Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flottka1983

Wymiencie 3 kierunki studiow, ktore uwazacie za najtrudniejsze

Polecane posty

Gość Flottka1983

Moim zdaniem medycyna, stomatologia i prawo

Gość Młoda żona ...88
metalurgia,matematyka teoretyczna,ginekologia

Gość prawo, medycyna
medycyna, prawo

Gość why noot ??????
pedagogika

Gość z londynu tez...
medycyna i jakies elektro/mechaniczno/techniczne

Gość dsb
automatyka i robotyka, medycyna, matematyka i wszystkie pochodne

Gość fgfegerg
medycyna, stomatologia

Gość monicaaaaaa
ja studiuje prawo i nie jest mi tak cieżko na tych studiach. ale to chyba zalezy od predyspozycji. jakies kierunki związane z techniką , matematyką czy fizyką byłyby dla mnie bardzo ciężkie

Gość monicaaaaaa
a studiuje na uczelni panstwowej podobno o wysokim poziomie ( nie ważne jakiej dokładnie) . jest duzo pamięciówki i logicznego myslenia też ( ale innego jak w matematyce np bo tu nie wszystko jest czarno-białe jasne i oczywiste) ale mnie to odpowiada. mam dobra pamięć dosć , poza tym lubie rozwiązywac kazusy jeśli mam do tego odp wiedzę ale matematyka np mnie przeraża jeśli ktoś mi nie wytłumaczy jak krowie na miedzy. w liceum z matematyki i fizyki miałam naciągane 3

Gość monicaaaaaa
no medycyna też jest ciezka. lubiłam biologie zawsze ,ale bio-fizyki czy bio-chemii bym chyba nie zniosła

Medycyna, weterynaria i inżynierskie niektóre. Prawo jest proste :)

Gość gość
Prawo to dno bez aplikacji to administracja na wydziale prawa czyli zmywak w UK, z aplikacją coraz gorzej, i też się pracuje w urzędach za 1500 i po co było tyle kucia na pamięć? Ogólnie prawo jest proste, trudność to obszerność materiału i tyle, ale to i tak zapominasz, a jak nie to się zmieni...

Gość gość
tylko medycyna!!!, a jak ktoś niema powołana to politechniki, a jak to też nie to spawacz, kierowca, mechanik, język i na zachód na pewno nie prawo!! odradzam z dobrej woli...przereklamowane bardzo...

Gość gość
Budownictwo

Gość gość
Farmacja , Medycyna, Stomatologia plus niektóre na politechnice

Gość gość
medycyna, wszystkie mechaniczne na polibudzie.

Gość gość
Z tych tutaj wymienianych na pewno odrzuciłabym prawo.

Gość gość
O właśnie farmacja, nawet bardziej niż medycyna.

Gość gość
Medycyna (dużo nauki plus ludzkie flaki) i weterynaria (grzebanie w tyłku krowy musi być trudne plus dużo nauki). Z kierunków technicznych trudno mi ocenić, który najtrudniejszy, ale budownictwo czy mechatronika potrafią być wymagające.

Gość prawdanadsufitem
najtrudniejsze będzie malarstwo dla beztalencia :-)

Gość gość
studia nad kobieca psychika i logika Oo

Gość prawdanadsufitem
hehe to akurat nie takie trudne jak się wydaje,wystarczą podstawy psychologii:-)

Gość moje zdanie najtrudniejsze to
-medycyna -stomatologia -budownictwo,automatyka i robotyka, kierunki techniczne -matematyka -fizyka jądrowa -ekonomia -stomatologia -farmacja

Gość moje zdanie najtrudniejsze to
i lotnictwo tez trudne

Gość co wy gadacie
medycyna wcale nie jest taka trudna, najcięższy jest pierwszy rok, po 3 latach juz leci jakos, kolezanka studiuje i mówi,że jest ok, wiadomo trzeba sie uczyc, ale nauka jest ciekawa, bo uczymy się o własnym zdrowi, chorobach itd... Myślę,że najtrudniejsze kierunki to te , które wymagaja umysłu ścisłego, skomplikowanych obliczeń czyli kierunki techniczne typu mechanika, automatyka i robotyka

Gość gość
Żyjecie stereotypami takimi, że patrzeć się na to nie da. Nawet przez chwilę nie zastanawiacie się nad tym, jak jest/może być naprawdę? Kierunki związane z językami antycznymi np. filologia klasyczna, sinologia, orientalistyka w różnych wariantach są kierunkami bardzo trudnymi, wymagającymi wysokiego IQ, zdolności analitycznych i "kucia na pamięć" jednocześnie - za to dają marne szanse zatrudnienia. I tak uważacie, że trudniejsza jest matematyka, na której robi się to samo, tyle że na abstraktach a nie na żywym materiale. Humanistyczne to musi być łatwe, co nie? Skąd też przekonanie, że trudne jest prawo, które kończy kilkaset procent więcej osób niż powiedzmy 15 lat temu? Ciekawe, jak by wyglądała sytuacja medycyny, gdyby uwolnić zawód (ale tego się nie dowiemy). Bardzo trudne i wymagające są kierunki artystyczne - trzeba mieć nie tylko talent, ale kupę forsy na np. dobre skrzypce, poświęcać godziny na ćwiczenia, a wystarczy pół sekundy błędu i praca się nadaje do wyrzucenia. Ale to nie jest trudne, bo nie jest ścisłe, co nie?

Gość gość
Medycyna, wszystkie kierunki budowlane i techniczne oprocz architketury.a co do stomatologii to nie wiem,ale trafialam w zyciu na prawie samych partaczy (partaczki)