, a do krytyki - pierwsi. Dopiero jej mlodszy brat byl normalny...

Gość Wiedźmak Plugawiec
noo musi zdrowo żreć, bo inaczej to grozi chorobami w późniejszym wieku.

Gość Reni123
"faceci są lepsi we wszystkim ale nie sposób żeby wszystko robili." No chyba sobie kpisz, moj chłopak nawet wodę na herbatę przypala.

Gość aguśka;)
to nie umiesz czy nie lubisz?

ale zarabia tyle samo i nie widzę powodu, żebym to JA miała gotować. Po powrocie z pracy jestem zmęczona i chcę po prostu odpocząć." az strach sie bać myśleć co by było gdyby zarabiał mniej :O Tu nie chodzi o to kto ile zarabia i kto ile pracuje Tu chodzi o twoje podejscie Chodzi o to że ze prawdopodobnie nawet nie chcesz sie nauczyć gotować Po prostu jest ci tak wygodniej ... Tak ,lepszymi kucharzami sa faceci tak samo inżynierowie ,stomatolodzy i lekarze faceci sa lepsi od kobiet tylko jakie to ma znaczenie w kontekscie tego tematu?

moj chłopak nawet wodę na herbatę przypala'''' hahahaha zdradź sekret jak można wodę przypalić? :D no proszę ...

Gość nhgdygljhcg
nie wiem.. ktos tam napisal ze nie stoi w garach bo uczy sie jezykow i chodzi na aerobik... ja tez ucze sie jezykow, do tego stopnia, ze skonczylam filologie. i tez pracuje. i codziennie jakis obiad zrobie. nie mowie ze codziennie spedzam kilka godz w kuchni, nieraz jest to kotlet, ryz i surowka. raz na dwa tygodnie kiedy naprawde nie mam czasu kupuje jakies mrozone pierogi. w weekend zawsze stoje kilka godz zeby wyprobowac nowy przepis albo sama jakis wymyslam. i mimo to mam swoje zajecia i zainteresowania. i to nie znaczy ze facet to pasozyt ktory nic nie robi. ja gotuje, a on zajmuje sie meskimi sprawami, jak naprawa kranu.. albo odkurzy, albo czyms innym sie zajmie. mam kolezanke ktora kupuje tylko sloiki, a wydarzeniem u nich jest kiedy chce raz w miesiacu chce zrobic romantyczna kolacje wiec gotuje "pomysl na chlopski garnek" albo frytki i paluszki rybne. dla mnie taka kobieta to nie kobieta. moze zaraz sie odezwa jakies feministki. ale moim zdaniem powinien byc jakis podzial rol. dawniej facet chodzil na polowania a jak przyniosl mamuta to kobieta go szykowala do jedzenia... i mysle ze tak powinno zostac.

Gość Reni123
"zdradź sekret jak można wodę przypalić? " To taka przenośnia. Masakra jacy wy faceci jesteście wygodniccy i wy kobiety jakie służalcze wobec nich! Ja sprzatam, piorę, a temu jeszcze mało. Kury domowej niech sobie na Ukrainie szuka :o

"No chyba sobie kpisz, moj chłopak nawet wodę na herbatę przypala" i pewnie teorii względności też by nie wymyślił. ale jednak einstein był facetem i większość wynalazców też.

do autorki piszesz: "to JA miała gotować" może tak poczytasz z większym zrozumieniem nasze wypowiedzi? Zresztą - jak chcesz, twoja sprawa w końcu

Gość Reni123
Może ja też zostanę wynalazcą, bo robie doktorat na politechnice. Czemu mam się zmarnować w kuchni, skoro mam inne możliwości?

Mnie rowniez zdumiewaja osoby nie potrafiace i nie chcace gotowac i "zyjace na sloikach" - ale czemu tylko kobiety? Nie rozmawiamy o tym czy facet ktory nie gotuje to pasozyt. Przynajmniej ja zrozumialam, ze rozmawiamy o tym, czy facet ma prawo zmusic kobiete, ktora nienawidzi gotowac, by gotowala DLA NIEGO? Moim zdaniem nie...

Pozwólcie że wtrącę 3 grosze. Moja mama mówiła:ucz się dziecko gotować bo ci się to w życiu przyda. A ja na to: phi! ana co mi to? ja będę do baru z mężem chodziła. Moja mama tylko głową kiwała. I jak myślicie , chodzę do baru?

Gość nhgdygljhcg
nie, kobieta to nie jest robot domowy. nie pisze przeciez ze facet powinien caly dzien lezec a kobieta biegac gotowac sprzatac i prac. ale kobieta ktora choc raz w tygodniu obiadu nie ugotuje? bo ona pracuje... i co z tego? wielu ludzi pracuje i sensacji z tego nie robia.

a co ma Einstein do obiadu??? nawet jakby mój był takim geniuszem, yto i tak miałby obowiązki domowe, na pół albo niech mnie utrzymuje

"dawniej facet chodzil na polowania a jak przyniosl mamuta to kobieta go szykowala do jedzenia... i mysle ze tak powinno zostac." ale obecnie żyjemy w okresie schyłku cywilizacji i jak w imperium bizantyjskim rozmaite dziwolągi próbują naturalny podział ról zakwestionować. wymyślają że nowoczesność i postęp to nie maszyny i komputery tylko wtedy jest jak facet facetowi w tyłek wsadza.

"czy facet ma prawo zmusic kobiete, ktora nienawidzi gotowac, by gotowala DLA NIEGO? Moim zdaniem nie..." oczywiście że nie, ale ma prawo sobie poszukać innej.

Pozwólcie że wtrącę 3 grosze. Moja mama mówiła:ucz się dziecko gotować bo ci się to w życiu przyda. A ja na to: phi! ana co mi to? ja będę do baru z mężem chodziła. Moja mama tylko głową kiwała. I jak myślicie , chodzę do baru?

Gość offerma polujący na mamuty
ja jestem prawdziwym macho z dobrze wykształconym mięśniem piwnym, nie to co te wymoczki z men's health :classic_cool:

"a co ma Einstein do obiadu??? " tyle ma że faceci są lepsi we wszystkim. tak samo w nauce jak i w sporcie czy gotowaniu. no i w logicznym argumentowaniu co widać po twoim zdziwieniu.

Gość nhgdygljhcg
nie, facet nie moze zmuszac kobiety zeby gotowala. kobieta sama powinna czuc chec zeby gotowac dla faceta ktorego kocha. proste - kobieta ktora kocha dba o meza zeby mial obiad, facet ktory kocha przytarga 10kg zakupow zeby ona nie musiala dzwigac bo o nia dba... cos za cos juz pomijajac fakt ze autorce tez sie moze kiedys noga powinac i nie bedzie miala pieniedzy zeby kupowac sloiki. i okaze sie ze przydaloby sie ugotowac cos taniego.. a ona ni w zab..

Czemu mam się zmarnować w kuchni, skoro mam inne możliwości?" po co ? można to zrobić szybciej jedzac Fast-foody :D

Gość Reni123
Zresztą ja i tak jestem wegetarianką, a on pewnie chciałby jeść jakieś ohydne mięso. W ogóle nie wiem, jak można coś takiego jeść.

i okaze sie ze przydaloby sie ugotowac cos taniego.. a ona ni w zab.." nie pogrążajmy autorki Chyba płatki na mleku to sobie zrobi :D

umieć gotować cokolwiek powinnaś, autorko ale nie moze być tak, ze wszystko w domu robisz Ty, a Pan wymaga....

Gość Reni123
Regres nie jem fast foodów, bo w nich przeważnie jest mięso, więc nie masz racji. Na mieście jem tylko zapiekanki vege, sałatki itp.

Zresztą ja i tak jestem wegetarianką, a on pewnie chciałby jeść jakieś ohydne mięso. W ogóle nie wiem, jak można coś takiego jeść." dobra daję 2/10 :) za to prowo :)

"Czemu mam się zmarnować w kuchni, skoro mam inne możliwości?"" ciekawą logike zaszczepiły feministyczne oszołomy u ludzi. otóż wg ich logiki gotowanie jako kucharz w restauracji dla obcych ludzi to "kariera" a gotowanie w domu dla rodziny to "marnowanie się".