Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matka_puchatka

Proszę o pomoc i radę problem z maluszkiem.

Polecane posty

Wiem, że to co pisze nie jest najprzyjemniejsze ale musze sie kogoś poradzić. Moja dziewięciomiesięczna córcia ma bardzo specyficzny problem z brzuszkiem. Jej kupka jest zielona i ma bardzo nieprzyjemny zapach kwasu żołądkowego ( jakby wymiociny). kontaktowałam sie z lekarzem niestety pediatra jest chory i mamy wizytę dopiero na poniedziałek. denerwuje sie i myśle, żeby jechać do jakiejś prywatnej kliniki, jednak moja pani pediatra jest genialnym lekarzem i mam do niej zaufanie a w tych prywatnych klinikach na dyżurach spotykałam już bardzo różnych "specjalistów". myślałam, żeby podać jej biogajęw końcu to tylko probiotyk.

Gość łohohoho
no cóż możesz jej to podać my tu tez lekarzami nie jesteśmy, ale zielona to objaw alergii jakiejś a jakie mleko pije?

Gość łohohoho
albo zjadła np. brokuła?

problem jest od wczoraj. pije głównie z piersi niedawno wprowadziłam uzupełniająco mleko humana, do tego soczki ale tylko te dozwolone do jej wieku. wczoraj piła bobo frut z banana jabłka i marchewni więc chyba nic nadzwyczajnego.

zreo brokuła. właśnie to mnie niepokoi bo jadła to co zwykle i tu taki problem... zwłaszcza ten zapach mnie bardzo niepokoi!

Gość już tłumaczę
probiotyk możesz spokojnie podać, na pewno nie zaszkodzi

Gość co to jest pokój
Powiem Ci coś w tajemnicy: każda kupa śmierdzi:D A Ty ją na serio wąchałaś? :D:D

nie trzeba wąchać. problem polega na tym, że jak mała załatwi się do pieluszki to nawet przez nią czuć jakby ktos zwymiotował:(

Gość Bez paniki
Moja pediatra ( najlepsza w powiecie ) powiedziała, że kupa zielona pojawia się nie tylko po brokułach, szpinaku itp. ale również po kaszkach i jabłku i jeśli dziecka brzuszek nie boli to nie ma powodu do niepokoju. Nie zawsze zielona kupka oznacza alergię, bakterie i takie tam inne. Jeśli 'zapach' kupy nie jest odrzucający to też raczej nie ma powodów do niepokoju. Choć moja córka je już wszystko co dozwolone na 5 miesięcy to jej kupa zawsze 'pachnie' na kwaśne mleko. A jak długo robi już takie kupy ?

Gość Bez paniki
aaa... i nie chciałabym się wymądrzać, bo lekarzem nie jestem, ale myślę, że jeśli nie ma gorączki i ma apetyt to też nie powinnaś się zamartwiać. Może nie przetrawiła, albo źle przetrawiła coś co jadła np. kilka dni temu i teraz objawia się to w taki sposób.

Gość Mama Nasturcja
To osoby która pytała czy serio wąchałaś kupę - uwierz mi, kupy nie trzeba wąchać, po prostu śmierdzi i czujesz chcąc nie chcąc...

mała nie ma gorączki 36,9 mała jest żywa, bawi się i śmieje, z apetytem kiepsko, ale z niej jest niestety taki mały niejadek. dziękuję za słowa otuchy

moze sie czymś zaraziła ? jesli nie ma gorączki to bardzo dobrze nie martw sie tez brakiem apetytu, jesli jej coś zaszkodzilo to organizm sie oczyszcza po prostu

kwaśne kupy mogą być od zbyt dużej ilości soków lub owoców w diecie,a niedojrzały układ pokarmowy tak właśnie może zareagować,zmniejsz porcje surowizn i będzie ok:)